Vaši predlogi, kritike, pohvale, ideje pa tudi graje so vedno dobrodošle…

 • Share/Bookmark

Komentarji

 1. 1
  maja
  17/06/2009 ob 8:14 AM

  Živjo, z užitkom berem tvoj blog, vendar me moti, ker nimaš povezave na prejšnje članke razen na zadnjih 15. Ker sem začela brat tvoj blog pred 14 dnevi, bi želela prebrat tudi kaj od prej. Imaš kakšen hint kako priti do starejšik objav?

  Maja

 2. 2
  batabata
  17/06/2009 ob 9:48 AM

  Ojla,

  Za enkrat ti lahko pomagam takole, da kliknes na tole:

  http://bata.blog.siol.net/

  In potem imas spodaj, permalink obarvano modro, starejsi zapisi, in tako klikas in klikas do prvega zapisa.

  Ali pa kliknes koledarcek, na prejsnji mesec in potem se ti modro obarvajo dnevi objav ko se z misko postavis na dolocen datum ti izpise katere objave so bile na tisti dan in ko najdes zeljeno kliknes na izbrani datum. Prva objava na tem forumu je bila 11. maja, za lazjo orientacijo.

  Upam, da sem ti kaj pomagala z nasveti, bom pa ta navodila dala se v okencek poleg blogov, da se komu prihranim tezave ;)

  Lep pozdrav

  Sabina

 3. 3
  Andrej
  14/09/2009 ob 8:37 PM

  Pozdravljena

  Navdušen sem nad članki. Od sedaj bom vsak dan, ko pridem iz službe, najprej pogledal, če je kaj novega. Res me je grozno zamikalo, da bi zopet obiskal Kairo.

  Lep pozdrav Andrej

 4. 4
  batabata
  14/09/2009 ob 9:33 PM

  Hvala Andrej.

  Ravno vsak dan verjetno ne bo kaj novega, ampak enkrat na teden se pa ze splaca poklikat :)

  Ogromno imam se za poslikat, za opisat, tako znamenitosti kot obicajev.

  Se enkrat hvala za izreceno pohvalo, seveda godi, komu pa nebi… ;)

  lp iz Kaira

  Sabina

 5. 5
  sonja
  05/11/2009 ob 4:49 PM

  tudi jaz sem zelo navdušena nad vašimi članki in veseljem jih prebiram. Zelo zanimivo, zelo veliko veste. mogoče sem spregledala, mogoče o tem res še niste pisali, zanima me karkoli zvezi z arabsko kaligrafijo. Z interneta sem potegnila že vse mogoče zadeve, vendar iščem nekoga, ki se s tem profesionalno ukvarja. Tukaj pri nas v Sloveniji-Ljubljana, učijo le slovensko kaligrafijo, arabska pa ke še čista eksotika, včeraj sem bila v največji knjigarni v Sloveniji, pa imajo na to temo le eno knjigo, vendar premalo vsebine.

  Stara sem 46 let in čisto me je navdušila arabska pisava in kaligrafija, ker je tako zeloooooooo lepa, prava umetnina, to bo moj hobi, moja meditacija. Hvala lepa, če vam bo kdaj časovno uspelo napisati karkoli na to temo, takole iz prve roke, je to popolnoma drugače. Vaše članke kar požiram….. Lep pozdrav v sončen Kairo, tukaj pri nas v Ljubljani dežuje, :-)

 6. 6
  batabata
  16/11/2009 ob 4:57 PM

  Pozdravljena Sonja,

  Prav nobene potrebe ni da bi me vikala, zato upam da ne bo zamere bom jaz kar takoj presla na ti. :)

  Glede arabscine in arabske pisave je pa takole. Seveda kar nekaj vem saj se ucim vendar pa se zavedam , da je moje znanje absolutno premajhno, da bi lahko nekoga poucevala… Se ko se lotim prevodov ali karkoli ze zapisem na blogu v arabscini dam vedno najprej preveriti mozu da res ni napak sele potem objavim.

  Vem pa tudi, da boste v Sloveniji tezko nasla pravega ucitelja-co. Saj pravilno arabscino obvladajo le res izobrazeni ljudje. Zalostno toda resnicno da v Egiptu vsaj ena tretjina ljudi ne zna ne pisat ne brat, med tem ko med ostalimi pismenimi pa tudi ni prav pogosto, da obvladajo tudi pravo arabscino.

  Torej, da ne bom predolga se bom potrudila, da napisem nekaj samo o osnovah. Kot naprimer arabske crke in kako se jih uporablja… ker do tukaj se upam it ;)

  Ce pa se boste ucili sami in se kje zatakne mi vedno lahko pisete na mail in poskrbela bom da dobite PRAVILNE odgovore.

  Me pa vedno razveseli, ko se nekdo navdusi nad arabscino. Tako da drzim pesti, da vas zacetna vnema ne odvrne in da najdete tudi v Sloveniji dobrega ucitelja.

  Hvala za pozdrave… vesela bi bila dezja, kajti nisem ga videla ze dooooolgo. Pri nas je glede vremena ziv dolgcajt. Sonce, sonce in sonce.

  lp pozdrav iz Kaira

 7. 7
  Mateja
  27/11/2009 ob 8:31 AM

  Bata, tebi in tvoji družini želim veselo praznovanje. Upam, da bomo kmalu prebrali kako je potekal Aid v Egiptu. Lep pozdrav, Mateja

 8. 8
  batabata
  14/12/2009 ob 12:26 AM

  Mateja:

  Pozno odgovarjam se opravicujem. Hvala za lepe zelje. Sedaj pa jaz tebi zelim lepe praznike in prijetno praznovanje.

  Lep pozdrav. Sabina

 9. 9
  Sherif
  19/12/2009 ob 5:57 PM

  it is not true that in Slovenia you cant find good teacher of Arabic language, I have BA education Arabic language and islamic branch from Alexandria university Egypt and I live and work in Ljubljana as Arabic language teacher so if you have somebody want learn arabic language you can contact me in my mail sherif1882@gmail.com

 10. 10
  Sherif
  19/12/2009 ob 6:00 PM

  ni res, da v Sloveniji ne moreš najti dobrega učitelja arabskega jezika, jaz imam BA education Arabic language and islamic branc iz Alexandria university Egypt in živim ter delam v Ljubljani kot učitelj arabskega jezika, če imaš koga ali če se kdo želi naučiti arabskega jezika me lahko kontaktiraš/kontaktirate na moj mail sherif1882@gmail.com

 11. 11
  batabata
  19/12/2009 ob 6:14 PM

  No super.

  Samo ne razumem zakaj pišeš v angleščini, zakaj ne pišeč v slovenššini?

  Kajti po mojem skromnem mnenju bi moral dober učitelj arabščine znati tudi slovensko. Saj je gramatična pravila in nasplošno vse veliko lažje osvojiti če ti nekdo razloži v tvojem jeziku…

  Se pravi vprašanje je, ali lahko poučuješ tudi ljudi, ki ne znajo angleško ali pa premalo angleško da bi lahko sledili tvoji razlagi?

  Drugače pa kot vidiš tvoj komentar je objavljen in kogar bo zanimalo se ti bo javil. Če pa mene kdo vpraša ga prav tako preusmerim na mail , ki si ga dal.

 12. 12
  batabata
  19/12/2009 ob 6:30 PM

  Aha… vmes ko sem pisala odgovor si poslal še komentar v hm… kao slovenščini. ;)

  No ja… glavno, da se trudiš. Vaja dela mojstra.

  Jaz tudi govorim kao egipščanščino :lol:

 13. 13
  jasmina
  12/01/2010 ob 10:18 PM

  Danes sem odkrila tvoj blog. Zelo mi je všeč, prav tako pa mi je všeč Egipt. Menim, da bom stalna obiskovalka. Le tako naprej.

 14. 14
  batabata
  16/01/2010 ob 6:28 PM

  Hvala Jasmina in dobrodošla na mojih straneh.

 15. 15
  Breda
  15/07/2010 ob 5:41 PM

  Pozdravljena, z navdušenjem prebiram tvoj blog, približno že leto dni. Super si, in včasih se nasmejim do solz. Nisem pa uspela najti (če piše) kje si spoznala moža,….. in kaj več o tebi in tvojih. Kako dolgo si že v Egiptu, ….. Sicer pa je to tudi tvoja stvar kaj napišeš :) Slovenska radovednost pač :)

  Le tako naprej

  Tebi in tvojim pa želim vse najboljše in najlepše

 16. 16
  batabata
  22/07/2010 ob 1:31 AM

  Breda,

  najprej se opravičujem, ker tukaj bolj malo pokukam in sem spregledala tale komentar. V nadaljevanju se ti iz srca zahvaljujem za pohvale in res lepe besede. Hvala!

  O sebi pa sem in tja kaj napišem. Prav gotovo pa bom en dan napisala tudi najino zgodbo,mislim mene in moža, saj je res malce drugačna in morda ne bi bilo tako napačno da se ve, da tudi, kaj takega obstaja. ;)

  Še enkrat hvala, da si se oglasila in tudi jaz tebi in vsem tvojim želim vse najboljše in najlepše!

  lp, bata

 17. 17
  Melka
  27/08/2010 ob 6:55 PM

  živjo,

  najprej bi rada pohvalila tvoj blog, zelo ustavrjalna si… :) Sama sem tudi poročena z arabcem(tunizijcem)…tako da ko berem tvoje dogodivščine se mi oči kar iskrijo :) sem še v raziskovanju njihove kulture in vsega kar sodi zraven…

  Mislim da se te spomnim še iz foruma Slovenke s tunzijci, nažalost je bil forum iz neznanih razlogov zbrisan, zato sem sama ustavrila novega, kar je pa daleč od bloga, ki ga imaš ti.

  Če si pripravljena za sodelovanje da nam razkriješ kakšno svojo življensko zgodbico na našem forumu si dobrošla, rada bi da zadeva zaživi, pa tudi da nas informiraš o življenju arabcev in njihovi veri, ker smo malo ne vede glede tega:(

  vabljena http://www.tunizija.mojforum.si/ kaj več pa na ZS

  Drugače ti pa želim veliko srečnih trenutkov v krogu družinice in še velikooooo blogov

  lp,

 18. 18
  lev
  03/01/2011 ob 11:52 PM

  Sem iz Ljubljane in obvladam arabščino, če vas kaj zanima se lahko oglasite na email ljubljana9@hotmail.com

  Lp.

 19. 19
  Urška SončekUrška Sonček
  17/01/2011 ob 6:08 PM

  Tvoj blog je zakon! Dovolj humorističnih vložkov, hkrati pa tudi poučen. Super!

  Urška

 20. 20
  Alex van der VolkAlex van der Volk
  18/01/2011 ob 5:10 PM

  Mislim…WAW! Povsem po naključju zaidem na blog in kaj odkrijem? Opisovanje vsakodnevnika Slovenke, ki se je priženila v Egipt, v drugo kulturo, oz. takorekoč drug svet, ki je za nas, četudi je Egipt precej priljubljena počitniška destinacija, še vedno precejšnja uganka. Do zdaj sem sicer prebral zgolj objavo o busu in o prehitrih besedah, ker pa trenutno nimam časa brati, vem kaj bom nocoj počel v nočni, ko ne bo dela. Naslov bloga pa leti med povezave v mojem brlogu in to prav takoj :) )

 21. 21
  batabata
  18/01/2011 ob 10:46 PM

  Urška in Volk,

  HVALA! In se beremo :)

  lp, bata

 22. 22
  Urška SončekUrška Sonček
  25/01/2011 ob 6:47 PM

  http://24ur.com/ekskluziv/domaca-scena/video-peter-vode-je-imel-tezave-s-policijo.html

  Morda naslednjič (ko boš imela čas) kaj na temo Egipčanske policije? :)

 23. 23
  batabata
  26/01/2011 ob 2:11 AM

  25.1. na dan ko je v Egiptu državni praznik in sicer DAN POLICIJE, se pa ravno ne spodobi jih šinfat :)

  Drugače pa sem o policiji v Egiptu že kar nekaj pisala, ampak, če je želja taka bom morda še kaj napisala. Čeprav je bil včeraj praznik policistev, ki so mislim da leta 1952 (joj ne me linčat če ni prava letnica) sami brez vojske obranili Suez…

  Sicer pa evo na dan ko si postavila vprašanje je policija v Egiptu delala med drugim tudi tole.

  Rezultat protestov včeraj, po zadnjih podatkih en mrtev policist in nekaj ranjenih protestnikov in policistov….

 24. 24
  Alex van der VolkAlex van der Volk
  26/01/2011 ob 7:50 PM

  Račka, je hudo pri vas? Medijem sam ne verjamem prav vsega, tako da raje preverjam informacije iz prve roke. V vsakem primeru upam da pri vaši družini in prijateljih pazite nase ;)

 25. 25
  batabata
  27/01/2011 ob 8:57 PM

  Pri nas kar gre.Hvala za lepe želje!

 26. 26
  Alenka
  01/02/2011 ob 12:48 AM

  Živjo,

  vidim, da ns je več Goričanov tu ;-) Kako kaj pri vas? Upam, da se bo polittično kmalu situacija umirila ter, da bo steklo ponovno normalno življenje dalje-upam z pozitivnimi spremembami. Naše medije ne spremljam precej pa berem na Al Jaazeri, a je verodostojna? Držim pesti pa srečno.

 27. 27
  Andreja
  29/10/2011 ob 4:23 PM

  Živjo, zdaj sem bila dvakrat na “dopustu” v Egiptu. Nisem si mislila da me bo tako očaral, da bom šla po spletu brskat… in sem naletela na tvoj blog. Hvala ti ker ga ustvarjaš in deliš z nami, z navdušenjem spremljam, pa še za nazaj moram prebrat. Super!!

 28. 28
  Finančnik
  20/12/2011 ob 4:50 PM

  tudi sam sem pred potovanjem v egipt imel nekaj pomislekov ali iti ali ne. zaradi tvojega bloga sem se odločil da grem in bilo je nepozabno! lep pozdrav, Darko

 29. 29
  amra
  09/04/2012 ob 12:42 AM

  zivjo mene pa zanima kako se u arabscini napise haris ..hvala za odg in lp

 30. 30
  batabata
  16/04/2012 ob 1:31 PM

  حارث

  lp, Sabina

 31. 31
  ZOFIJA
  04/07/2012 ob 5:09 PM

  Pozdravljeni Bata, vas spremljam že dolgo…., sicer bolj malo komentiram, ampak super, super, da nam na ta način približujete arabsko kulturo in svoje izkušnje. Sem vesela, da ste vse to pripravljeni deliti z nami:-) Se boste kaj pojavljali na FB? je to pri vas sploh omogočeno, ali so ta družabna omrežja dovoljena?

  in zakaj sploh pišem? prihaja poletje in s tem čas, da nekaj naredim zase…., in se želim učiti oz. nadaljevati z učenjem arabskega jezika. Zato iščem na internetu arabske risanke z angleškimi podnapisi, iščem tudi free internetne pomočnike ali tudi e-programe v kolikor obstajajo za učenje arabske kaligrafije: Če slučajno kdaj naletite na kakšne spletne strani,na katerih je to mogoče dobiti, bom zelo vesela, če lahko tudi to delite z nami:-))

  in še…, včasih sem brala en blog….slovenci v tujini, pa se nekako ni obnesel, tudi na FB skupina slovencev v tujini ni zaživela, včasih pomislim, da tisti, ki so šli ven iz Slovenije enostavno ne želijo ohranjati stikov na ta način, tudi ne s slovenci, da smo še vedno zelo zadržan in nezaupljiv narod?

  In tudi tukaj se počasi navajamo na temperature, kot jih imate tam doli:-))

 32. 32
  mina
  12/08/2012 ob 1:26 PM

  Sabina, nič ne pišeš – pogrešamo te.

 33. 33
  mateja
  06/05/2014 ob 8:29 PM

  Pozdravljena!

  Mene pa zanima kako se napise bum po arabsko…

  hvala in lep pozdrav

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank