V enem samem mestu toliko nasprotij, kot jih verjetno ne vidiš nikjer drugje na svetu.Kairo z okolico seveda. Ne morem našteti ravno veliko stvari, ki so tu v Egiptu boljše kot v Sloveniji a vse eno sem raje tu. Slovenijo seveda nosim v srcu a hkrati ljubim Egipt. Tu se počutim doma.

V Egiptu sem imela opravka z najslabšimi ljudmi, kar mi jih je življenje prineslo na mojo pot. Tako odvratni ljudje, da si jih težko predstavljate. In hkrati sem v Egiptu spoznala najboljše ljudi, ki mi jih je življenje prineslo na mojo pot. Ljudje tako dobri, da v njihovi bližini lahko pozabiš na vse gorje tega sveta.Ljudje tako dobri, da jih niti najlepša beseda ne opiše, najlepša beseda jim dela krivico.

Spoznala sem bogate ljudi, tako bogate, da sem tako bogastvo prej videla samo v filmih in spoznala sem ljudi revne, bolj revne kot sem si kdaj koli prej lahko predtavljala.

Egipt je pravzaprav vse, kar ste kdajkoli prej slišali.

Kot sem rekla dežela nasprotij. Objekti stari tisoče let, objekti stari stotine let in najnovejše moderne stavbe pa še vse vmes.

Stavbe revne, stare in umazane in poleg njih nanjnovejši moderni nakupovalni center. Blizu kjer živim ravnokar dokončujejo objekt Mall of Egypt. Notri bo vse pa tudi smučišče.Poznano? Ja, isti lastnik kot v Dubaju.

Egipt je vse o čemer ste v življenju sanjali. Nočna mora, lahko. Najbolj prijetne sanje, lahko. Dežela neskončnih možnosti, dežela, ki te dobesedno zasvoji in je ne mogoče je ne ljubiti. Na vprasanje zakaj pa žal nimam odgovora.

  • Share/Bookmark
 


Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank