Dneve sva imeli polne a večeri prav tako niso bili dolgočasni saj sva imeli ponavadi obiske mojih prijateljic. Nekatere me obiščejo tudi v Egiptu, ampak tudi v Sloveniji smo se videle… več o tem še malce kasneje ko pride na vrsto zapis na to temo.

Bil je torek, ko sem dopoldan morala obiskati zdravnico moje mame zaradi zdravil … no zdravnice potem sploh nisem videla saj vse uredi medicinska sestra, kar je krasno.Oddaš kartico, rečeš recept za to in to in počakaš in to čakanje niti ni dolgo, še manj pa dolgočasno. V čakalnici so bile z nama štiri starejše gospe. Dolgčas nama ni bilo saj so te gospe imele zanimive debate…(kako je bilo hudo po drugi svetovi vojni in podobno)

Sem pa skoraj sigurna, mislim drznim si misliti, da v Sloveniji k zdravniku ne hodijo samo hudo bolni ljudje in pa tisti, ki si zdravnika sploh lahko plačajo, kot je to v Egiptu. V Sloveniji nekateri hodijo v čakalnico na druženje in pogovor (v mislih imam starejše ljudi). Do takega zaključka sem prišla tam v čakalnici v družbi tistih štirih gospa. Eno so poklicali notri v ambulanto in ko je prišla ven je morala še nujno povedati tisto, kar je govorila pred tem ko je bila poklicana, do konca ostalim čakajočim… Midve sva odšli še predno je potem odšla tista gospa in nisva slišali do konca kako je njen brat šel v Ameriko… :)

Skratka zanimivo.

Kasneje, ko sva šli v lekarno po tista zdravila je bila ena smešna situacija…Bog ve kaj si je mislila fermacevtka, ko mi je na vprašanje koliko sedaj to stane in če lahko plačam s kartico rekla da… ne stane nič jaz pa strašno navdušena in vesela: ” Oh, hvala! Hvala!” Še malo, pa bi jo kar objela tam čez pult. :lol: Pozabila sem že, da v Sloveniji obstajajo tudi stvari, ki jih dobiš brez, da plačaš. Naprimer zdravila na recept. No tega prav gotovo nisem več navajena in zdelo se mi je strašno fajn.

Torej kot sem omenila midve sva pri zdravnici opravili tako hitro, da sva imeli še veliko časa in sva se odpravile še po enem opravku v BTC.

Vožnja z avtobusom, tako primestnem kot mestnim je bila za Samio prav tako nekaj novega. Nikoli prej se še ni peljala s takim avtobusom. Bila je seveda navdušena.

Ko sva bili ravno v BTC-ju in je bil še vedno dopoldan, ko sva vse opravili,kar sva se namenili… sva se odpravili še v halo A na lov za barbikami. Samia ima rada barbike… a pri nas v Egiptu so drage. Pa ji je očka dal 45 evrov za to, da si kupi eno dobro barbiko, kajti toliko bi stala pri nas v Egiptu in samo pomislite kako vselje je to bilo, ko je ugotovila, da si za ta denar v Sloveniji lahko kupi dve pa še Kena, za katerega prej sploh vedela ni da obstaja. Se pravi v Egiptu 1 v Sloveniji 3 za isti denar! Ko sem ji jaz kupila za povrhu še eno štefko, ki jih pri nas v Egiptu sploh ne prodajajo je bila skoraj, da omamljena od veselja.

v trgovini z igracami

Dan je bil še dolg pa sem ji ponudila na izbiro, da greva v mesto na grad ali pa v živalski vrt. Ker je imela Samia veliko željo videti medveda, volka in lisico.Take ta prave živali.Take, ki živijo tudi v gozdovih, se je odločila, da se odpraviva v  živalski vrt.

Najbolj pomemben je itak medved. Ne vem zakaj, ampak ona ima rada medvede. Tudi v Gizi v ZOO, dokler smo še tja hodili je vedno rada gledala medvede. No sedaj so razmere v tem ZOO itak take, da bi bilo najbolje da vse živali prodajo, ker to ni več humano… Sama sem podpisala peticijo za zaprtje živalskih vrtov v Egiptu.

Medvedi v Gizi pa :(

Tragičen konec medvedov v ZOO / Giza, Egipt.

Ja imeli so tri črne ameriške medvede… No sedaj jih ni več ne dolgo nazaj so vsi trije umrli zaradi tega, ker so jih predozirali z pomirjevali in so se polomili do smrti…več zgoraj na linku, pomagajte, če lahko!

Nazaj v Slovenijo. Z mestnim avtobusom sva se odpravili do pod Rožnika in potem peš naprej…

Ker nisem imela pojma kako daleč v resnici ZOO je, če nimaš avta sva se pošteno napešačile… Najboljše od vsega pa je to, da sva naredili še velik krog, ker jaz nisem poznala peš poti, ki je bljižnica.

In tudi vreme nama ni bilo naklonjeno, dopoldan sonček potem pa a joj, kako vreme! Dež in veter… in pa tik pred vhodom v živalski vrt še toča. Samia seveda navdušena nad vsemi temi vremenskimi pojavi, jaz pa niti najmanj…

toča

In sva šli notri in mimo morskega leva pa direkt gor v hrib do medvedov in sem bila nadvse vesela, ko sem videla da sta tam. Mislim samo še tega se mi je manjkalo, da pešačim dve uri po takem vremenu in plačam niti ne poceni vstopnino in potem ne bi bilo medveda…Hvala Bogu medveda sta bila tam in kljub dežju aktivna.

medved se ni dal motiti kljub dežju

Sva stali potem tam vsaj pol ure jaz že čisto mokra ona pa še vedno nadvse navdušena nad medvedom. Komaj sem jo pregovorila, da greva pogledat še malo naokrog.

Verjetno mi ni treba razlagat, da pri takem vremenu ni bilo kaj dosti živali za videti. Ampak sva pa videli kamele… :) Prideš iz Egipta v Ljubljani v ZOO gledat kamele. Hehehe… jah ima ludih i posle rata so rekli včasih. Mah ne… šalo na stran želela je videti medveda in volkove pa kako lisico.Videli sva samo medveda…noben volk in lisica ni bil tok neumen in stal na dežju in čakal na naju. :)

Ampak itak kot sem rekla, pomembno je da sva videli medveda. In naloga je bila kljub vsemu uspešno opravljena.

Nazaj grede do mesta pa sva le odkrili tisto bližnjico in prihranili vsaj eno uro pešačenja.

sprehod nazaj v mesto

Potem sva se odpravili še v lekarno kot sem že zgoraj omenila in pa domov saj sva imeli za zvečer napovedanih nekaj ogledov stanovanja…

Naslednji dan sreda, ki je najboljši dan za opravke na uradih.

Na Vrhniki je Občinska zgradba poleg Osnovne šole na katero je hodil Patrick prve tri leta in ko sva šli ravno mimo sem ji rekla, da morda pa ne bodo hudi, če stopiva notri in prosiva koga, da nama pokaže kak razred ali kaj podobnega… Samia bi tako dobila vpogled ne samo kje je njen veliki brat gulil klopi ampak kako sploh izgledajo šole v Sloveniji.

Vstopili sva in se odpravili, kar do ravnatelja… in ravnatelj gospod Vinko,  še vedno isti kot je bil takrat ko je Patrick hodil tam v prvi razred, naju je nadvse prijazno sprejel in na najino prošnjo ali bi Samia lahko pokukala v kak razred je dejal, da zakaj ne bi Samia kar prišla v šolo za en cel šolski dan!

Morda za nekoga majhna stvar a za Samio je bilo to VELIKO drailo. Majhna prijazna gesta, ki je naredila mojo deklico nadvse veselo. Zmenili smo se za petek.

Na poti domov sva se ustavili še v knjižnici. Oba moja mlajša otroka imata rada knjige. To imata verjetno po dedkih. Moj oče je imel svojo osebno majhno knjižnico, moj tast pa je knjige pisal… in tako imamo doma dva bralca in precej knjig tudi za otroke.V slovenščini sicer bolj malo ampak saj so v angleščini tudi dobre… samo da se bere in da so notri prelepe risbice, ki zgodbe še polepšajo. A knjižnice tu nimamo. Zato je bila Samia navdušena nad otroško knjižnico na Vrhniki.Verjamem, da če bi živeli tam bi bila vsak dan tam. Saj je Samia pravi  knjižni molj… rada bere.

otroška knjižnica

Naslednji dan sva se odpravili novi dogodivščini naproti in izpolnila se ji je še ena želja.

Vožnja z vlakom! Tudi z vlakom se ni še nikdar peljala.

vožnja z vlakom

Odpravili sva se na Kranjsko ali je morda Štajerska ali Dolenjska, ma kdo bi vedel… Rebeka Dremelj bi vedela… pod kaj paše Senovo pa okolica jaz pa nikoli ne vem. Pravzaprav vem, da Dolenjska ni ampak vedno vse eno rečem, da imam brata na Dolenjskem :)

Vožnja z vlakom je minila hitro… ogledovali sva si visoko naraslo Savo

sava

in prelepo naravo in pa kozolce.

Kozolci so Samii padli v oči kot nekaj zelo zanimivega, pa mislim, da se nisem zmotila, ko sem ji povedala ne samo kaj je njihov namen se pravi za kaj jih uporabljajo ampak, da je to Slovenska zadeva…Ne vem ali pa ne spomnim se, da bi še kje kdaj videla kozolce kot v Sloveniji?

kozolci, skozi okno...med vožnjo z vlakom

Brat naju je počakal na železniški postaji in smo se odpeljali k njim domov. Samia ima nekaj v sebi, da ima strašno rada stare ljudi… in tako je ko je prvič videla “mamo” taščo mojega brata takoj dobila novo “prijateljico”. Moj brat Samie v živo ni videl že odkar je bila stara dve leti in seveda se nista mogla ločiti…

moj dragi brat naju je čakal na železniški postaji

Bil je lep družinski dan. Moj brat in njegova družina so naju res lepo sprejeli in pogostili.To da ima moj brat koze, psa in mačke je pa samo še en velik plus.

Dan je minil kar prehitro… zvečer na poti domov smo se ustavili še pri moji teti in že je bila tukaj noč.

V petek je Samia odšla zjutraj kot vsi otroci v Sloveniji v šolo. V prvi razred tako kot v Egiptu. Sprejeli so jo zelo lepo in ji naredili v spomin drevo na katerega so namesto listkov obesili medvedke s svojimi imeni. Lahko bi bila novoletna jelka z okraski.

prvi razred v Sloveniji za en dan

Učili so se še številko 4 pišejo in berejo pa v Sloveniji pri tej starosti še ne. Samia jim je pokazala kako se piše po arabsko. Kar nekaj ljudi v Sloveniji je bilo presenečenih, da Samia piše in govori v treh jezikih in računa seštevanje in odštevaje do 100. Seveda tako njim, kot vam povem, da Samia ni nič posebnega ampak v Egiptu imamo pač tak program in vsi otroci, ki hodijo v šolo pišejo in računajo pri 6 letih res da ne vsi v treh jezikih, ker nimajo starša tujca…ampak v arabščini in angleščini pa. Samo na žalost je vse preveč otrok, ki sploh ne hodijo v šolo ali pa pridejo na vsak toliko in tako je v Egiptu zelo velika nepismenost.

Ne vem, če veste ampak mi v Egiptu imamo veliko predmetov v angleščini …in tako so knjige za matematiko, ki jih izda in določi ministerstvo v angleščini ali pa sience (spoznavanje narave in družbe) prav tako v angleščini… No o šoli o Egiptu vam lahko raje napišem samostojen blog in poslikam knjige in kako se ocenjuje pa vse kar še paše poleg, ker to sedaj ni tema…

Skratka Samia je ugotovila, da je slovenska šola veliko lažja in pa veliko, veliko bolj urejena in da so otroci zelo redoljubni in poslušni. Celo uro mi je razlagala, kako vse pospravijo in da imajo na hodniku en “sodček” pa notri vodo in na levi čiste skodelice, ki jih po uporabi zložijo na desno v tako veliko košaro in jih potem v kuhinji operejo ter spet zložijo na levo stran… Povedala mi je tudi da učiteljica ne rabi nič vpiti in da je ta ista učiteljica super fantastična in prijazna!

V Egiptu učiteljice veliko vpijejo in kričijo, ker po mojem mnenju nimajo prave izobrazbe za delo z otroki. Verjamem, da je to tudi začaran krog… Na njih so se drli v šoli… doma se spet derejo če ne zaradi tega, ker je pač tako v navadi pa zato, ker imajo tako velika stanovanja… zunaj se spet derejo, da preglasijo hrup ulice, hrup prometa…in tako se v šoli otroci derejo en čez drugega ..učiteljica pa nazaj. Samia mi je povedala, da se je enkrat pri njih v razredu učiteljica tako drla, da je bila čito hripava z namenom, da naj se spravijo v vrsto, da jim razdeli neka obvestila, pa so se rinli in prerivali in ona je vpila na koncu je obupala in jim je začela deliti tiste listke. Sama sem takoj rekla, da je to napaka, kajti nikjer na svetu pa tudi v Sloveniji se otroci ne rodijo redoljubni in vzgojeni. In to da v Sloveniji, ko so šli otroci na malico stojijo lepo v vrsti, da učiteljica ne vpije in da oni dvigujejo roko je pač stvar vzgoje in navade… Egipčanska učiteljica bi morala po mojem mnenju v tisti situaciji vstrajati… jaz bi  na njenem mestu magari zlezla na mizo in zahtevala, tudi z vpitjem, če bi bilo treba, da utihnejo in  se nehajo prerivati in se postavijo v vrsto… En dan, drugi dan …pa ni vrag da se ne bi po nekem času navadili…

No, kot sem že napisala Samia je vse to opazila in bila je navdušena nad slovensko šolo in učiteljico ter otroki.

Skoraj sem se bala, da bo hotela ostati v Sloveniji ali pa zasovražila Egipčansko šolo… pa hvala Bogu ni bilo tako, ker se Samia res rada uči, ampak res rada, če veste kaj to pomeni… včasih sem z njo to preteklo leto presedela tudi po 4 ure ali več popoldan, ko sva ponavljali in delali nalogo… njej zabava, meni niti ne ampak to je pač moja služba, služba mama.

Skratka Samia je bila navdušena nad šolo v Sloveniji  ampak je tudi ugotovila, da bi ji bilo v Sloveniji v šoli sedaj, ko že toliko zna malce dolgčas…za en dan pa je bila kot je rekla ona samiastično. (to pomeni dogodek kjer je ona zraven in je fantastičen, kot pravi ona… samia + fantastično = samiastično)

Še enkrat bo Slovenija pol bo pa treba spet kaj od Egipta napisat  ;)

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  Jasna
  28/05/2013 ob 7:16 AM

  Ooo kako super se je imela Samia v Sloveniji. Zanimivo pa je kako vsi tujci če lahko temu tako rečem opazijo naše kozolce, kozolce ki se nam zdijo tako samoumevni in jih morebiti niti nebi izpostavili ob predstavitvi Slovenije:)

 2. 2
  kalyani
  28/05/2013 ob 10:01 AM

  Še enkrat super zanimivo branje. Fajn, da so ji ustregli in je lahko bila za en dan v 1. razredu. :) pa škoda, da sta imele ravno tarkat ko sta bili v živlaskem vrtu tako slabo vreme. Se pa vidi da sta uživali sploh Samia. :)

 3. 3
  BOBA
  28/05/2013 ob 2:28 PM

  ufff, kako sem vesela, da si, bata, prišla spet na svoj blog, sem že obupala in nehala pogledovati, no danes pa presenečenje – lepo presenečenje, hvala ti bata

  Saj ja vidiš, kako radi beremo tvoje zapise, ta današnji je spet super. zorni kot egipčanke v sloveniji in zorni kot slovenke v egiptu, boljšega branja si res ne morem misliti lep pozdrav v cairo

 4. 4
  Tomaž
  28/05/2013 ob 3:57 PM

  čudovito

 5. 5
  Maj
  28/05/2013 ob 4:31 PM

  Odličen blog, ki ga je užitek prebrati.

  Punčka prav uživa.

  Ne vem pa kako jim uspe v Egiptu otroke tako zgodaj že toliko naučiti.

  Pri nas znajo do sto računati komaj v petem razredu, angleščine pa večina ne zna dobro niti ob koncu srednje šole.

 6. 6
  petunijad
  28/05/2013 ob 4:52 PM

  Super! Tvoji blogi res razširjajo obzorja.

  Sem brala, kaj si pisala o zdravstvenem sistemu v Egiptu in že takrat sem razmišljala, da pri nas premalo cenimo, kar imamo, da je marsikaj samoumevno in se izkorišča. Žal je sistem zato tik pred kolapsom. O problematiki penizionistov, ki hodijo k zdravniku bolj na družabni dogodek, kot kaj drugega, se pa tudi tu pogovarjamo.

  Kar se živalskega vrta tiče, bi te mogoče zanimalo, da od maja do oktobra iz kolodvora vozi poseben avtobus do živalskega vrta in nazaj. Sicer bolj poredko, ampak vozi pa. Številka 23.

  Vse potrebne informacije lahko dobiš na strani: http://www.lpp.si/

  Tu si lahko pogledaš linije, vozne rede in tudi s pomočjo googlovih map napraviš načrt poti. Mogoče ti bo za naslednjič kaj prav prišlo, da ne bosta spet brez veze pešačili, če treba ni. Saj, če je vreme lepo, je to čisto v redu, več vidiš. Če pa dežuje, pa ni tako prijetno.

  Strašno lepo se mi zdi, da je Samia dobila priložnost, da za en dan postane slovenska prvošolka. Tale ravnatelj je res pravi pedagog (in ne birokrat, kot je, žal, veliko ravnateljev)in je takoj izkoristil priložnost, da so otroci lahko spoznali punčko, ki živi v daljnem Egiptu ter hkrati osrečil Samio. Taka srečanja širijo obzorja.

  Kozolci se res smatrajo za slovensko posebnost. Z izjemo Primorske in Prekmurja, jih je vsa Slovenija množično uporabljala, najbolj množično na svetu, zato so nekako ‘naša last’, čeprav imajo nekaj precej podobnega tudi v Furlaniji (Italija) in na vzhodnem Tirolskem (Avstrija) – v bistvu blizu nas. Mi smo jih tukaj navajeni, mnogi tujci pa so čisto fascinirani nad njimi. Po moje bi morali najti način, kako bi jih lahko tržili. Prvič že zato, ker so praktični ( v bistvu sploh ne morem verjeti, da jih drugje niso uporabljali in izgubili toliko pridelka ), drugič zato, ker so lepi in se dajo za marsikaj uporabiti, še posebej toplarji. Prav toplo mi je pri srcu, da jih je Samia opazila.

  Z radovednim navdušenjem čakam na nadaljevanje.

 7. 7
  kalyani
  29/05/2013 ob 9:36 AM

  Maj, do sto pri nas računajo po novem učnem načrtu v 2. razredu 9-letke torej pri starosti 7 let, tako da niso tako v zaostanku. Po prejšnjem učnem načrtu pa je bilo to v programu v 3. razredu torej starost 8 let. V prvem razredu spoznajo vse črke in že kaj preberejo in računajo ob koncu leta do 20. Je pa res, da učiteljice jamrajo, da tako majhni še niso dorasli temu in da imajo kar velike probleme.

 8. 8
  Rubina
  29/05/2013 ob 12:06 PM

  Sem mislila napisati, da otroci računajo do 100 + in – tudi s prehodom že v drugem razredu in moram rečt, da jim gre zelo dobro, nobenih večjih težav, pa vidim da me je že Kalyani prehitela :) . Kaj se ang. tiče ni dobro sklepat kar tako na splošno oz. po svojih otrocih, veliko jih zelo dobro obvlada že v OŠ. Je pa res, da ogromna razlika, če imaš ti TJ 3-4 ure tedensko ali pa imaš več predmetov v tem jeziku. In otroci prav ničesar ne izgubijo, razen brezskrbnega otroštva, če se začnejo učiti pri 6-7 letih. No zanimivo, naša učiteljica pa pravi prav obratno, da so sposobni še več, kot od njih zahteva šola. Zanimivo. In če bolj podrobno prebiraš Batin blog, vidiš da je v Egiptu velika razlika med šolami, ni vseeno kam vpišeš otroka, kar pa pri na hvala bogu ni, vse šole imajo dokaj podoben program in če je otroku oz. staršu v interesu, da bo otrok v šoli uspešen – tudi je. Jaz sem velik zagovornik gibanja na prostem in igre, zato mi sistem v katerem bi moral otrok že pri 5 letih par ur sedeti za zvezki, nikakor ne potegne in sem vesela, da živimo v Sloveniji.

 9. 9
  Rubina
  29/05/2013 ob 12:17 PM

  Pa še to bi dodala: en dan preživet v razredu, definitivno ne da realnega pogleda na znanje učencev. Marskido že pred vstopom v prvi razred tekoče bere in računa do 10. Je pa res, da je pri nas prvi razred neka mešanica med šolo in vrtcem in prav je tako, da je takšen prehod. Otroci se bodo učili še vse življenje, ne rabijo že pri 5 vse znat ;) .

 10. 10
  Kira
  29/05/2013 ob 1:35 PM

  Super blog! Sem ga slučajno odkrila in me je tako potegnilo not.. da berem stare obajve :) Iz zapisanega se prav vidi, kako je mala Samia uživala. :) Kaj Kenov pa ni v Egiptu? Še eno morda osebno vprašanje. Tvoja mama je pri tebi v Egiptu? Kako pa to?

 11. 11
  Techka
  29/05/2013 ob 3:34 PM

  He he, ful fino tole s prvim razredom. Tudi jaz bi še 1x šla v prvi razred za kak dan, če bi lahko. Če bi pa lahko obiskala prvi razred kje v tujini, bi mi bilo pa še bolj fino. :-)

  Živalski vrt…Ja, tale ljubljanski je za videt, čeprav sem bila do sedaj v katerih drugih po svetu še bolj navdušena. Budimpeštanski ZOO je zakon!!!

  A z avtobusom se v Egiptu še niste vozili? Lepši in boljši so egipčanski, vsaj po mojih izkušnjah…. :-)

  Drugače pa: kako si se imela ti? Samia je uživala, kako pa se je po dolgem času v Sloveniji zdelo tebi? Veliko sprememb? ;-)

 12. 12
  Luka
  29/05/2013 ob 7:42 PM

  Hey super! Ja kozolci so zanimivi, predvsem zato, ker jih je toliko, mi pa jih sploh ne opazimo. Živalski vrt je sicer ljubljanski res bolj bogi, vendar vseeno očitno boljši, kakor vaš v Egiptu. Uf, ampak dneve sta si pa nafilali v nulo no :) Ne morem verjet koliko energije sta morali imeti, dasta vse to dali skozi. Kar se tiče knjigic v slovenskem jeziku je pa tako – verjetno tudi če ti jih pošljem (ali kako drugo literaturo) najbrž ne boš dobila a ne? No, lahko mi pišeš tudi na mail, pa se dogovoriva kam ti lahko pošljem. Aja, zdaj so itak barike popularne pri vas a ne? Uf, pri nas je mamica vedno skupaj s sestro šivala obleke za te babnce :) Prej je mela Barbika nov gvant, kot pa jaz:))) Hec, hec.

 13. 13
  Nordstar
  30/05/2013 ob 12:48 AM

  Po dolgem času zapis, ki hvali slovenijo. Zadnje čase jo vsi pluvajo. Ja, šele ko nekaj izgubiš vidiš, koliko je bilo vredno.

 14. 14
  LEBAN
  30/05/2013 ob 8:50 AM

  lepo !

 15. 15
  suum
  30/05/2013 ob 9:59 AM

  Krasne reportaže, pravo olajšanje je tole brati, ko pomislim, da pri nas nismo ravno navdušeni nad našo državico, ampak seveda, saj dežela je res lepa, le ljudje se nekako ne znamo prav obrniti.

  Samo še, glede tiste bližnjice iz živalskega vrta v mesto moram opozoriti, da gre za kolesarsko stezo, po kateri kar precej drvimo (ja, tudi sam sem med takimi), je pa resda dosti pregledna in se ne spomnim, da bi se tam kdaj pripetila nesreča, pa tudi dovolj prostora je za izogibanje.

  Drugače pa, dobrodošla doma in res je lepo, da si uspela tako razveseliti otroka.

 16. 16
  ajda
  05/06/2013 ob 11:57 PM

  Bata , pozdravljena ! Vesela sem bila , ko sem pokukala na BATA blog in našla nove zapise .Veseli me tudi, da sta se imeli s Samio lepo v Sloveniji , kljub slabemu vremenu.Pa saj Samia je bila tako ali tako navdušena tako nad dežjem kot snegom , lepo.Prav je , da spozna tudi domovino svoje mamice v živo , ne samo s slikic in knjig.In ker govori slovensko , bo lahko hodila sem na dopust in se počutila domače , ali pa prišla študirat v Slovenijo.Prav gotovo ji to odpira več možnosti izbire v življenju in upam , da jih bo dobro izkoristila.-Upam , da bomo kmalu spet brali kaj zanimivega o življenju v Egiptu , ker je pač bolj zanimivo brati nekoga ,ki piše iz prve roke , kot gledati na TV poročila ali prispevke novinarjev , ki o vsakdanjem življenju pri vas nimajo pojma. Bodite dobro kolikor se da in prosim , kmalu spet kakšno novo zgodbo za nas. Lep pozdrav iz deževne Slovenije.

 17. 17
  ayu
  06/06/2013 ob 2:41 AM

  Fino je brati, kako zvedavega otroka imaš!

 18. 18
  miran
  07/06/2013 ob 9:34 AM

  Čisto mimogrede, Senovo je tehnično gledano na Štajerskem, drugače je pa to Posavje. Pa tisto ni visoko narasla Sava, ampak je pač akumulacijsko jezero. Ne vem, kdaj si šla iz Slovenije, ampak zdaj so tam na Savi hidroelektrarne in za vsako je akumulacijsko jezero. :)

 19. 19
  batabata
  09/06/2013 ob 3:13 AM

  Hvala vsem, da ste se oglasili in mi dali nekaj novih informacij ter povedali svoje mnenje :)

  lp, bata

 20. 20
  Luka
  30/01/2015 ob 6:14 AM

  To je vse skupaj to lol !

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank