Opažam, da se staram.

Kljub temu, da imam še vedno občutek, da imam 25 let me določene stvari opozarjajo, da temu ni tako.

Sicer tako stara še nisem, da bi svečke za rojstnodnevno torto več stale kot torta ampak ej, ko tvojemu otroku raste ta prava brada ne samu puhek in ko ga moraš gledat navzgor in ne več navzdol potem ni več heca.

Vem, da se strama tudi, ker mi gre glasba, ki jo posluša na živce. Če tudi ima slušalke v ušesih mi tisti dum, dum,dum dela glavobol. Zakaj vem da je problem v meni? Ker ta mala dva penzla imata rada ta dum,dum,dum…. Še več 6 letnica mi razlaga kaj je tehno in kaj je trance in kaj jaz vem kaj še… Se pravi to mora biti starost in tako sedaj rada prisluhnem kaki klasiki in pa vse kar je bolj mirno… A joj pa nimam jih niti štirideset a moja ušesa se obnašajo kot, da sem že blizu osemdesetih, da Bog da, da jih dočakam.

Tudi pri filmih je podobno glih črnobelih še nisem začela gledati ampak ej nikakor se ne moreva dogovorit kadar greva v kino kateri film bova gledala. Ja midva s ta velikim še vedno sem in tja kak dan pohajkujeva skupaj in greva na kosilo pa v kino in še na kako kavico. No glede filma je potem je enkrat po mojem in enkrat po njegovem okusu. Sicer pri filmih se tolažim, da ni nujno starost v igri ampak mi akcija in take bolj “fantovske” zadeve itak nikdar niso sedle. Na tv imamo en program, ki se imenuje Action, vam povem, da se tam ne ustavim niti za sekundo… to je kar avtomatičen preskok na daljincu. Mularija pa… jah to je pa čist druga pesem. Hvala Bogu, da nimajo ravno veliko časa gledat tv…tako, da me njihov izbor ne skrbi preveč.

Ko sem ravno pri tv programih… Nikoli mi ni bilo jasno pa tudi mi verjetno ne bo, da tu v Egiptu je iz filmov vse izrzano kar je preveč “vroče” pa tudi če so samo malce bolj strastni poljubi. Skratka gledaš film in pol kar naenkrat “cut” in kar na enkrat nek nov prizor… No po drugi strani pa je okay, da gledamo vse vrste klanja in streljanja in podobno. Mislim naj razume kdor mora? Na slovenski tv dajo vsaj opozorilo, da ni primerno za mlajše od 12 let ali pač koker koli let že… in “masaker” filmov še nikdar nisem videla sredi popoldneva. Med tem ko na arabski tv ni važen ne čas ne dan… no pa evo spet sem zašla.

Torej staram se… to vem tudi zato,ker se ta ta velik že “ženi”.Ima eno ogledano in že planira kako se bo treba na faksu potrudit in da bo šel tam nekje v tretjem letniku pa do njenega očeta zaprosit in potem bo baje zaroka in potem bo menda minilo še dodatne 3 leta do poroka…Toliko, da konča fakulteto in da se zaposli.Ja to ima že vse naštudirano :)

Ma jaz si rečem insha2Allah naj bo kakor si želi, samo, da bo srečen… kaj pa bi bil človek brez ciljev in sanj? Sicer predvidevam, da se mu bodo ideje kaj in kako še velikokrat zamenjale ampak nič hudega nič ni narobe s tem, če človek ve kaj bi rad dosegel že pri teh letih pa tudi, če ni vse tako kot bi želel… kot pa da ne ve kaj bi sam seboj še pri 25′em letu starosti ali več…

No in ko sem ravno pri tem. Res ne vem kako, da mu mobitel ne pregori… vsak dan se kličeta po desetkrat ali pa še več pa zvečer se včasih po tri ure pogovarjata. Sicer nisem firbec pa se mi ne da it prisluškovati ali pa morda nimam potrebe, ker mi itak vse ta bolj važne stvari sam od sebe pove… ampak vse eno mi ni jasno kaj se imata toliko za pogovarjat.

Moj mož je v Savdski A. pa ga ne vidim po dva meseca pa se nimava tok za pomenit kot ta dva, ki sta cel dan v šoli skupaj pa še popoldan, če imajo kake dodatne vaje… in potem zvečer še ena urca po tamalem na mobitelu… :roll:

In tako sem sedaj en dan tudi razmišljala kako je v bistvu bolj dobro imeti otroke mlad kot star…Ta mali bo letos star komaj pet let in potem sem računala, da bom “stara ko zemlja” predno bo, če bo Bog dal diplomiral in se ženil in seveda, če bo Bog dal, da jaz to sploh dočakam.

In kje bo potem tisti čas za naju z možem? Tisti čas, ko so otroci odrasli in greš na kako potovanje ali pa si enostavno “penzionist” in živiš bolj zase kot za kogar koli drugega…?

Eh ja še to sem pozabila… Baje je dan danes sramota, če me ta velik v javnosti naziva mami? Tako pravi on. Mama bi bilo sicer v redu, a jaz tega ne maram. Že tako se počutim staro in potem še “mama”, ma ni govora. V naši družini je bila mami vedno mami in mama je bila stara mama in jaz stara mama pač še nisem… Na koncu sva prišla do tega, da me sedaj zunaj kliče, kar po imenu, kar morda sploh ni tako slabo saj si domišljam, da morda izgledam kot njegova sestra. :)

Kakor koli obrneš ta velik bo ta teden dopolnil osemnajst let in jaz se pač staram z njim… nimaš kej, tako to je.

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  DajanaDajana
  22/01/2013 ob 10:17 AM

  Bata… to ni res, da se staraš! Samo spreminjaš se, tako mi vsi. :) )))))) Pred desetimi leti, ko sem bila stara štirideset let, sem se počutila osemdeset let staro. :roll: Bilo je naporno za umret, imela sem tri majhne otroke… oh, ni da bi govoril. :cry: Otroci hitro zrastejo, kot veš… in potem se počutimo vedno mlajše, ne pa vedno starejše! :) Moja osemnajstletnica ima fanta. Sta rekla, da je resno, da bosta imela pet otrok. :roll:

  Pač se moramo sprijazniti s tem, da je treba otroke izpustiti stran od sebe.

  To, da se počutiš kot njegova sestra… to je to! :) Mene moja osemnajstletnica jemlje kot svojo pajdašico iz šole. In ravno tako se tudi počutim! :) )))

 2. 2
  stricmarc
  22/01/2013 ob 10:45 AM

  Saj je vseeno, kako imemnuješ ta proces: staranje ali sprememba. Vsi gremo po tej poti in tudi ti nisi izjema. Sicer pa vsako obdobje prinese poleg tegob tudi nekaj radosti. Očitno pa naša vera ni tako močna, da bi se veselili konca in začetek bivanja v raju.

 3. 3
  blanka
  22/01/2013 ob 3:16 PM

  Sabina, vsi gremo po isti poti….in tudi moja bo letos prestopila 18, pa še daleč ni tako resna kot tvoj sine…

  trenutno za ne staranje imam jaz en velik razlog, ampak vsake tolk časa se pa zamislim, da sem mal tečna, ker sem verjetno že mal stara in mi določene stvari ne pašejo več…in pol si rečem, čedalje bolj smo podobni staršem… hehe

  ampak, kdo bi štel leta…se raje tudi jaz postavim ob bok moji najstnici in bom njena sestra… :)

  pozdrav iz zasnežene Slovenije aja Viber nimaš nič vklopljen?

 4. 4
  Techka
  22/01/2013 ob 3:46 PM

  Vse najboljše Patricku! Bo dobil veliko torto? :-)

  Glede na to, kaj vse počenjaš, definitivno nisi stara. In da te potolažim: dum dum dum gre že meni že pri moji starosti na živce. :-)

 5. 5
  tinka
  25/01/2013 ob 3:01 PM

  Malo gledam nazaj tvoje poste, pa me zanima kako je kaj s tisto uro v Meki. LP K

 6. 6
  miškaaa
  29/01/2013 ob 10:10 AM

  Spreminjaš se, ne pa staraš. :)

 7. 7
  kalyani
  29/01/2013 ob 10:25 PM

  Hehe, ja starmo se vsi, in ja tudi jaz sem ugotovila, da moraš imeti mlad otroke, takrat še imaš potrpljenje za zbujanje ponoči in jok za vsak drekec pekec, jaz ga nimam več, pa moj mož tudi ne in je kr kriza na trenutke…

 8. 8
  Rubina
  30/01/2013 ob 9:42 AM

  Bata kakšno je stanje pri vas. Mediji spet poročajo o nemirih in spopadih. Kakšna je realna slika? Upam, da ste vi ok.

 9. 9
  kat
  15/02/2013 ob 11:08 AM

  Ziv, kako kaj pri vas, tukaj se zima noce posloviti, pri vas pa je vroce tako ali drugace vrjetno. Napiši kaj caucau

 10. 10
  Alenka
  15/02/2013 ob 9:17 PM

  Bata si se spet zgubila? Na facebooku še brcaš kle nas pa spet zanemarjaš ;) pogrešamo te.

 11. 11
  Marjanca
  26/02/2013 ob 7:16 PM

  Bata en lep pozdrav iz hladne Slovenije. Ponosno in z veseljem sem si prebrala par tvojih blogov, saj sem jih odkrila šele danes. Lepo da Sloveka deli izkušnje iz Egipta. Sama sem v Egiptu veliko časa, seveda v Sharmu, kjer živi tudi partner, In z veseljem berem tvoje bloge, ker tudi sama tako razmišljam o Egiptu, in nekateri me zaradi tega sodijo, da sem nora ker sem izbrala Egipčana, vendar jaz vem kdo sem in kdo je on. Poznam že kar večji del kulture. Hvala ti da si v meni vlila moč poguma, da sem na pravi poti. Lep pozdrav.

 12. 12
  Luka
  27/02/2013 ob 12:22 AM

  Spoštovana!

  Prebral sem si vse Vaše blog zapise in sem enostavno: NAVDUŠEN. Vaši zapisi so dandanes, ko gre vse skupaj zgolj še za denar in čas, prava popestritev. Nekaj – kot iz drugega sveta. Zelo lepo. Všeč mi je tudi Vaš pogled na svet in Vaše razmišljanje. Žal mi pa je, da ste s pisanjem prenehali.

  Lep pozdrav, Luka

 13. 13
  BOBA
  01/03/2013 ob 6:18 PM

  Bata, pogrešamo te in tvoje pisanje, haha, sicer pa jutri odpotujem za Egipt, moram malo v drugi svet, da se malo oddahnem od tega našega gnoja tukaj, pa čeprav pri vas ni rožnato, ampak, verjemi, še vedno boljše, kot je pa pri nas.(ob tem sploh ne razmišljam o materialnem dobru, mislim na psihološko počutje…..)

 14. 14
  Rubina
  18/03/2013 ob 10:28 AM

  Bata?

 15. 15
  Mony
  18/03/2013 ob 10:04 PM

  Sabinaaa, javi see !!!!!!

 16. 16
  sneska14
  21/03/2013 ob 9:31 PM

  Bata ali je vse ok ???? Ste zdravi ???

  Lp.

 17. 17
  boba
  30/03/2013 ob 7:35 PM

  bata, nikjer te ni, res bi se nam lahko javila, jaz sem medtem že iz Egipta nazaj, pa te nikjer nisem videla hehehe ni pa tako slabo v Egiptu, da bi bilo to vzrok za tvojo neaktivnost na blogu, da ni kaj narobe pri vas? ja, mi smo tvoji prijatelji, pa nas zelo skrbi, hmhm???

 18. 18
  Regica
  14/04/2013 ob 11:10 PM

  Sabina, je vse dobro?

 19. 19
  Rubina
  29/04/2013 ob 9:17 PM

  Res škoda …

 20. 20
  BOBA
  30/04/2013 ob 11:58 AM

  podpišem …škoda

 21. 21
  mmisaa
  30/04/2013 ob 4:15 PM

  Zame je bil to najboljši blog. Je bil. :(

 22. 22
  lucija
  01/05/2013 ob 5:47 PM

  Zakaj škoda? Ali samo zato ker ga ni več (se totalno strinjam, res pogrešam nove zapise :( ), ali je, bog ne daj, kaj narobe?

 23. 23
  Luka
  04/05/2013 ob 9:47 AM

  Jaz sem nekje “ujel”, da se ločuje in prihaja nazaj v Slovenijo. Zdaj ne vem, če je to res, ampak glede na to, da se ne javlja bi znalo kar držati :( Mogoče nam pa kasneje pove svojo zgodbo… Mogoče… Če ima kdo kako “bolj preverjeno informacijo” pa naj pove…

 24. 24
  DajanaDajana
  04/05/2013 ob 9:52 AM

  Ojojoj, bom pisala bati, naj zapre blog za komentiranje. Pa kaj vam je tako dolgčas, ljudje? Pač ne piše več bloga. Ima svoj FB, pa pojdite tja.

 25. 25
  batabata
  04/05/2013 ob 11:18 AM

  Hvala za skrb. Ampak čist nič takega ni za kar bi bilo treba skrbet in ne Luka bata se NE ločuje in se NE seli nazaj v Slovenijo.Zdravi smo kolikor toliko. Edini razlog je da ko imam čas zvečer se mi pač ne da pisati…in pa da imam lap top s katerim najraje delam pokvarjen oziroma ni pokvarjen ampak se pregreva… Niti sanjalo se mi ni da ta blog res kar nekaj ljudi bere, kajti pisala sem ga bolj zase….kot za koga drugega. Bloga nimam namen zapreti, ker ga imam namen še pisati in tudi komentarje ne bom zaprla… Je pa res, da imam FB tako osebni kot za tale blog in da me tam pa najdete bolj redno, ker sem gor tudi preko telefona in mi je bolj priročno… Torej nič ni narobe hvala Bogu in bom še pisala. Vsem še enkrat hvala in se beremo.

 26. 26
  Aneia
  05/05/2013 ob 11:13 PM

  Jaz pa tako pravim, da četudi bi se Bata ločevala, ni to potrebno trobiti v komentarjih oziroma na spletu. Kar se njenega osebnega življenja tiče, bo sama delila z nami kar želi. Zasebno življenje si pa želi vsak, tudi naša Bata. Tudi če ti je prišlo to na ušesa, bi najprej preveril novico pri njej, preden trosiš to v komentarjih. Res je škoda bloga, ker smo ga vsi radi brali, ampak odločitev je na njej! To je njen blog, ona odloča kaj bo s njim.

 27. 27
  kalyani
  06/05/2013 ob 7:44 PM

  Škoda še ena oseba, ki jo je FB potegnil vase, sem pa rada brala tale blog, škoda da ni več rednih zapisov, upam da lap top spraviš v red. Mi smo ga na roke pucal s kompresorjem, no moj mož ga je :) ena varianta pa je dodaten hladilnik za lap top. Upam, da zapisi nekoč spet bodo. Če pa ne, se pa tud ne bo svet podrl, imam še par blogov na zalogi :)

 28. 28
  batabata
  07/05/2013 ob 12:07 AM

  Kalyani:

  No za mojo odsotnost je verjetno res malce kriv tudi FB… Preko njega sem spoznala učiteljico italijanščine pri kateri pilim svoje do sedanje znanje…. pa učiteljico arabščine pri kateri obnavljam pozabljeno znanje arabščine… pa cel kup oseb (tujk), ki živijo v moji bližini in je kemija preskočila pa sedaj prijateljujemo ob kavicah in takoimenovanih UN sestankih…

  Potem pa igrice… a joj ko se jaz spravim na mahjong se sploh ne morem odlepit :)

  Pa postala sem malce preveč Egipčanka..pa sem se po lenila do te mere, da se mi tudi pisati ne da…Čeprav me pisanje po drugi strani sporošča… ma kdo bi mene razumel? :=)

  Za lap top pa… najhuje je to, da sem ga nesla popraviti in so mi sesuli windovse in mi sicer naložili nove ampak pišuka jaz sem imela cel kup programov gor za lažje delo pa en kup napol spisanih blogov in fotk vse je šlo v maloro…

  in na koncu nobene razlike…lap top se še vedno pregreva in če ga ne ugašam crkne in se ga ne da prižgat…ker je šel baje tudi gumb, ki se menda dotiak motherborda in bi bilo treba menjat vse skupaj in pol je bolje da kupim novega…. skratka vse skupaj je beeeeednooo…

  Sedaj sem se odločila, da bom lap top spet uporabljala pa dokler bo delal bo potem pa novega inshaAllah…

 29. 29
  Sonja
  12/05/2013 ob 12:09 PM

  Pozdravljeni Bata,

  vidim, da nisem edina, ki pogreša vaše sveže zapise na blogu:-)) S svojimi zapisi ste marsikomu polepšali veliko uric…., ob tem smo izvedeli še veliko zanimivosti iz Egipta. Vas pogrešam…, žal pa mi ne uspe, da bi odkrila vaš profil na FB, oziroma sploh ne vem, pod katerim imenom naj vas iščem….., tudi ne vem, če imate odprti profil ali le zaprto skupino. V vsakem primeru vam želim, da ohranite svojo hudomušno neposrednost. Lp iz Ljubljane, Sonja

 30. 30
  batabata
  15/05/2013 ob 2:26 AM

  FB strani so pa takole:

  eno imam osebno, kamor sicer sprejmem tudi ljudi, ki jih ne poznam ampak samo ženske.Se pravi pod imenom Sabina Eldomy … samo ženske :)

  eno imam tudi samo za ženske, ki je zaprtega tipa za tiste dame, ki so v vezi z arabci sedaj ali bile ali imajo namen biti… pač skupina za deljenje informacij izmenjava mnenj in morda kak nasvet…(če katera je v taki situaciji in želi jo dodam samo naj se mi javi na mail ali na ps)

  in ena je popolnoma javna stran kamor lahko komentira vsak, tako kot tu na blogu je pa bata, blog na siolu…

  lp, Sabina

 31. 31
  taresna
  30/05/2013 ob 12:09 AM

  danes odkrila ta blog – ups… včeraj je to že bilo… in sem z navdušenjem prebrala to staralno stvar… saj… ko pa enkrat prekoračiš petdeseta in si tik pred taseksi leti, pa so ti otroci že tudi trideset plus… ja, takrat pa spoznaš – da še sploh nisi star ;-)

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank