Še ena Egipčanska navada, ki mi gre tako na jetra, da se zna zgoditi, da naslednjega, ki mi izreče Bokra InshaAllah nekam pošljem, najraje pa bi ga kar kresnila.

Bokra InshaAllah pomeni, če prevedemo v  Slovenščino jutri, če bo Božja volja.

Toda Bog ni nič kriv, če ga Egipčani omenjajo poleg praznih obljub. Problem je v njih samih.

Kličem električarja že več kot en teden in vsak dan mi reče, da ni mogel priti zato in zato a da jutri pa bo prišel, če bo Božja volja (se pravi bokra inshaAllah)… Pa grem stavit, da točno ve da ne bo uspel priti ampak to pač reče, ker Egipčani pač tako rečejo pa, če imajo namen naresti kaj v tisti smeri ali ne.

Ne vem kaj bi ga stalo, če bi mi rekel, da žal vsaj 14 dni nima časa in da naj ga pokličem čez dva tedna??

Včeraj mi je dvignil pokrov in sem mu na njegov:” Bokra inshaAllah madam” rekla, da bokra inshaAllah bom pa jaz poiskala drugega in prekinila… Verjetno se ni kaj dosti sekiral …saj ponavadi se Egipčani ko ti njihov bokra inshaAllah dvigne pokrov ne sekirajo… Še več v njihovih očeh si ti tisti ta čuden in jim sploh ni jasno zakaj se razburjaš.

Razlika med mano in tem zgoraj omenjenim električarjem pa je, da sem jaz res poklicala drugega elektrišarja in ga pričakujem že danes, kajti rekel mi je, da pride med 10 in 16 uro inshaAllah… A mislite da bo prišel? Upajmo.

Pa ni samo električar on je samo zadnji primerek teh dni…

Ta bokra InshaAllah slišiš pri prodajalcu, ko nimajo tistega po kar si prišel pa seveda tudi naslednji dan ponavadi ni…

Žalostno a resnično tudi moj mož  je velikokrat uporabil frazo jutri če bo Bog dal pa potem seveda ni premakne niti mazica v obljubljeno smer… Bog pa saj veste kako je… naredi sam in Bog ti bo pomagal…namesto tebe pa ne bo naredil nihče nič.

Torej, če jaz rečem možu a bova jutri šla v center po to ali ono… in on odgovori… ja, ja jutri, če bo Bog dal, potem pa tisti jutri cel dan presedi pred tv jem ali na telefonu… ali pa ima pomemben poslovni sestanek…potem verjetno ni Bog kriv, ker sem ostala doma…

No ampak moža sem nekako naučila, da je veliko bolje in si lahko prihrani mojo slabo voljo če reče raje… ja, ja kmalu bova šla, če bo Bog dal, kot pa da reče jutri… Itak pa tudi tisti kmalu pomeni nikoli, če se gre za nekaj kar njemu ni po volji…Tega se je pač treba navadit in najti druge rešitve…On pa sedaj le razume, da če nečesa nima namen narediti jutri ali pa nikoli naj mi to takoj in direkt pove…

Ampak kar se tiče drugih ljudi s katerimi imam opravke je pa to čisti druga zgodba…

Sedaj je to vse skupaj prišlo že tako daleč, da dobim kar kurjo polt, ko zaslišim Bokra InshaAllah.

Prijateljica Američanka, je svojemu možu, ki je kar naprej dajal te prazne obljube z besedami bokraInshaAllah… poskusila dati lekcijo in si je ostrigla svoje čudovite do pasu dolge lase do čisto kratkega paža in ko je on zvečer prišel domov in skoraj ni mogel zapreti ust od šoka ob pogledu nanjo  (Egipčani namreč dobesedno obožujejo dolge lase na ženski ) mu je še predno je kaj rekel, dejala:” Ne skrbi saj bojo zrasli (bokra inshaAllah) jutri če bo Bog dal z vsem ostalimi stvarmi, ki si jih ti obljubil meni…

Njeni lasje so spet že do srede hrbta ampak mož pa še vedno za vse kar itak nima namena narediti uporablja frazo “jutri če bo Bog dal”. Skrtaka brezupen  in tipičen primerek Egipčana… in  zaradi tega imata še vedno redne spore.

Sicer jaz vem, da bi se ga lotila na čisto drugačen način najprej vem, da bi se čim manj zanašala nanj in kar le lahko bi opravila sama, ker drugače lahko še živčni zlom doživiš… Nasplošno si ne znam predstavljat, da bi bila jaz odvisna od moža za vsak opravek v mestu in za vsako pot iz hiše…in bi vedno čakala da greva skupaj nekam? Pa naj bo to trgovina ali pa kak drug opravek… Ni govora.

No potem ko bi se kolikor se da osamosvojila pa saj veste kako pravijo klin se s klinom zbija, kar pomeni, da ko bi on mene nekaj prosil pa naj bo naprimer, da se zmeniva kaj naj bi bilo za večerjo ali za kako njemu ljubo jed jaz pa bi mu pripravila  tisto, kar mu je najmanj po godu in pač na njegovo začudenje bi mu odgovorila z njegovimi besedami:” bokra inshaAllah habibi.” In seveda z nasmehom na obrazu… Enak odgovor bi mu postregla, ko bi se zvečer želel crkljati in tako naprej…brez skrbi če je vsaj malo pameten in te ima res rad bi se potrudil in se odrekel praznih obljub, ker tako se res ne da živeti…vsaj jaz ne bi mogla.

In zaključek in nauk zapisanega je da, če vam Egipčan reče “bokra inshaAllah”  te besede po Slovensko  ne pomenijo jutri če bo Božja volja ampak navečkrat pomenijo “najveretneje nikoli”.

Se pravi …Bokra inshaAllah =  najverjetneje nikoli.

Tako, da ne boste prevelike upe polagali na tisti jutri…

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  Julija
  08/01/2013 ob 3:58 PM

  Bata… tole sem objavlja na fb preden sem prebrala tvoje… je pa isto :) Bokra InshaAllah Tako je to v Egiptu. Najprej se mi zamasi wc in, ko poklicemo tega “popravljalca” obljubi, da bo prisel se danes. En dan, dva dni, tri dni… ni ga bilo od nikoder. In ko ze skoraj pozabim na ta wc in se skusam privaditi navadi – ne uporabljaj papirja, se ta decko po enem tednu le pojavi in odmasi ubogi wc. Nato se pokvari kotlicek. Zdaj ze iz izkusenj vem, da kaj kmalu ne bo nobenga, presenetljivo pride se isti dan. Tip opravi vse v nekaj minutah in ko se vrnem v kopalnico ni nobenih sprememb (kotlicek se vedno ne dela), razen cigaret na tleh. Poklicemo se enkrat…no potem res pride in popravi vse za ne vem kak denar. Da ne govorimo o tem, da tudi tv in pipa ne delata brezhibno… Tako je to v Egiptu

 2. 2
  DajanaDajana
  08/01/2013 ob 4:40 PM

  :) )))))))))))))))))))))))))))))

 3. 3
  batabata
  08/01/2013 ob 5:35 PM

  Ne moreš verjet prišel je in to tako kot je napovedal! :)

 4. 4
  DajanaDajana
  08/01/2013 ob 5:38 PM

  <3<3<3<3<3<3

 5. 5
  Stric Marč
  08/01/2013 ob 6:43 PM

  Mislim, da so v slovenšini podobne fraze : mogoče, bom poskusil, bomo videli

 6. 6
  Podplat
  08/01/2013 ob 7:32 PM

  Ob svetem nikoli (Nikoli) he he he

 7. 7
  Mony
  08/01/2013 ob 8:27 PM

  Sabina, zelo sem vesela, da si “prisla nazaj”. :)

 8. 8
  Techka
  08/01/2013 ob 9:29 PM

  Pri jamarjih imamo enega, ki rad reče “mam namen”, pa vsi vemo, da se ne bo kaj veliko zgodilo…

 9. 9
  Janja
  08/01/2013 ob 10:55 PM

  Aaaaa, Bata, zdaj pa kar dežujejo tvoji zapisi! Boš nadoknadila za nazaj. Super… Srečno in zdravo novo leto! Dobrodošla nazaj!

 10. 10
  Igor
  09/01/2013 ob 9:01 AM

  Nema problema.

 11. 11
  batabata
  09/01/2013 ob 4:01 PM

  Julija,

  točno tako NITI ena stvar ne dela kot je treba! Mene trenutno že celo leto od septembra pa redno vsak dan internet zafrkava!

  Zvrstilo se je že miljon majstrov… zapravila sem že ne vem koliko denarja a še zmeraj niti en cel dan nimam interneta. Da dela si moram vzet urco časa in 100x restartar rauter in kabel od telefona ven pa not pa potem včasih nuca da koga pokličem in ko potem nazaj v rauter utaknem spet čudežno vse dela… Pa sedaj imam vse kable nove pa nov rauter in je isto…. UTRGALO SE MI BO MAJKE MI!!!

 12. 12
  Rubina
  13/01/2013 ob 9:56 PM

  Moram rečt, da imaš živce. Jaz jih ne bi imela, egipčanksa mentaliteta no go.

  Imam pa eno vprašanje: rekla si, da če se ženska na moža ne more zanesti, da mora pač sama opraviti. Ampak v primeru, da nimaš sina oz. moškega, ki bi te spremljal, kako to izvedeš?

 13. 13
  batabata
  17/01/2013 ob 1:06 AM

  Rubina, to da muslimanke ne gremo nikamor brez moškega spremljevalca je “neumnost”.Tudi za dovoljenje ko greš ven ti ni treba nikogar prosit. ;)

  No ja vsaj za Egipt govorim. Samo Bog ve kako je v Afganistanu ali kaki drugi državi, ki jo vodijo fanatiki, ki so že zdavnaj izgubili znanje, kaj je Islam in uveljavljajo neko svojo “politiko” v imenu Boga…

  Živimo čisto tako kot ve le da nas večina ne hodi v službo… Naše obveznosti so predvsem dom in pa družina predvsem otroci, če jih imaš…Moški ima dolžnost da z delom priskrbi denar za dom ti pa imaš dolžnost da je doma potem vse pod kontrolo.:)

  Moški tukaj niso niti senca tistega, kar (vsaj jaz poznam) v Sloveniji. Se pravi da Slovenci znajo marsi kaj po hiši in okoli nje narediti sami… Tu pa za vsako stvar kličejo “majstra”. A po drugi strani se tebi tu ni treba ukvarjati s čim se bodo plačali računi in od kje bo prišel denar za dom in družino…

  Osamosvojitev pa zame pomeni, da grem sama lahko po nakupih, k zdravniku, ali pa plačat račune in urediti katere koli dokumente ali pa konec koncev, če rabiš it nekam samo zase za dušo (kozmetičarka ali frizer morda kaka športna aktivnost)… Se pravi treba se je naučiti malo jezika, voziti avto tu (kar je definitivno težje od jezika), treba je poznati kje je kak urad…in konec koncev treba je imeti od vseh majstrov telefonsko v SVOJEM telefonu.

  Ta moja američanska prijateljica pa se nekako ne more naučiti jezika, avtomobila noče voziti, javnega prometa ne zna in se noče naučiti uporabljati…. tako, da če pogledaš z drugega zornega kota si je za to da se nič ne zgodi kar ji je obljubljeno tudi sama malce kriva… a po drugi strani je njen mož tiste vrste, ki pač ne zna povedat tako kot je… naprimer ne bom te peljal v trgovino (ali kamor koli pač želi iti ) do petka ko sem prost in ji raje cel teden govori jutri če bo Bog dal… in potem kar je najhuje se v petek zgodi, da dobita obiske ali pa kaj drugega nepričakovanega in potem spet cel teden posluša bokra inshallah…

  Sama si ne znam predstavljat, da bi mož prišel domov zvečer utrujen in bi jaz pričakovala da bo še mene vozil kamor bi lahko šla že čez dan sama in to sem imela v mislih z besedami da se je pač treba osamosvojiti… saj nismo več otroci smo odrasle ženske.

  Morda ne veš ampak jaz na žalost že nekaj časa živim sama tu. Moj mož je zaradi razmer, ki so v Egiptu moral sprejeti delo v Savdski Arabiji… in pride samo na vsake dva do tri mesece za kak teden, tako da če nebi bila samostojna ne vem kaj bi sedaj.

  Se pa strinjam s teboj, Tudi meni tukaj marsi kaj para živce in tako nasplošno povedano Egipčanska mentaliteta je tudi zame en velik NO can go… ampak najdem poti, da grem kolikor se da naokrog… nekatere stvari pa je enostavno treba sprejeti, ker tako pač je pa ti kot en sam človek ne moreš spreminiti 90 miljonov ljudi… tako da se ne splača obremenjevati s stvarmi, ki jih ne moreš spremeniti ali še več nanje nimaš vpliva…

 14. 14
  naima
  17/01/2013 ob 2:39 AM

  Tole ti piše muslimanka btw. Dokaj arogantno stališče in mnenje do “vojn” v Siriji (kaj sploh pomenijo ti narekovaji ?? ) in fanatikov, ki “vodijo” Afganistan. Draga moja, nedolžni ljudje to je – ljudje, ki so muslimani tam umirajo za interese zahodnjaške elite – ampak važno je, da vsi na polno znate odgovoriti nekaj v stilu o divjakih v Afganistanu in kvazi vojni v Siriji – ter o t.i teroristih / fanatikih.

  Saj, seveda nalažje je reči – to so divjaki, da ja moji zvesti forumaši / ostali svet ne bo pomislil da imam kaj z njimi. Fuj.

  Izobrazi se http://simply-war.tumblr.com/ o “vojni” in divjakih v Afganistanu.

  Za začetek: http://24.media.tumblr.com/tumblrlxv1r834471qcmed9o1500.jpg

  Lahko malo za začetek pobrskaš po youtubu dejanska pričevanja vojakov. Potem se vprašaj kdo je terorist? Še prej pa seveda obvezno kakšna urca geografije, da mal prešudiraš kakšne resurse imajo na voljo te države ;)

  Če pa že nočeš vpletati političnih zadev, potem pa glumi gljive in ne omenaj nikakor teh držav. Saj veš:

  http://25.media.tumblr.com/tumblrmducgqa40D1rfiurqo1500.jpg

  Salaam.

 15. 15
  batabata
  17/01/2013 ob 1:54 PM

  Naima salamoalikum,

  zanimivo, da se najprej vprasas kaj sploh pomenijo ti narekovaji “” a po drugi strani ze sama dodas mnenje kaj naj bi pomenili in da imam dokaj arogantno mnenje…

  No naj ti povem, da ti narekovaji pomenijo, da se v Siriji ne dogaja vojna ampak pokol civilistvov! Da je to, kar se dogaja v Siriji po mojem mnenju ze zdavnaj preseglo besedo vojna!

  Glede talibanov (ki trenutno sicer niso uradno na oblasti) in na drugi strani skurumpirane oblasti, ki delajo v senci zahodnjakov in so na oblasti a vsi te omenjene skupine vodijo Afganisatan in imajo vpliv na dogajanja pa zal ja prav si dojela zame so talibani fanatiki in tisti drugi so pokvarjenci o tretjih pa sploh nisem pisala… kdo pa nasrka? Ja tako kot zgoraj v Siriji narod in civilisti, predvsem zenske in otroci….

  Ne ne zelim si ziveti v drzavi ki bi jo vodili talibani in ja zame so fanatiki, ki ne uveljavljajo islama in seriatskega prava ampak neke svoje variante, ki so dalec od tega kar Islam uci…

  Pa da ne bi sedaj v podrobnosti ampak samo spomnimo se kaj se je pred kratkim zgodili deklici, ki bi se samo rada solala?!!

  In ne nisem pod vplivom medijeva ampak sem si mnenje o Afganistanu in talibani ustvarila na podlagi pripovedovanj ljudi,ki so od tam prisli…

  O zahodnjaskih okupatorjih nikjer nisem pisala in tudi sedaj ne bom….

  In ja se enkrat povem jaz s takimi ljudmi. ki se stejejo med muslimane nimam nic skupnega in zame to NI islam in ja se zgrazam nad njihovimi dejanji sodil jim bo pa Bog insh2Allah!

  Vse ostalo ne bom komentirala tudi linkov ne bom odpirala saj sem po svojem mnenju dovolj seznanjena z tem, kar se dogaja okoli mene, tudi geografija mi ne dela tezav a kar mi povzroca tezave so ljudje kot si ti, ki se me lotijo in me obdelajo brez dejanskega vedenja kako sploh moje menenje je ampak pac delajo hitre zakljucke na osnovi tega kar pac oni mislijo da sem jaz mislila z zapisanim…

  in tako dalje a zal nimam casa…

  lep dan ti zelim.

 16. 16
  Naima
  17/01/2013 ob 4:18 PM

  Seveda da imaš problem z menoj, saj ti konkretno povem – kar ti ne paše. Mogoče, če bi bil tvoj otrok ubit zaradi obstreljevanja ali mož mučen od okupatorjev in konstantnega zahodnjaškega imperializma – bi pa napisala in pogledala linke. Oziroma če bi šetala po Evropi in bi te vsi gledali kot zadnjo gnjido, ker si muslimanka in arabskega porekla :) Sprehodi se le do komentarjev na RTV Slovenija. Ne boš zdržala niti ene strani ljubezni komentatorjev – ko je v vprašanju kakšna buuum novica o muslimanih.

  V Egiptu je lahko biti musliman draga, isto tako je lahko biti rojen kot priviligeran belec in se potem preseliti dol. Oh, kako enostavno – še posebej zaradi njihovih kompleksov o večvrednosti belcev. Ampak važno, da sosed suši mačko in je potrebno furati neki moralni relativizem pri tem vprašanju, o realnih problemih pri muslimanih sveta pa ne. Drugače pa, kaj naj rečem – pričakovano.

  P.S. Ne zamari se, ne bo me nazaj.Pri tebi je itak, tisto kar meni sede tako to prikažem. Dobro so ti rekli, blog je fantazija.

 17. 17
  batabata
  17/01/2013 ob 11:15 PM

  Naima,

  ne nimam problem s teboj ampak z ljudmi, kot si ti v tem primeru, se pravi ljudje, ki si v mislih ustvarijo neko teorijo, ki naj bi bila moje mnenje a seveda to NI. In ja seveda, da mi to ne paše a tebi pa bi ali kaj?

  Ne moti me, če mi nekdo ponudi svoj pogled na kako zadevo me pa zelo moti, če mi nekdo, kot v tem primeru ti napiše, kaj naj bi jaz mislila?!??? Če ne veš kaj sem želela povedati in samo predvidevaš, potem me lahko mirno vprašaš ne pa da pišeš nekaj kar je pač zraslo na tvojem zelniku…kot da je to zdravo za gotovo tisto kar naj bi jaz želela povedat.

  Nadalje je precej žalostno, da iščeš prepir tam, kjer niti ni razloga za enega, ker v bistvu, če bi ti prebrala ali prav razumela kaj jaz mislim in kaki so moji pogledi na ta svet bi razumela da si verjetno nisva daleč stran…. kajti z veliko, če ne kar večino stvari, ki si jih do sedaj zapisovala v komentarje se strinjam…

  Moje mnenje je že sedaj upirjeno proti okupatorjem in kot jim ti rečeš zahodnjaškim imperialistom in če bi bili žrtve celo moji bližnji bi bilo ravno tako kot sedaj… kajti vsakodnevno imam opravka z otroci in družinami, ki so pribežali iz Sirije… Ravno danes popoldan sem peljala tri Sirijske otroke, ki živijo pri moji prijateljici v klub na igrišče, da imajo vsaj nekaj lepih momentov… Usode teh ljudi so tako krute, da je ne mogoče ko imaš dnevno opravke z njimi ostati ne prizadet, kajti naš del mesta je poln beguncev….

  Egipt ni Slovenija in še za svoje ljudi ne poskrbi kje bo za begunce iz Sirije…

  Moja dobra prijateljica je iz Gaze…. mož moje druge prijateljice je iz Gaze! Vsi te ljudje so mi dragi in njihova bolečina je vsaj malo moja bolečina… Zato ne delaj zaključkov o meni, če nimaš pojma o meni in o tem kaj čutim ali kaj mislim!

  Lahko poveš svoje mnenje NE MOREŠ pa povedati mojega mnenja…

  Tako da ti še enkat povem da fantastika je tisto, kar si si ti v svoji glavi napletla, da je moje mnenje in je daleč od tega kar dejansko jaz mislim…

  Nadalje po Evropi in Sloveniji sem hodila in to z ruto na glavi in niti ne tako dolgo nazaj… V Sloveniji sem bila novembra… In nihče me ni gledal kot opisuješ ti in nisem zaradi tega, ker sem vidno muslimanka imela niti enega samega problema, še več bila sem pozitivno presenečena kako so se ljudje spremenili na bolje… A vse eno, ja vem o čem govoriš, kajti nekaj drugega je biti v Sloveniji na kratkem obisku in spet nekaj drugega je tam živeti. In ve, da je težko dobiti službo z ruto na glavi in vem, da se muslimanke srečujete z mnogimi problemi… in še enkrat ti povem JA VEM KAKO JE in spet ne razumem zakaj ti ideja, da se ne strinjam s tem kar si napisala… Si me morda vprašala kako je moje mnenje?

  Ne nisi enostavno si naredila zaključke v svoji glavi in jih pripisala meni…. in to je fantastika!

  O RTV Slovenija mi sploh ne rabiš razlagat od tam sem namreč ravno zaradi “nestrpnosti” prebegnila sem na siol… ja, očitno ne veš, da sem svoj blog začela pisat prav na portalu RTV Slo….

  Tako, da ponovno a si me vprašala kaj jaz mislim o tem in če sem seznanjena z nestrpnostjo in sovražnostjo do muslimanov, ki se dogaja na skoraj vseh portalih v Sloveniji?

  Ne nisi! Naredila si en svoj zaključk o tem kaj naj bi jaz mislila in da ne vem kaj se dogaja …in ja to je ponovno fantastika…

  V Egiptu je res lahko biti musliman a ni vse popolno srečujemo se z drugimi težavami s katerimi se vi ne…Težave, ki nimajo nič skupnega z vero ampak enostavno z osnovnimi človekovimi pravicami… A ja seveda, če imaš denar je težav veliko manj, a če ga nimaš potem imaš ogromno težav…. pa ne bi sedaj v podrobnosti ampak, da mi ne boš spet pripisala, da je moje mnenje tisto kar bodo ustvarili tvoji možgani naj vse eno povem, da imam v mislih, šolstvo, zdravstvo, preživljanje prostega časa…

  Kaj ima z vsem skupaj sosed psihopat sicer nisem uspela razvozlati, ker ne vem, če tebi ni jasno, da je tole MOJ blog in moje OSEBNO mneje, ki opisuje moje ŽIVLJENJE!

  To ni novinarski blog, to ni politični blog, to ni blog za popotniket in tako naprej…To je samo blog ene Sabine…

  In ja imaš prav nič ti ne zamerim… a kot sem že v prejšnjem komentarju zapisala pa nisi razumela pa sem zato sedaj še večkrat napisala in bom še enkrat. Ne dovolim, da nekdo v tem primeru ti v svoji glavi ustvari neko idejo kaj naj bi jaz mislila in to zapiše kot da to JE moje mnenje! NE NI! Je samo ideja, ki je nastala v tvoji glavi in nima nič z mano! In ja to pa je fantastika…

 18. 18
  Rubina
  18/01/2013 ob 11:32 AM

  Bata hvala za odgovor. No, če je tako, potem pa res ne vidim, razloga, da bi morala ženska čakat na moškega, da se vse uredi. Moje mnenje je, da ko se preseliš v tujo državo, se moraš prilagoditi in utopično je pričakovati, da se bodo oni prilagajali tebi. In kdor ima težave z prilagoditvijo ima težave tudi z življenjem v tisti državi. Jaz priznam, da se ne bi mogla preselit v tretji svet, tudi zaradi ljubezni ne. Tako da vsaka ti čast.

  Kaj se pa tiče razumevanja napisanega pa je na žalost tako, da se človek lahko trudi in piše na čimbolj razumljiv način, pa se bodo še vedno našli ljudje, ki ga ne bodo razumeli ali pa ga ne bodo hoteli razumeti. Sploh pa ga je nemogoče razumeti, če imaš – preden da ga prebereš – že neko fiksno idejo v glavi.

  Bata lepo je da se trudiš, trudi se za sebe in ne za druge, ker boš razočarana, ampak jaz osebno mislim, da to že itak počneš ;) .

  Sem pa vesela, da se ne daš in prav je tako!

 19. 19
  kalyani
  18/01/2013 ob 12:07 PM

  Super, da je električar prišel, upam da je popravi to kar je imel za popravit :)

 20. 20
  Marko
  09/06/2013 ob 10:31 PM

  Jaja Bata, muslimani so najboljši ljudje… poznamo pravljice lahkih Slovenk. Drugače pa, kot je rekel sveti in blaženi Godfrey of Bouillon, ko so ga muslimani okoli leta 1000 izgnali iz Svetega Jeruzalema; Bratje, maščujte me! In danes se to točno dogaja. Muslimani dobijo počasi a močno po p… Križarski pohodi se še vedno dogajajo in se bodo dogajali toliko časa dokler muslimanskega svete in islama ne uničijo! In to se bo tudi zgodilo. Heil Jezuits!

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank