Pri nas je sedaj izpitno obdobje za šolo obvezne otroke in tako so tisti iz predšolskih programov in tako tudi moja ta mala dva že na počitnicah, kar pomeni, da v glavnem dneve preživljamo na bazenu ali pa kje drugje na prostem. Je pač treba izkoristiti še predno pride ta huda vročina in pa ramadan.

Skratka moja Samia je tako letos diplomirala iz KG (predšolski program) :lol: in gre septembra že v prvi razred. V šoli so nam letos priredili za zaključek prav lepo prireditev na kateri so nam kot vsako leto najprej z zanimivim programom prikazali kaj so se letos naučili in na koncu je seveda sledila podelitev diplom.

Evo moja mala čebelica… in polovica njenega razreda.

moja je v spodnji vrsti tretja iz leve proti desni

No in kot sem zgoraj že omenila mi sedaj veliko časa preživimo zunaj in tako srečujemo vse sorte ljudi. Letos sem tudi ugotovila da je en stavek bolj pomemben od vseh ostalih, ki ga morata otroka nujno obvladati v vseh treh jezikih in to je :“ Oprostite, ampak moji starši mi ne dovolijo, da se pogovarjam z ljudmi, ki jih ne poznam.“ Vsak dan namreč doživljam eno in isto zgodbo…. Egipčani oziroma predvsem Egipčanke imajo nenavadno potrebo po tem, da so o vsem na tekočem in tako predvsem Samio sprašujejo vse mogoče. Sploh me ne bi motilo. Če bi jo vprašali samo kako ji je ime in katere narodnosti je in morda koliko je stara. Ampak, ko morajo vedeti še vse ostalo malo da ne moje in moževe številke noge je pa to že malce preveč…

Tako sem Samii nekako le uspela razložiti, da naj se ne pogovarja z tujimi ljudmi in jim ni treba povedati vse kar jo vprašajo…

Danes popoldan sva se ustavili v nakupovalnem središču in tam ima stojnico en gospod, ki tiska na majice razne motive. Pa se ustavim in ga vprašam ali se , da na majico napisati karkoli in ko je odgovoril pritrdilno sem mu narekovala kaj želim, da piše na majici.

Evo tole je izdelek:

Fino a ne :)

No jutri popoldan gremo na rojstni dan Samiine prijateljice Alje, kjer bo kar nekaj nas tujcev (saj tudi Aljina mamica ni Egipčanka) ampak tudi precej Egipčanov… Samia pa na vsak način vstraja, da bo prav jutri za na rojstni dan primerna priložnost, da obleče to majico. Predvidevam, da bo veliko smeha na to temo, ampak vsaj vprašanj bo malo manj. :)

Drugače pa še tole bi zapisla, če koga zanima tabele za merjenje pridnosti se odlično obnesejo in jih še kar imam… čeprav mislim, da jih bom z Junijem ukinila, ker morda niso več potrebne saj sta se predvsem ta mala dva že naučila, da se priden biti izplača.

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  rega rega
  10/05/2012 ob 7:51 AM

  Perfect! 100%! :)

 2. 2
  kat
  10/05/2012 ob 10:05 AM

  Cestitke diplomantki! Sicer pa kako se je odločil ta starejši- bo zobar ali eksorcist ali kaj tretjega? Sem malo radovedna. Lepe počitnice želim vašim trem, naši bodo morali še malo počakati, čeprav je zunaj zelo poletno, v petek pričakujemo celo nad 30 stopinj…Bogi otroci v takem vremenu v šoli, se spomnem, da je bilo tudi meni ob lepih dnevih težko v šoli. Kdaj pa se začne letos ramadan? LP in vse dobro

 3. 3
  Techka
  10/05/2012 ob 11:14 AM

  Super majčka!

  Da jih takole oblečejo, ko zaključijo predšolski program. V kaj jih šele oblečejo, ko zaključijo osnovno šolo? :-)

 4. 4
  batabata
  10/05/2012 ob 2:37 PM

  Rega rega

  hvala. Danes jo bomo sprobali v javnosti (majico). :)

  Kat,

  ta velki bo sedaj, ko je v Egiptu nogomet začasno “prepovedan” njemu pa seveda leta gredo, opustil misel na to da bo nogometaš… Tako, da sedaj najprej končati ta letnik vsaj 95% in potem še naslednjega in potem na stomatologijo…inshallah. Eksorcizem ga sicer privlači ampak je opustil misel na to, hvala Bogu. :)

  Pri nas je tudi sedaj že zelo vroče tudi 40 stopinj smo že imeli ampak imajo v šoli hvala Bogu klimo… Se pa tudi jaz spomnim, ko sem bila otrok… lepih sončnih dni v Sloveniji in smo komaj čakali počitnice. Nič ni bilo fajn čakat na konec Junija..

  Ramadan bo letos predvidevam da 20. Julija pa do 18. Avgusta. Ampak včasih se lahko za kak dan zamakne gor ali dol. Ker tu raje gledajo v nebo kot pa na že v naprej napisan lunin koledar :)

  Techka,

  ko je Patrick končal osnovno šolo ni bilo nobene fešte in nič podobnega. Verjetno to delajo bolj za ta male, da jim je zabavno…

 5. 5
  DajanaDajana
  11/05/2012 ob 9:59 AM

  samo pozdrav, saj veš čigav ☼❤✫༺•❀☼❣ ☼❤✫༺•❀☼❣☼☼☼❤✫☼❤✫°˚✿❀•*❁*´•❀✿˚l┈☼❤☼(¯‘•.¸//(_)\\¸.•’´¯)✿☼❤✫༺•❀☼❣☼☼☼❤✫☼❤✫

 6. 6
  Doktor Živago
  13/05/2012 ob 5:54 AM

  Dobra majica! :)

 7. 7
  kalyani
  14/05/2012 ob 8:45 AM

  iii luštna majčka, pa še Egipčan se ni zmotil pri Slovenian, verjetno si mu ful po prste gledala :) Pa super za Patrika, da bo šel na stomatologijo, kako ste pa finančno zdej to uredili, a ni to ful drago?

  Pa čestitke Samiji, verjetno je bila zelo ponosna tam na odru :)

 8. 8
  kat
  23/05/2012 ob 9:02 AM

  Kje ste Bata? Pogrešamo vaše zapiske. LP

 9. 9
  mmisaa
  30/05/2012 ob 7:36 AM

  facebook rules! Kdo pa še piše bloge?

 10. 10
  Tiansen
  02/06/2012 ob 5:30 PM

  Facebook sucks! In blogi beremo tisti, ki razmišljajo kot jaz :)

 11. 11
  boba
  03/06/2012 ob 11:21 PM

  in jaz

 12. 12
  mmisaa
  04/06/2012 ob 3:03 PM

  Zakaj pa potem pisci blogov kar poniknejo nekam? Sama nimam facebook-a, ker ga ne maram.

 13. 13
  boba
  04/06/2012 ob 3:32 PM

  Jaz ga pa imam že kar nekaj let, vendar ga uporabljam samo za določene stvari, samo za najožji krog ljudi, sorodnikov in prijateljev (predvsem za komuniciranje na daljavo). Pisci blogov pa morajo imeti “štofa” za pisanje bloga, če tega nimajo za široko javnost, je pisanje bloga brezpredmetno. Za našo Bato je pa zelo zelo škoda, da se več ne posveča svojemu blogu, ona ima namreč veliko veliko za napisati na svojem blogu, kar nas bralce – širšo javnost zanima.

 14. 14
  batabata
  04/06/2012 ob 7:03 PM

  Ni FB problem, tam sem tudi zelo malo… Ni problem, da nimam kaj pisati…

  Problem je da nimam nič DOBREGA za napisati. :(

 15. 15
  boba
  04/06/2012 ob 10:21 PM

  Bata, naj te potolažimo iz Slovenije, tudi pri nas ni nič DOBREGA za pisati, ampak mi bi te pa vseeno radi brali.

 16. 16
  kat
  07/06/2012 ob 4:44 PM

  Dober dan Bata

  Vi kar pišite, pa magari o drobnih stvareh, doživljajih z otroki, mačku Jaki, o vsakdanjem življenju… Imate dar za pisanje in mi vas radi beremo. Vse dobro vam in vaši družinici.

 17. 17
  tamara
  09/06/2012 ob 9:13 PM

  in? kako se je obnesla majčka?

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank