Vse možno sem že slišala ampak …. tega pa še ne. Od pilota do vojaka ali pa zobozdravnika. No ta zobozdravnik je bil največkrat v igri in tudi sedaj tik pred zdajci je precej trdno odločen, da bo sicer nogometaš ampak, ker je dobro imeti še kako izobrazbo poleg tega bo pač tudi zobozdravnik.

Tako pravi on mene pa že sedaj zvija, ko vidim koliko stane vsak letnik študija na tisti fakulteti, ki si jo je za sedaj edino ogledal. Od kje bo prišel denar za sedaj še nimam pojma ampak verjamem, da se bo vse dobro izteklo kot se je še vedno, inšallah.

Seveda bi nam vsem veliko bolj odgovarjalo, da bi se odločil za študij gradbeništva. Prvi razlog je da bi mu mož lahko veliko pomagal pri študiju, če bi se kaj zatikalo. Drugi razlog je, da bi ga takoj po diplomi čakala služba in to zelo dobra služba v družinskem podjetju, kajti mož bi ga vzel za desno roko. Ampak ne! On (Patrick) se je pač odločil, da ga to ne zanima. Ni problema naj bo kar si sam želi, saj gre za njegovo življenje… Bomo že nekako, čeprav bi bila tistaprva varianta (gradbeni inžinir) cenejša in lažja. ;)

No sva pa zadnjič šla malo po svoje in ker se meni ravno športat ni dalo sva šla v Mc Donalds in pa v kino. Ja vem dve ekstremni varianti. Če ni šport je pa fast food. :lol:

Patrick obožuje Mc Donalds. No ja saj ga vsi otroci, ampak kadar grem s ta-malima dvema pridem precej poceni skozi, med tem ko kadar grem s Patrickom se mi pošteno trese roka, ko plačujem. Ta otrok toliko poje, da s sit že samo, če ga gledaš.

Že dolgopa imava glede tega samo eno pravilo in sicer, da kadar sva v katerikoli restavraciji ne sme od mize dokler je hrana na njej.

Zakaj? Ker sem sama bolj okrogla in imam že tako slabo vest vsakič, ko jem fast food in da me potem še pusti s tremi ali štirimi pladnji hrane on pa gre na stranišče…

Ni govora! Nikamor dokler je hrana na mizi, ker se je zgodilo, da so me vsi, ki so šli ravno takrat mimo in njega niso videli, zijali, kot da bom vse to jaz pojedla! Skratka za boljšo predstavo, kadar gremo vsi skupaj kam je za nas ostale (se pravi babico, mene in dva majhna otroka) manjši znesek za naročeno hrano kot zanj. Poje ogromno. Sicer me babica tolaži, da je to popolnoma normalno, da je tudi moj brat v najstniških letih jedel za tri ljudi.

Skratka, ker itak vse skozi govori kako bo, ko bo bogat, obogatel bo baje z nogometom, njegova dnevna soba Mc Donalds, sem pač pričakovala, da bo sedaj naumil, da bi bil raje od zobozdravnika lastnik fast fooda ali kuhar ali kaj drugega v povezavi s hrano. Ampak ne… to bi bilo čisto preveč običajno za nekoga tako odštekanega kot je Patrick.

No v glavnem midva sva šla takrat gledat en film z naslovom The Devil inside. O filmu ne bi sedaj. Ni ravno zanič ampak tudi ne vem kaj ni…

Bi pa napisala nekaj  o tem, da mi je po filmu rekel: „ Mami jaz bi pa to počel!“

Sem najprej mislila, da nisem dobro razumela ampak je dodal :“ Jaz bi bil exorcist!“

:roll: :roll: :roll:

Vse živo sem že slišala ampak kaj takega pa še ne!

Seveda sem se samo smejala in ga niti malo ne jemljem resno. Čeprav sedaj iz interneta vleče vse možne filme na to temo in je po domače povedano, čist noter padu. Ampak saj ga bo mnilo. Pri njemu so taka obdobja nekaj povsem normalnega.

Je pa vse eno zanimivo, kaj vse mu ne pade na pamet.In predvsem nenavadno, če me v teh dneh kdo vpraša a še kaj razmišlja kaj bo počel v življenju si sploh ne znam predstavljat obrazov, ko bi jim odgovorila : Ja, Exorcist bo!“ :lol:

Hehehe saj ne bi bilo slabo sprobat, kašna bi bila reakcija ljudi, ko bi to slišali.

Skratka to je sicer spet ena prehodna ideja, vsaj upam. Ampak je pa morate priznati res precej nenavadna ideja…

Pa še ena nogometna :)

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  mina
  18/02/2012 ob 11:45 PM

  Če bi bil pri nas zobozdravnik bi bil glavni, saj jih zelo primanjkuje. Ja študij pa je res težak, ampak mislim, da tudi gradbeništvo ni kar tako. Film pa je zame prava grozljivka. Ne bi si ga upala pogledati.

 2. 2
  Techka
  19/02/2012 ob 9:08 AM

  Ojoj, to pa je velik preskok… Ampak, saj ima še kakšno leto, da se odloči, kajne? :-)

 3. 3
  rega rega
  19/02/2012 ob 10:35 AM

  Haha, to so finte ki jih tudi sama poslušam. Tudi moj mlajši trenira isti šport, ker kri ni voda, tu se je vrgel po očetu. Kar seveda pomeni “da bo bogat”, od fuzbala jasno. Sem sama že to enkrat preživela, te “pie in the sky” varijante…nič kaj dosti kruha iz te moke ni bilo. Zato je seveda nujno vztrajat pri izobrazbi in poklicu, naš se je odločil za drugo, ker za učenje pa zic ledra nima. Ko je povedal predlani na katero šolo želi, nas je skoraj kap, pa se nismo nič kaj dosti vmešavali. Uglavnem…kar povej mu, da za exsorcista bi moral najprej teologijo študirat oz. je nujno bit duhovnik. Katoliški seveda. Če je pripravljen odpovedat se bogastvu od nogometa in se posvetit cerkvi… ;) Nema bejb, nema diskotek, žuranja, ferrarijev in limuzin… :D

 4. 4
  rega rega
  19/02/2012 ob 10:46 AM

  V bistvu se popravljam…vse monoteistične religije poznajo izganjalce, ne le katoliška, tudi judaizem in nenazadnje islam. Je pa kot rečeno predpogoj za opravljat tako delo asketsko življenje, odpovedovanje posvetnemu. (Bata, ni mu tega treba tako blazno resno razlagat, to je bolj zate. Saj ga bo minilo :) )

 5. 5
  batabata
  19/02/2012 ob 12:04 PM

  Rega rega,

  Ma daj saj to ga samo nekaj razganja.. Pač najstniške ideje ;)

  Seveda vse skupaj v našem primeru ne bi imelo najmanjše povezave z Cerkvijo ali katoliško vero. Muslimani imamo precej exorcistev in nijihva izobrazba niti ni nujno iz Islama. Skratka ni nujno da je verski učenjak. Predvsem mora imeti močno srce in biti nevstrašen ter imeti velik iman (verovanje v Allaha).

  Glede tistih nema bejb, diskotek in vsega naštetega…tega že itak ni pri nas ;)

  Itak pa glede nogometa točno vem, da iz te moke ne bo kruha. Pa ne zato, ker ne bi bil dober ampak zato ker ni Egipčan… komplicirano za razlagat ampak, če nimaš državljanstva je težko v Egipčanski ligi kaj doseči, ker te bremzajo zakoni… razen, če si nadpovprečno oh in sploh talentiran. To pa seveda Patrick ni… je dober ampak tok pa spet ne.

  Ampak seveda sanje so dovoljene vsakemu pa naj jih ima še on. Zobar… saj je qul samo študij je svinjsko drag. Vsak letnik cc 10.000 evrov. In študij traja 5 let. Imeti ta denar??!

  Dobro naj bo kar bo saj imamo še eno leto in pol časa.

 6. 6
  Kalyani
  19/02/2012 ob 1:38 PM

  He he zanimivo exorcist :) NO jaz upam, da bo na koncu našel tako šolo, ki mu bo zanimiva in bo na koncu tudi službo dobil, pa seveda da za vaju ne bo tako grozno draga. Si ne predstavljam, da bi morala dati za vsak letnik 10 jurčkov, ma ni šans, tega ne bi zmogli…

 7. 7
  kat
  19/02/2012 ob 3:49 PM

  A v Slovenijo pa se ne bi vrnil za čas študija, mislim, ne vem če imate kako možnost, bi bilo pa vrjetno ceneje študirat tukaj. Je pa res odvisno tudi od tega, če je fant že dovolj resen, da se posveti študiju, tudi če ni “nadzora” :) Kako pa se je Patrik sicer uživel v okolje, ko sta se preselila, če ni skrivnost, sem malo firbčna. Ni bil več prov čisto majhen, ko sta šla iz Slovenije ne? Sicerje pa na slikah zgleda zelo zadovoljen. Se pa vrjetno življenje povprečnega mladostnika v Kairu precej razlikuje od življenja evropskih mladostnikov. Če se ti da, daj napiši kaj na to temo. Lep dan vam želim.

  Lp

 8. 8
  batabata
  19/02/2012 ob 6:52 PM

  Kalyani, tudi mi nimamo tega denarja in bomo vse kakor iskali cenejšo varianto.Mi je pa sedaj precej jasno tista zadeva iz ameriških filmov, ko že ko se otrok rodi začnejo šparat za fakulteto…

  Kat,

  Patrick se je v Egiptu takoj vklopil in nikdar ni niti namignil, da bi šel nazaj v Slovenijo. Tu je pač malce drugačen in zato precej popularen in to mu godi. Poleg tega so ga vsi v Egiptu zelo lepo sprejeli in ga crkljajo z mojo taščo vret, ki ga ima daleč najraje od vseh vnukov pa sploh njene krvi ni. Skratka tuki mu je kar fajn in tega se presneto dobro zaveda. :) V Slovenijo bi šel samo za kak teden pa še to bi pa ne bi. Ker ne ve kaj bi tam počel? Kako bi se vklopil v družbo kajti najstniki tu imajo čisto drugačno življenje kot v Sloveniji. Šport, kino & fast food in računalniki pa videoigrice. V Sloveniji pa? Vse kakor bi bilo to, da bi študirla v Sloveniji VELIKO ceneje. A v Sloveniji še vedno ni šolnin kajneda?

  No saj imamo še več kot leto časa pa bomo že naumili kaj bi bilo najbolje.

 9. 9
  Nataša
  19/02/2012 ob 7:22 PM

  Šolnine za študij Dentalne medicine v SLO ni, bi bilo pa fajn, da si pogleda, kako je z vpisom za slovenske državljane, ki so srednješolsko izobrazbo pridobili na tujem. Link: http://www.vpis.uni-lj.si/vpis/razpis/razpis2012javni.pdf

  V razpisu za vpis pa si lahko ogleda nekaj podrobnosti o samem študiju.

 10. 10
  Nataša
  19/02/2012 ob 7:22 PM

  Eh, pravi link: http://www.vpis.uni-lj.si/vpis/razpis/razpis2012javni.pdf

 11. 11
  Nataša
  19/02/2012 ob 7:23 PM

  Pardon za smetenje, ampak ne prime prav. :)

 12. 12
  batabata
  19/02/2012 ob 7:24 PM

  O Nataša, super in hvala! Bom pregledala te linke. Škodit ne more, če si informiran. Hvala! :)

 13. 13
  batabata
  19/02/2012 ob 7:26 PM

  Hm ja res ne gre? Ne odpre. :(

 14. 14
  DajanaDajana
  19/02/2012 ob 7:31 PM

  Moja petindevetdesetletnica je šla na kozmetično srednjo, pa nam sploh ni povedala. In ti povem… super šola in punca bo imela poklic in bo lahko vse nas okoli pedenala. Če bo šla študirat in kaj nimam pojma. Nikoli ne gre tja, kamor rečem jaz, ker mami je tak samo “butasta” mami in ona bo vedno naredila kontra. Ampak… jaz jo vidim kot pevko in igralko, ker ima izjemen talent. Mogoče pa sploh ne bo šla študirat, pa bo pač “samo” kozmetičarka. Nič hudega. ;)

  Hej, ta zadnja slikca… :shock: Pa tista ostrižena drevesa so mi všeč. :)

 15. 15
  bibi
  19/02/2012 ob 8:00 PM

  zobozdravnik je “exorcist”. to ti lahko potrdi vsak, ki je kdaj v nedeljo popoldne z granolomom kakšnega iskal ;-)

 16. 16
  batabata
  19/02/2012 ob 8:07 PM

  Bibi, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 17. 17
  Nataša
  19/02/2012 ob 8:17 PM

  Bata, poguglaj razpis za vpis, pa verjetno bo. :)

 18. 18
  batabata
  19/02/2012 ob 8:19 PM

  Nataša, ravno to delam.Guglam, guglam… ;)

 19. 19
  nadinka
  20/02/2012 ob 9:10 PM

  Ha, ha, ta je pa dobra. pa sem mislila, da je bila naša ta mala (sedaj najstnica) pri petih letih najbolj domiselna, ko je rekla, da bo mesar. izganjalec hudiča je absolutni zmagovalec :)

 20. 20
  Danilo K.
  20/02/2012 ob 9:49 PM

  Joj, kaj me še čaka pri moji ta mali, ko berem te vaše zapise! :-D

  Drugače pa tale “exorcist” definitivno zmaga. Ta poklic je od srednjega veka nekje v deficitu, če se ne motim, kaj ne?! ;-)

  Glede moje “ljubezni” do zobarja pa se strinjam z bibi. Zobarji so neke vrste eksorcisti. Vsaj moj je, ker mora vsakič iz mene izganjati moje strahove. ;-)

  LP Danilo

 21. 21
  BB
  22/02/2012 ob 5:44 PM

  Bata, sicer nima veze s tem prispevkom, ampak dokumentarec o Aleksandrinkah je na MMC portalu na voljo za pogledat, če te zanima :) http://tvslo.si/predvajaj/aleksandrinke-dokumentarni-film/ava2.123819019/

 22. 22
  Lana
  23/02/2012 ob 12:13 PM

  Živjo Bata, pošiljam še več informacij o vpisu slovenskih državljanov, ki so srednjo šolo končali v tujini http://www.uni-lj.si/vpisnaul/priznavanje_izobrazbe.aspx

  LP; Lana

 23. 23
  lunica
  03/05/2012 ob 11:09 PM

  mene pa zanima če patrick nima več fbja?

 24. 24
  batabata
  04/05/2012 ob 1:43 PM

  Lunica,

  Patrick je samo začasno zaprl FB, ker ima trenutno veliko obveznosti. (Izpiti v šoli) Pravi, da bo račun aktiviral spet Julija meseca, ko se zanj začnejo počitnice.

  Lepo se imej,Sabina

 25. 25
  123
  13/09/2012 ob 10:21 AM

  Ali pride potem v Slo študirati, ali?

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank