Pred kratkim se je v neposredni bližini našega doma odprlo novo nakupovalno središče v katerem so poleg trgovin tudi zadeve, ki so interesantne za nas kot družino in sicer, kino, drsanje ter prostor za igre.

Najbolj sem se veselila drsališča saj sem mladost skorajda preživela na drsalkah in seveda bi rada, da to doživijo tudi moji otroci, ki odraščajo v deželi brez snega in leda. Tako smo se mesece in mesece vozili mimo reklamnih panojev, ki so nas opozarjali, da bo v naši bližini kmalu odprto drsališče in sem z navdušenjem otrokoma razlagala kako je bilo, ko sem bila jaz majhna in sem ne samo veliko drsala ampak tudi smučala. Seveda sem jima obljubila da bomo šli drsat.

Pa je prišel dan otvoritve in ker je bilo to ravno za praznike je bila takrat nepopisna gneča. V tistih dneh ravno nisem želela tja z otroki, sva pa z možem naredila inšpekcijski obhod in center je res lep s samimi dobrimi kafiči, zanimivimi trgovinami, ki jih večina še ni odprtih niti danes in pa s kinom ter najbolj pomembno z drsališčem na sredi centra. Ups… in tu je sledilo majhno razočaranje ni ledena plošča, kot bi bilo za pričakovati iz reklamnih panojev kjer nas vabijo na “ice skating”! Vosek je…

Jaz pa sem s takim navdušenjem otrokoma razlagala kako bosta videla led in celo lahko drsala po njemu…

No, led bomo še vedno gledali in tipali le v zamrzovalniku…

Sicer pa nič zato, se pač ne bomo hodili drsat ampak voskat. Tehnika in oprema je enaka, le podlaga je druga :)

Tako smo včeraj popoldan, ko smo bili končno vsi prosti odšli tja. Mamica (se pravi jaz ) je drsala cc 10 minut, samo toliko, da je Samii pokazala kako to gre. Saj bi z veseljem več a ne maram, da ljudje strmijo vame in ker pač drsat znam in to prav tako dobro kot hodit, seveda so strmeli. Ker roko na srce ampak Egipčani vsaj tisti, ki so se pobijali na drsalkah so na žalost obupno netalentirani, kar se drsanja tiče in gledati jih je prava komedija. Razen tistih nekaj zaposlenih fantov, ki delajo na drsališču seveda.

Tako je potem nadaljnjo uro in pol drsala samo Samia, ker je Omar še premajhen. Očka pa na drsalke ne gre, kot sam pravi nikoli več. Enkrat sem ga namreč pripravila, da je v Sloveniji poskusil. Naredil je nekaj metrov po ledu naslanjajoč se name, potem pa se je odplazil nazaj do bankine in to je bilo to, kar se njega in drsanja tiče.

Sem pa bila včeraj nadvse vesela, da ima vsaj Samia nekaj mojih genov kajti moram priznati, da ji gre drsanje  glede na ostale Egipčane, kar dobro od nog.  :)

Samia je drsala in mi smo pili sok ter jedli tortico in se zabavali. Bil je res KRASEN dan. Otroka sta bila navdušena, da je bil z nami tudi očka, ki mora vedno delati in nikdar nima časa. Sklenili smo, da bomo poskusili imeti več takih dni. Upam, da res. Inšallah!

Na videoposnetku pa kako drsajo v Egiptu. :)

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  Lidija
  08/12/2011 ob 11:30 AM

  Bravo Samia:)Moram priznati da sem jaz tudi velik antitalent za drsanje in bi bila več na tleh kot na nogah.

 2. 2
  Diana
  08/12/2011 ob 1:44 PM

  Pa je zares zabaven video. V živo je moralo biti šele smešno. Imajo pa vendarle pogum in probajo.

 3. 3
  Baja
  08/12/2011 ob 6:08 PM

  ahahaha, najboljši video ever :) a rolajo tudi ne? Drsam tako tako, ampak proti tem tukajle sem pa primabalerina na drsalkah no …

 4. 4
  Rubina
  08/12/2011 ob 10:27 PM

  Bravo za Samio, a na rolarijih je že bila? Ker ima res izredno dobro ravnotežje. Sicer pa na prvi del videa: še dober da je vosek, jih vsaj v rito ne zebe, hihihihi.

 5. 5
  Techka
  08/12/2011 ob 10:27 PM

  Kakšen pa je potem ta vosek… se ti kje kaj pozna, če padeš?

  Zanimiv video…

  Samio pa še parkrat a drsalke in bo super. :-)

 6. 6
  DajanaDajana
  08/12/2011 ob 10:37 PM

  Vau… strašno zanimivo. Če bi jaz bila tam, bi takoj probala. Meni je na ledu zelo neudobno in velikokrat sem padla. Tole pa se zdi prav idealno. ;)

  Super Tamaučico imaš. <3

 7. 7
  Masreya
  08/12/2011 ob 10:58 PM

  Recite, kar hocete, a to je odlicna alternativa mrazu in eventuelni utopitvi v kakem premalo zaledenelem jezeru… Super :) aja, jaz bi te pa rada videla, kako rasturas na drsalkah, Bata :) Sama sem bolj hlod za zimske sporte, zato se toliko raje opazujem, kako kdo res obvlada.

 8. 8
  Blanka
  09/12/2011 ob 1:00 AM

  haha, pa sm mislila, da jaz slabo drsam :) Samii gre super…le tko naprej :)

 9. 9
  Kalyani
  09/12/2011 ob 8:55 AM

  UAU, NIČ GUŽVE!!! to je zakon, pri nas se vedno en po drugmu drsamo, pa tako veliko drsališče imate super :) Jaz tudi zelo rada drsam, samo problem je ker me vedno v noge zebe. Sem pa enkrat pred Mercatorjem gledala tole podlago, ja tudi pri nas imamo povoskane in to pozimi :/ in mi ni bila všeč, se mi zdi da se ne moreš tako dobro odrinit, kot se na ledu, da preveč drsijo drsalke al neki, ne znam povedat, res pa da nisem probala. So pa res smešni tile egipčani, evo tržna niša, očitno bi učenje drsanja dobro šlo :) Je pa res, kot je ena rekla… vsaj v rit jih ne zebe :) Samia pa je zelo dobra in resno dej ji kup rolarje, sigurno ji bodo všeč…

 10. 10
  barbara
  09/12/2011 ob 10:45 AM

  Drsat mogoče res ne znajo, ampak se pa vsaj zabavajo zraven :) . Samia pa raztura :) .

 11. 11
  batabata
  12/12/2011 ob 10:18 PM

  Ojla družba,

  hvala zopet vsem, ki ste se oglasili. Video je res precej za nasmejat in kot je rekla Barbara, drsat ne znajo ampak se pa zraven noro zabavajo… ;)

  Samii nameravam kupiti rolerje, prec ko bom malce bolj pri denarju in pa seveda, če dobim take ki so za 5 številk nastavljivi. Trenutno pa žal rolerji (taki da niso en kitajski klump za enkratno uporabo) predstavljajo strošek, ki ni izvedljiv… Saj bo inšallah…

  Kalyani tudi sama sem prišla do podobnih ugotovitev kot ti. Drsanje na vosku je težje kot na ledu, ker je res malce slabši odriv…Poleg tega led vsaj spolirajo, vosek pa je kar naprej ves zdrapan… kar je najhuje zame pa je, da imajo samo drsalke, ki so podobne hokejskim jaz pa sem navajena na moje ( še zmeraj so nekje v kleti na Vrhniki), ki so za umetnostno drsanje… Drsalke za umetnostno drsanje imajo večji kanal po sredini in pa zobce spredaj, te kao hokejske pa so kar neki… tako da drsam sicer lahko z njimi, ampak kake piruete in kaj podobnega pa odpadejo…

  Skratka rolerji bodo malce počakali… do takrat pa morda sem in tja drsanje in pa predvsem to zimo sem Samii obljubila, da jo naučim vozit kolo brez pomožnih koleščkov.

  Hvala še enkrat vsem, da ste se oglasili in lp, bata

 12. 12
  tamara
  18/12/2011 ob 11:38 PM

  hehe, se fino bere tole z zimskim učenjem bicikliranja:)

 13. 13
  boba
  22/12/2011 ob 1:51 PM

  baataa, baataa, kjeee siiii, oglaaaasii seee kaaaj!

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank