Če mislite, da bom pisala o politiki se motite. O pa me srbijo prsti , kako me srbijo… ampak se bom poskusila zadržati, ker je politična situacija ena od stvari, ki me spravljajo v slabo voljo in ravno včeraj sem sprejela sklep, da se bom vsega negativnega poskusila na veliko izogibati. Upam, da mi bo uspelo. Sicer kakor se poznam dvomim, ampak poskušam.

Danes bi rada nekaj napisala o moji najljubši temi, vsaj kar se tiče tega kako ta zadeva močno vpliva name v realnem življenju in to so seveda odnosi. Zelo rada imam srečne ljudi in take, ki niso problematični in so kot bi se temu reklo easy going ljudje. Razni truble makerji mi popijejo čist preveč energije.

Pravzaprav nase velikokrat gledam kot, da sem odvisnik od odnosov, ker ti tako močno vplivajo name.

Tako mi zelo veliko v življenju pomeni tudi moj odnos z starejšim sinom. Ne vem sicer kako mi uspeva, da sem mama in tudi prijateljica a vem in čutim, da nama za enkrat kljub temu, da bo čez dober mesec napolnil 17 let uspeva.

Morda se bo komu zdelo čudno ampak midva greva skupaj v kino pa skupaj športava. No ja on dejansko športa jaz pa sopiham tam nekje poleg in se pač mučim po svojih najboljših močeh. Sem se pač zredila in sem bajsek. Ampak ni vrag tudi ta lubenica se bo spremenila nazaj v banano. Počasi pa sigurno se baje daleč pride.

Pa tudi 20 let več imam od njega, tako da…

No skupaj tudi nakupujeva in.. se ob tem noro zabavava pa tudi, če kupujeva “kopačke” (nogometne čevlje) sem itak, da obvezno zraven…in ponavadi so najini dnevi nakupovanja res polni smeha.

Sproti od njega zvem tudi katera glasba je moderna in če mi je kaj všeč mi naloži še na moj računalnik in mobitel. Skratka veliko prostega časa, preživiva skupaj.

Pa za tak odnos sploh ni treba nič posebnega le začeti je treba od malega in pa priznam veliko časa vzame. Toda odnosi so vsaj zame zelo pomembna zadeva in nanje gledam, kot na rastlino, če jo ne neguješ in ne dobi vsega kar potrebuje bo pač ovenela in se posušila. Nikdar nisem brala knjig o vzgoji in v bistvu sploh nimam pojma kako se vzgaja po vzorcih, ki jih servirajo psihologi. Delam po svoje in za enkrat deluje.

Všeč mi je, ko slišim, da mu prijatelji rečejo, da ima najbolj qul mamo ever :)

In všeč mi je, ko mi kaka učiteljica želi na govorilnih urah povedati kako sočno zadevo (ponavadi greh) mojega sina pa ji takoj povem, da vse vem, pa še kaj več.

Tako mi je profesorica nemščine pred nekaj dnevi s takim veseljem želela povedati, da ima Patrick novo simpatijo. Očitno je ni nič izučilo, ko mi je povedala lani za prejšnjo, sicer je povedala tako od daleč pa na okoli, jaz pa sem ji dala vedet, da o dekletu vem veliko več, kot si ona misli. Seveda njim je to nepojmljivo kako lahko neka mama ve, da se sin na šolskem dvorišču pogovarja z neko punco v živo in potem tudi dopisuje preko sms sporočil ali Fbja… in ga ne strese s hlač ali celo še kaj hujšega.

Skratka profesorica nemščine…čeprav je tako želela tisti občutek kako mi bo povedala nekaj novega in potem imela lekcijo o pravilih, ki veljajo v Islamu in pa tu v Egiptu…ji ni uspelo. Ženska je pač malce preveč opravljiva in rada stika in se vtika vsepovsod in spet se ji je povesil nos, ko sem ji dala vedet, da sem seznanjena tudi s tem, da mu je pač neko dekle bolj pri srcu kot ostala dekleta na šoli in za piko na i omenila dekle celo po imenu… in ji dala vedeti, da zaradi tega ne mislim nič ukrenit, ker se mi pač to zdi za njegova leta normalno.

Seveda ji nima smisla razlagat kaj najstniki v teh letih počnejo v zahodnem svetu in da se meni to, da se pogovarja z nekim dekletom ki mu je všeč, zdi en tak totalen minimum od tega kar hormoni pač delajo z najstniškimi glavami… Prav gotovo ne vem vsake podrobnosti in vsebine pogovorov, ker me ti tudi ne zanimajo in je prav da ima otrok tudi svoje skrivnosti in zasebnost, ampak osnovne stvari pa le vem…in to kar vem se mi pač ne zdi big deal.

Drugače pa kar se deklet tiče je tudi moj mož enkrat čist ven padel ( ja tudi on je Egipčan), ko je zvedel, da sem in tja Patricku celo dam tudi kak nasvet kako punce razmišljamo in kako se pravilno obnašat, da nisi totalen kreten.

Po njegovem mnenju je pač bolje, da je bedak in se uči na lastnih napakah. Toda jaz pa res ne želim da sin zraste v tipičnega Egipčana in seveda bi rada, da se v njem razvije tisto dobro iz obeh kultur, tako slovenske kot arabske. Ker v Egiptu se vse prevečkrat zgodi, da ne samo, da so moški v odnosu do žensk bedaki, ko so najstniki, ampak bedaki tudi ostanejo, ko so odrasli.

In potem se čudijo, da imajo toliko ločitev!?

Mame smo po mojem mnenju tiste, ki moramo prve poskrbeti, da bodo naši otroci ne samo zdravi in znali zaslužiti za preživetje ampak, da bodo tudi znali krmariti skozi odnose med ljudmi in pa seveda tudi z nasprotnim spolom.

In prav zato imam z otroki in seveda starejšim sinom tak odnos, kot ga imam. Mislim, da ne bo pomote ni vedno samo lepo in seveda mi gredo njegove najstniške finte včasih tudi na jetra in mu pač povem, da ni izumil tople vode, ker sem tudi jaz bila najstnik in to precej naporen in se tistih časov prav dobro spominjam… in absolutno se sem in tja tudi skregava ali pa tako pametuje in odgovarja ali kaj ušpiči, da ga moram tudi kaznovati.

Ter seveda bi morda kdaj jaz na primer raje kofetkala s kako prijateljico kadar imam prosti čas, kot šla v kino in na sendvič z mojim mulcem…on pa naj gre ven vedno samo s prijatelji. Ampak ne! Za otroka si je treba vzeti čas.

Če kdo misli, da celo življenje nisi ob njem tudi, kot njegov prijatelj in zaupnik, ter mu samo postavljaš neke meje in zapolniš res samo vlogo nekoga, ki je odgovoren zanj in se bo potem v najstniških letih, ko se začnejo problemi usedel poleg in začel pogovarjati in s tem kaj dosegel, se pač moti. Pogovori morajo biti od nekdaj nekaj samo umevnega. In če sem se odločila, da bom mama moram tudi prevzeti odgovornost, da se moram kaki stvari, ki je meni v veselje tudi odpovedat saj ta čas potrebujem za graditev odnosa z mojimi otroki.

Seveda pa absolutno priznavam, da mi je odkar smo v Egiptu veliko lažje, ker mi pač ni potrebno delati zato, da se plačajo računi in sedaj, ko so že vsi v šoli imam dopoldan ves samo zase ter za male opravke in se mi ni treba res skoraj ničemur več odpovedovati zaradi tega, ker otroke in čas z njimi postavljalm na prvo mesto se pravi tudi pred mene samo.

Skratka s Patrickom vedno rada preživljam prosti čas in se počutim še dodatno mlada. Kajti že tako ali tako nikakor ne čutim, da sem v poznih tridesetih in se absolutno počutim mlajšo. Me prav zanima kako bo moje življenje z najstniki čez 10 let, ko me čakata še dva ;)

Aja pa upam, da ne bo hud, ker sem ga poimenovala Pingo. Vem, da tega ne mara ampak men je tako kjut… sicer ga redko tako pokličem ampak to pride iz tega ker je v arabščini “batriq” pingvin…in glede nato, da arabci itak nimajo P in je vsak P pri njih B… potem iz Patricka nastane Batrik…pingvin. Ko pa sem bila jaz majhna sem imela najraje sok na katerem je bil narisan pingvin in se je imenoval Pingo… tako je pingvin na enkat pingo :)

In še midva…za spomin na najin skupni čas.

Tale je stara samo par dni.Sej drugače si ne zakrivam obraza… samo zeblo naju je… ja, ja sej vem vi imate minus… ampak pri nas je tudi mraz ;)

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  Simona
  22/11/2011 ob 3:23 AM

  Uau Bata, čestitke za tako lep zapis, lahko je učbenik mnogim mamam…. in še naprej veliko veselja z najstnikom:)

 2. 2
  anja
  22/11/2011 ob 3:32 AM

  bata,

  kolk maš pa ti lepe oči, res. Škoda, da ne vidim celega obraza. Super sinkota imaš in lepo je, da sta taka prijatelja. Uživaj!

 3. 3
  Tjasa
  22/11/2011 ob 8:01 AM

  Vau, Bata. Lep zapis, lepe oči. Saj sem si po tvojih otrocih predstavljala, da si lepotica, ampak tole…

 4. 4
  Komplikatorka
  22/11/2011 ob 9:27 AM

  Ja, res luštkana slikca, zapis…super, da te še malček vidimo, ne samo beremo:)

 5. 5
  Janja
  22/11/2011 ob 11:06 AM

  Uau, čeprav vidimo samo delček obraza-izgledaš čudovito! Neverjetno lepe oči imaš, Bata. Super za tako pozitiven zapis. Upam, da mi bo uspelo biti taka mama mojima sinovoma.

 6. 6
  bubašvabebubašvabe
  22/11/2011 ob 11:46 AM

  Ampak tale slikca pa res ne gre skupaj. Dva zadekana, zadaj pa sonce in vse zeleno. :lol: A je blo 20 stopinj? Tukaj je že več kot en teden skupaj okoli -3 in megla, cel dan in noč isto. ;)

 7. 7
  Marko
  22/11/2011 ob 11:49 AM

  Samo dobro no ,.. zdej še nimamo minusa.. :>

 8. 8
  nevenkanevenka
  22/11/2011 ob 12:01 PM

  Za lubenico izgledaš zelo dobro :-) , (tako mimogrede, jaz jih obožujem – ker so pač tako lepe barve in sočne) Ne vem, če so banane vedno lepše. Poglej Adele – zame je to ena najlepših žensk. Tvoj pobič je pa slaba reklama za pingvine, od njega bi pravzaprav moralo teči v potokih, he, he…

 9. 9
  DajanaDajana
  22/11/2011 ob 12:35 PM

  iiiii kake lepe oke kukajo ven. <3

 10. 10
  medina
  22/11/2011 ob 12:57 PM

  Hvala za tole lepo sliko in zapis. Pri nas doma se pogovarjamo o tebi in tvoji družini, življenju v Egiptu ,tudi zaradi tega, ker sva oba z možem tako navdušena nad to deželo. Pogrešala sem tvoje zapise in se spraševala, kaj je vzrok, da se tako dolgo nič ne oglasiš.Tvoja vizualna podoba je takšna – lepa, kot sem pričakovala, sedaj pa se te bom še lažje predstavljala. Imeti tako lep odnos z otroci je čudovito dober občutek in tako ti je tudi marsikaj slabega prihranjenega.Pri nas je poleg megle sedaj tudi mraz, jutri pa bo morda še dež s poledico, kar pa spet ne bo dobro.Spominjam se lanskoletne torte iz jagod, torej bo kmalu lepo praznovanje. Vse lepo tebi in tvoji družini želim.

 11. 11
  Kalyani
  22/11/2011 ob 2:31 PM

  NO zdej vidimo, zakaj se je tvoj mož zaljubil vate :) Tele oči so res en velik draž :) Drugače pa krasno za tak odnos s sinom. Me pa nekaj drugega zanima, s kakšnim nameno je učiteljica nemščine tebi šla razlagat to, da ima Patrick simpatijo, zakaj NJO to moti, ker tle med tabo in Patrickom nima po moje kaj delat?

 12. 12
  Mateja
  22/11/2011 ob 3:22 PM

  Krasne oči imaš! :) Jaz imam tudi super odnos z mamo, zdaj ko sem sredi 20. let, ko sem bila najstnica, nama pa ni šlo najbolje, sploh tam do 18. leta … Izredno tečna in naporna sem bila. Pa niti nisva imeli kaj skupnih stvari … Sem pa v kino peljala atija, naju zanimajo isti filmi. :) Imam pa zdaj toliko boljši odnos z obema, da ne govorim, kolikokrat sem se jima že opravičevala za vsa pretekla naporna leta in jima povedala, da sta zlata.

  Zate pa verjamem, da govorijo, da si najbolj kul mama! :D Le upam lahko, da bom jaz imela vsaj podoben odnos s svojimi otroki, ko pride to na vrsto. :) In čisto pravilno, da se ne oziraš na knjige in priročnike … Prevečkrat samo zmedejo in povzročajo probleme, kjer jih ni.

 13. 13
  boba
  22/11/2011 ob 4:40 PM

  …tako lepo, pametno, razumno, toplo žensko (in mati) redko srečamo, a ne?

 14. 14
  Vilma
  22/11/2011 ob 6:37 PM

  Zelo lepo, še vedno je ista tale moja bivša sodelovka! Komunikativna,razgledana… Ampak Patrik? Halo? 17 Let? Spomnim se ga čisto malega… Staram se… ;)

 15. 15
  Barbara C
  23/11/2011 ob 12:17 AM

  …HEj lumpa, vse lepo in najlepše tople trenutke želim,treba si je vzeti čas za biti nagajiv, nasmejan…etc in ujeti vsak moment , ki se nudi za preživeti ga najbolje in veselo kar sele da, pa tudi žalostne včasih… tudi mene tukaj dohaja takšen skoraj najstnik in včasih se sama učim od njega :) ..ha!…ko reče veš mama o tem in onem … pa saj tako ostajamo “mlade” in potujemo s časom naprej, M. bo tudi čez dva dni 11 let. Patriku vse najboljše ob rojstnem dnevu … in tamalima vse lepo in posebej tebi cool mama!!…………….P.S..Situacijo zdaj tam pa bi kar zradirala s tega planeta reees!….

 16. 16
  Barbara C
  23/11/2011 ob 12:20 AM

  …aja pozabila dodat :) leeepa fotografija!..mrzlo tut tam , a v srčku sta topla, in zgledata nagaaajivo :) ..lp

 17. 17
  Metka
  23/11/2011 ob 1:25 AM

  Joj, kako sta “cort” obadva! Čestitam za tako fajn odnos MAMA! Tudi jaz imam 14-letnika in potem še 10-letnico in 7-letnico. S sinom imava tudi fajn odnos, najine energije so si zelo blizu, vendar ne tako blizu kot vajine… Tudi pri meni je tako, da če mi pove kakšno lumparijo iz šole, mu sicer v kratkem stavku povem, da to ni prav,… potem pa mu ta njegov strah, kako bom reagirala in kako mi bo povedal, začinim s kakšno lumparijo, ki sem jo jaz ušpičila v šoli na podoben način… Res je, instinkt in to, da “čutimo” je bolje, kot pa učbenik. Jaz vse prevečkrat ugotavljam, da si premalo časa vzamem za otroke… in ko včasih vzamem psa in samo enega otroka na sprehod, zvem toliko stvari, to kar vre iz njih… doma nikoli ne pride do takega pogovora, ker nas je preveč in je preveč motečih faktorjev… Torej mame, vzemimo si čas za naše “zaklade”! Srečno bata!

 18. 18
  Techka
  23/11/2011 ob 9:50 AM

  He he, tole je pa čisto tvoj stil, SUPER MAMA! :-)

 19. 19
  nevenkanevenka
  23/11/2011 ob 12:42 PM

  No ja – jaz proti dobrim mamam nimam nič – supermama mi je pa izraz od katerega pričakujem, da mama 24 ur na dan leta po zraku in dela same vzgojno-materinske čudeže. Se mi zdi, da so šli nekateri komentarji v te višine. Jaz ne poznam slabe mame med mojimi prijateljicami. Pa so povprečno deset ur na dan v službi. Vse dajo od sebe. Je pa res, da imajo največ dva otroka, ker bi se jim sicer zmešalo in bi res ne bile več mame, ampak samo še “vzdrževalke”. Na nekem drugem blogu je andee pisal o ambicijah žensk in njihovih pravicah, da bi bile enakopravno soudeležene v organih upravljanja v podjetjih – o kvotah, ki naj bi bile predpisane, da bi se ženskam odprle enake možnosti. Pa sem se potem spraševala – koliko bodo potem lahko še mame?. Ni ves svet tak, da bi mama lahko bila doma, ni ves svet tak, da bi ženska ne imela nobenih ambicij. Biti dobra mama je lahko zelo zahtevno. In tudi zelo različno. Obstaja tudi preveč mame.

  Toliko samo v razmislek vsem, ki bi rade imele moder dres z rdečo palarinco in z mezicem na roki ustavljale drveči vlak.

 20. 20
  batabata
  23/11/2011 ob 4:04 PM

  Ojla, hvala vsem, ki ste se oglasili.

  Malo preveč ste me hvalili in mi je kar nerodno, ker ta zapis ni bil namenjen kaki samohvali ali čem podobnim, kot je razumela Nevenka, ampak je samo moje razmišljanje in kot vedno osebni zapis.

  Tako da Nevenka ne vem sicer koliko otrok imaš in kak odnos imaš z njimi…ampak mojega razmišljanja in moje izkušnje pač ne moreš posploševati na večino. To je samo moja izkušnja in ne vem zakaj posplosuješ in še več, ko sem drugič prebirala tvoje besede sem ceo notri zasledila nekaj podcenjevanja tistih, ki nam otroci pomenijo vse ali pa gre morda samo za tisto znano slovensko lastnost, ki se imenuje zavist?

  Skratka moj zapis je osebna izkušnja in ne posploševanje ali kaj jaz vem kaj si vse ti razbrala iz mojih besed…da si mojo osebno izkušnjo vpela v vse mame tega sveta.

  Ker ja ljudje smo si različni in če se nekdo odloči da bo “super mama” in zato ostane doma se celo preseli v državo kjer ji je to poslanstvo lažje izpolniti ter se za tista leta, ko so otroci majhni res odpove vsemu pa tudi lastnim željam in se upa javno spregovorit o tem ga ni potrebno okrcati… kot po drugi strani ni prav nič narobe s tistimi, ki se odločijo za kariero in sploh nimajo otrok ali pa tistimi, ki krmarijo med obojim in kariero in otroki…

  Skratka ne vem zakaj bi nekdo če ima 3, 5 ali pa 10 otrok bil le vzdrževalec? In kdo je postavil to mejo do kje si še lahko samo mama in da sta ta meja le 2 otroka?

  Jaz sem se pač odločila da bom imela 4 otroke, žal je Bog tako hotel da sem komaj in z rizikom lastnega zdravja rodila 3 in bomo pri tem tudi ostali. Ampak zame je to poslanstvo in jaz v materinstvu uživam in sem se zato res, da odpovedala in karieri in še marsi čemu ampak to SEM JAZ. Nikjer nisem pisala, da bi vsi morali tako narediti ali da je to edina prava pot in da je če nekdo drug pač drugače krmari skozi življenje to narobe!

  Ne vem zakaj je res tako težko dojeti da je to moj blog in moji osebni zapisi in pogledi na ta svet!

  Zame je pač biti mama tisto, kar me osrečuje in kar si želim početi.Biti mama in žena pravzaprav.

  In saj ni čudno, da se ljudje v Sloveniji že kar bojijo s čim dobrim, kar se jim dogaja ali jih dela srečne pohvalit, ko se vedno slej, ko prej najde nekdo, ki jih mora malce dol potlačiti…

  Kalyani,

  ta mis Nahla je pač precej verna in se ji zdi že to, da se fant in punca pogovarjata preveč… Ljudje v Egiptu, ki nikdar niso bili nikjer na tujem imajo pač neko svojo sliko tega sveta.

  Na tv jim vrtijo samo “primerne” nadaljevanke. Če je v filmu kaj spornega se pravi več od poljuba se to takoj ven izreže in ponudi gledalcem cenzurirano verzijo…

  Skratka njej in večini Egipčanov, ki so že starejša generacija se tudi pogovor na javnem prostoru med dekletom in fantom zdi neprimerno obnašanje in ona pričakuje od mene, ko mi to pove, da bom vsa šokirana in da bova po tem skupaj razglabljali o tem kaj storiti… tako verjetno reagira večina mam in zato ji vse dol pade in se ji nos povesi, ko vidi da jaz že vem to kar mi bo reportirala in da nič ne naredim glede tega.

  Mene pa veliko bolj od tega s kom se on pogovarja med glavnim odmorom ali po pouku zanimajo ocene in uspeh.No tam pa ponavadi nima kaj povedat in to jo skeli, ker je take vrste gospa, ki ima rada probleme drugih in jih z veseljem rešuje samo, če ji le daš priliko.

 21. 21
  Masreya
  23/11/2011 ob 4:53 PM

  Pingo (res zakon vzdevek) ima v primerjavi z drugimi mladenici neverjetno prednost. Spominjam se nasega pogovora, ko smo se peljali nakupovat njegove solske potrebscine. Da bi jaz imela tak pogovor s svojo mamo (ali nemara celo z ocetom), lahko samo sanjam. Bravo in se enkrat bravo. Imam vprasanje… Jaz imam tudi rada easy-going ljudi okoli sebe, ampak vcasih se mi zdi, da sem jaz tista ta tezka, se posebno kadar tezim svojemu mozu… A ves, jaz imam vcasih obcutek, da je cel sistem proti meni in da je njegova dolznost, ne le da mi pojasni, temvec da me potolazi in mi stoji v oporo. Da nisem sama proti vsem, da imam vsaj se nekoga z mano… A se to tudi tebi kdaj zgodi?

 22. 22
  boba
  23/11/2011 ob 4:59 PM

  Bata, kako da se nisi še v življenju naučila ene stvari (ki pa drži kot pribito za Slovence): V sreči spoznaš pravega prijatelja (in ne v nesreči – to je narobe!)

 23. 23
  boba
  23/11/2011 ob 5:05 PM

  Jaz se navadno hecam, ko me kdo vpraša: Kako si? Odgovorim: Super, a mi kaj zavidaš? Ja, če mi privošči, je to prijatelj, če mi zavida, je to (kaj bom rekla sovražnik?) neprijatelj.

 24. 24
  batabata
  23/11/2011 ob 5:38 PM

  Boba,

  zveni logično, čeprav verjetno tudi v nesreči spoznaš prijatelje… Samo res pa je da je Slovenska težava zavist in malo sem se že tega odvadila…

  Masreya,

  Sicer se ne spomnim za kakšen pogovor je šlo ampak tudi jaz se nisem nikdar mogla z mojimi starši odkrito pogovarjat.Šele po tridesetem letu sem se z mamo nekako bolj zaštekala.

  O tem kar pišeš v zvezi z možem in tolažbo ter oporo. Ja itak, da se mi to dogaja. Saj sem čisto preveč čustvena in ja včasih si pač zaželim, da dobim še kaj čustev nazaj. Ampak moški so pač drugačni in tega ne razumejo, da imamo me ženske take potrebe. Jaz kadar se kaj takega zgodi, da sem mnenja, da v dani situaciji ni naredil tistega, kar bi jaz želela in pričakovala sem najprej prizadeta in mu to tudi povem. Potem slišim njegov odgovor (če ni kar tiho.. kar se tudi dogaja), če me prepriča z povedanim in spoznam da je šlo morda za nesporazum v momentu pozabim, če pa me ne prepriča, pa rabim malo več časa, da se sprijaznim, da tak pač je… Ponavadi dan ali dva nimam iskrenega nasmeha, ampak potem pa pozabim. Nima smisla se obremenjevati zaradi majhnih stvari…si mislim.

 25. 25
  nevenkanevenka
  24/11/2011 ob 10:59 AM

  Bata, jaz sem (drugič) komentirala samo komentarje – nič tvojega zapisa, tako, da replika s tvoje strani ni preveč na mestu. Bi res prosila za kanček več objektivnosti.

  Razumem pa od kod vsa ta vzhičenost komentatork – dejstvo je, da pri nas časa za družino zmanjkuje – in jih ena taka lepa podoba čisto prevzame.

 26. 26
  batabata
  24/11/2011 ob 12:44 PM

  Nevenka,

  komentarji pa so odziv na moj zapis, kajneda. Saj ti nič ne zamerim si pač napisala svoje mnenje… pa šele sedaj sem videla, da si podala dva komentarja…enega samo meni in drugega vsem.

  lep dan ti želim in kako lepo pesem

  bata

 27. 27
  nevenkanevenka
  24/11/2011 ob 1:09 PM

  Ja, a so odraz lastnih želja, ne gre za nek objektivizem, saj se ve, da je življenje po svetu različno – in so mame super mame vsepovsod – nekje pač že s tem, da z otroci sploh preživijo. Zmotilo me je tako pretiravanje v izražanju. Bog ne daj, da bi se ti godilo kaj slabega tako daleč od domovine, ne tebi ne tvojim otrokom – ne družini, ki je tam doma.

 28. 28
  tamara
  25/11/2011 ob 12:07 AM

  uf, si želim takega odnosa, ko bo moj mulček v puberteti:) vse najboljše Patriku in čestitke za fuzbalske dosežke! moj mrožek sprašuje, kje zdaj igra (je fuzbal frik):-)

 29. 29
  batabata
  25/11/2011 ob 12:05 PM

  Tamara sedaj igra v Zamalek-u. A mož pozna to ekipo?

 30. 30
  ummLina
  25/11/2011 ob 12:32 PM

  hej Bata, waww sem kr pozabila kako izgledas. Učke imas prelepe, masaAllah :) . Patrik pa je, zelo prijeten fant in pa seveda tudi zelo lep. Kar pa mislim, da se on tega tudi zavededa, kaj ne? :) sicer pa sam sem ti poslala mail, si ga dobila? lp in ms :)

 31. 31
  batabata
  25/11/2011 ob 12:37 PM

  Nevenka pa še to sem pozabila dodati, da me kar nekaj ljudi, ki so komentirali na tem blogu, pa tudi Techka, katere komentar te je do konca podžgal(sedaj razumem zakaj pravijo da zavist gori) osebno pozna in prav tako Patricka in to verjetno tudi prinese vsaj nekaj objektivnosti.

  Nimam namena se prepirat s teboj čeprav bi ti napisala cel spis… tako, da imej se in to bi bilo to. :)

 32. 32
  batabata
  25/11/2011 ob 12:40 PM

  ummLina,

  a joj mail! Hvala, ker me spomniš nisem ga odprla namreč že celo večnost pa tudi danes in jutri ne bom imela časa za to…

  Ma jaz in e’maili… oprosti bom prebrala in pogledala čim prej.

 33. 33
  ummLina
  25/11/2011 ob 3:27 PM

  ok sam, da preberes :) .

  Sem te dodala na FB. J.K. sem jaz.

 34. 34
  Ave
  30/11/2011 ob 12:54 PM

  Bata, še en fantastičen zapis :)

  ‘Ker v Egiptu se vse prevečkrat zgodi, da ne samo, da so moški v odnosu do žensk bedaki, ko so najstniki, ampak bedaki tudi ostanejo, ko so odrasli.’ -> tudi v Sloveniji ;)

 35. 35
  tamara
  01/12/2011 ob 10:02 PM

  pravi, da ne pozna… pa tak fuzbal frik:-)))

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank