Spet smo v šoli. Vsi trije otroci v eni stavbi.Kar je sicer fino fajn.

Toda kar ni fajn je, da Omar vsak dan joka ko ga oddam… in meni se kar srce trga vsak dan znova, a vem da moram obdržati nasmeh na obrazu.

Doma se vse lepo zmeniva in z veseljem gre od doma a ko prideva pred šolo, kjer ga prevzame ena od šolskih „služabnic“ se začne vsak dan ista pesem. Jok in upiranje.

Služabnica sem poimenovala tiste ženske, ki ne vem kako bi jim drugače rekla. Vsak razred ima eno, ki je tam zato, da otroke daje na stranišče jim briše noske, jih umiva in kar je še takega dela z otroki. Učiteljice so v Egiptu v šolah (vrtcih) samo za „čisto“ delo. Pa še to ima vsaka učiteljica tudi pomočnico učiteljico… Skratka, kar se tega tiče so kar gospe na kvadrat ;)

V razredu

Zjutraj pred začetkom šolskega dneva pa te služabnice vodijo otroke na šolsko dvorišče, kjer se potem ob prepevanju državne himne dvigne zastava, na kar kot mravljice v vrstah odidejo vsak v svoj razred.

Samia gre v šolo z velikim veseljem in to že od prvega dneva. Omarček pa… vsak dan joka. Sicer sem na žalost pričakovala, da bo težko, a vse eno sem upala, da morda pa le ne. Omar je od vseh otrok najbolj navezan name. Do pred kratkim je spal v mojem objemu, potem se je, ko je bila klima v okvari preselil k babici… Ima svojo sobico in svojo posteljo, ki sameva.

Tudi če ga zvečer prepričam, da bi spal sam in sem poleg njega toliko časa, da zaspi se zbudi precej kmalu po tem, ko grem iz sobe. Na začetku sem se nekaj trudila in ga vodila vse skozi nazaj v sobico in smo imeli celo noč sprehode, potem sem te nočne sprehode opustila, ker se mi to ali spi v svoji postelji ali ne pač ne zdi življensko pomembno za enega triletnika.

Prav gotovo ne bo do poroke spal pri enem od odraslih?! In zakaj bi morala biti zatežena in mu nabijat, da se nekaj mora, če mu niti razložiti ne znam zakaj bi se to moralo. In tako sem pri Omarju delala pri vseh stvareh. V nobeni stvari nisem pritiskala nanj. Pri vsaki zadevi sem mu dala čas, da sam dozori. Tako naprimer Omar nikdar ni imel kahljice in sva šla tam okoli drugega leta kar naravnost na stranišče in nič nisem kar potegnila plenice dol in mu nabijala, da sedaj pa konec… Naenkrat je prišel čas, ko je sam rekel, da ne rabi in da bo lulal na stranišče in tako je tudi res bilo.

Seveda se zavedam, da sem tako lahko delala zato, ker mi moj čas to omogoča. Ne mudi se mi namreč v službo. Moja služba so otroci in dom…Vem, da mnoge mame v Sloveniji nimajo tega časa in pač nehote morajo slediti nekim smernicam… V bistvu nimajo izbire…Zato sem hvaležna Bogu, da sem jaz pač sama svoj šef in to če nimam časa je to samo zato, ker sem si jaz preveč naložila in ne zaradi nekoga drugega, ki bi mi diktiral moj delovnik.

No glede časa se itak sedaj počasi vse postavlja na svoje mesto. Na plano sem potegnila svojo “nemško naturo” in se malce bolje zorganizirala vse skupaj tako, da s tem, kako vse kar se mora in kar se želi ne bi smelo biti več problem stlačiti v 24 ur ;)

Ampak, da se jaz vrnem k Omarju…sedaj ga prvič v življenju v nekaj silim in ni mi prijetno. Sploh, ker kljub temu, da naj bi šlo za dobro šolo vem kak sistem je v Egiptu in da ne poznajo neke hude potrpežljivosti z otroci. Vpitje in celo kaka vzgojna je v Egiptu del vsak dana. Čeprav so mi glede vzgojnih zagotovili, da se to pri njih ne dogaja… jim lahko samo verjamem na besedo. Sicer pa verjamem, da bi mi vsak izmed mojih  otrok  povedal če bi se ga kdo fizično lotil…

Kar pa je v Egiptu nemogoče spremeniti in mi gre prav na živce je PRE glasno govorjenje! Zakaj morajo te Egipčanke vse skozi tok vpit? A imajo vse po vrsti gensko okvarjen sluh ali kaj? Ne res mi ni jasno čemu to vreščanje in vpitje  v najboljšem primeru gre recimo temu glasno govorjenje?!

Sem dolgo mislila, da je to obnašanje pogojeno bolj s tem iz katerega družbenega sloja kdo prihaja, a v bistvu ni in imajo to kar v genih… Kaj naj rečem razen, da je zame to glasno govorjenje in vpitje za vsako malenkost, ne samo moteče, ampak me prav UBIJA!

No saj vse spet niso take… Ampak na žalost jih je vse preveč takih in samo upam, da se vsaj v šoli pred otroci zadržijo in postanejo igralke kot pred svojimi moškimi…

vesel a to je prvi dan, ko je bila še mamica poleg

Sicer pa mi gre na jetra tudi to, da vsako leto menjavajo ravnatelje, pomočnike ravnatelja in učitelje in moram zato vsako leto na novo spoznavati ljudi. Kader se kar naprej menja. Itak… plače so naravnost obupne, baje. Sem se sedaj par dni nazaj  pogovarjala z učiteljico, ki je učila Samio prvo leto in letos ne uči več, ne tu ne kje drugje. Ostala je doma, ker se ji je pač ponudila ta prilika. Njen mož je namreč dobil dobro plačano delo v Saudski Arabiji…Po njenih besedah je biti učitelj v Egiptu neke vrste prostovoljno suženjstvo. Po mojem mnenju je bila dobra učiteljica in mi je žal, da je odšla. A ko mi pove, da je po 6 letih delovnih izkušenj prejemala le 1200 LE plače ( cc 170 evrov) jo popolnoma razumem. Skratka ni čudno, da se kader tako menja, če jih niti plačajo ne kot se spodobi. No drugače sta pa njena in moja hči sošolki.

gneča na notranjem dvorišču šole

V Egiptu mi pritisk dviga tudi šlamparija oziroma saj ne vem kako bi se temu sploh reklo…?

Na primer moj ta veliki sin je na tej šoli že vsaj 5 let in jim niti enkrat še ni uspelo pravilno napisati njegovega imena. Vsake nekaj mesecev pride poročilo o uspehu in… ma niti enkrat, še ni bilo prav napisano njegovo ime. Vsakič grem s tem dokumentom nazaj v šolo in jim dam fotokopijo potnega lista, ki jo sicer itak že imajo, a vse eno in napišem pritožbo ter opozorim na nepravilen zapis imena. In vsakič se opravičijo in obljubijo, da se ne bo več ponovilo… in se naslednjič itak spet ponovi.

Če ni narobe ime je narobe priimek, ali pa kar oboje… :roll:

Aja, pa gre za Royal internationa language šolo… Bog pomagaj, kaj bi šele bilo če bi šlo za kako državno šolo, če že v jezikovni mednarodni ne znajo skupaj spacat dve besedi tako kot je to uradno treba?! Da o tem, če bi bilo ta malmu ime Gašper ali Matjaž ali kaj podobnega z šumniki sploh ne razmišljam. Še Patrick , ki je res eno tako mednarodno ime jim dela težave… :roll:

zgubljen ...tako VELIKA je ta šola

Pa sem mislila, da gre za slučaj, ker ima ta starejši uradno za Egipčansko uho pač tuje ime in priimek. Pa so mi letos dokazali, da ne gre za slučaj ampak, da dejansko gre za šlamparijo.

Letos imajo 7 razredov oddelkov KG2 v katerih je od 28 do 30 otrok. Ob tem ne moram kaj, da si ne misli da se nekomu res prav hudo nujno zdi napolnit žepe. Šola je namreč popolnoma v privatni lasti in ima niti ne (za povprečnega Egipčana) tako majhno šolnino, a vse eno proti kaki “eltni” šoli gre prav za drobiž… Skratka ena srednja varianta je tole…A vsako leto dodajajo razrede, da se več pokasira…

Letos je taka gneča, da je pa že kar tu mač!

Ampak kaj hočem. Šola je urejena čista in z dobrim učnim programom pa še blizu…tako, da se pač tudi ne more biti idealno. Sploh pa ko vem, da je drugje veliko, veliko slabše. Otrok vsako leto več, šole pa se kar ne gradijo…

No pa sem tako na spisku med vsemi temi imeni otrok tistih 7 razredov iskala Samio in je nisem našla. Se odpravim do ravnteljice za predšolske oddelke in povprašam kako to, da je ni na seznamu, pa pregleduje in pregleduje ter najde eno Samio Amgad Mohamed in pravi evo tu je :roll.

Seveda ji pojasnim, da to ni moja hči ker moja hči uradno v Egiptu velja za Samio Mohamed Ahmed in mi niti slučajno ni jasno kako bi se nekdo tako zmotil pri imenih… No pa se ni dala kaj veliko prepričevati … prečrtala je napačna imena in dodala pravilno in delo je bilo opravljeno… do 5 minut kasneje, ko se je pojavila punčka z imenoma Sama Amgad Mohamed… :roll:

Skratka sedaj sta obe Sama in Samia v istem razredu in upam, da sta tudi obe na seznamu. Mi je pa zanimivo, da je Samia edina s tem imenom izmed vseh cc 100 deklic njenega letnika. Jah ni kaj res gre za starinsko ime :)

A po njenem mnenju je to najlepše možno ime in jaz sem zadovoljna samo da ji je všeč. Meni je bilo namreč pomembno samo, da ima ime dober pomen in da si Slovenci ne polomijo jezika, če bi slučajno živela v Sloveniji.

Da ne bo krivice... še sestrica (pozerka) pred svojim razredom.

No in če mislite, da se je zgodba z Egipčansko šlamparijo v tej šoli ob tem dogodku zaključi, se motite.

Ko sem potem naslednji dan prvič pripeljala Omarja, sem ga sicer našla na seznamu in sicer letos imajo tri oddelke predšolskega nurserya programa (jagoda, banana in jabolko). Omar je bil na seznamu oddelka jagoda. Pa ga odpeljem v razred in ker sva bila midva točna ob uri, ki so nam jo dali sva bila tam med prvimi, a glej ga zlomka vse eno ne ta prva.

Ja to je tudi ena od Egipčanskih zanimivostih. Točnost… ni v njihovem slovarju.

No in tako sva vstopila v precej prazen razred, morda je bilo tam 5 otrok. Aja naj povem, da prvi dan nam je staršem bilo dovoljeno, da pridemo v učilnico potem sedaj pa nič več. Sedaj oddajamo in sprejemamo otroke pri vhodi na dvorišče…

No skratka učiteljica, ki je itak ne poznam, ker je popolnoma nova naju sicer  prijazno sprejme in vpraša po imenu. Pa ji povem, da je to Omar Mohamed Ahmed, ko me začudeno pogleda in mi pokaže na fantka en meter stran od naju in pravi, da ima tisti fantek popolnoma enako ime, a ona ima na seznamu samo enega…

In jaaaa, here we go again!!!

Spet problemi, ker je nekdo tako “vestno” pripravil sezname in evo mene spet pri ravnateljici za predšolski oddelek in spet je prav po Egipčansko rešila zadevo na roke je zopet dopisala še enega Omarja Mohameda Ahmeda in …

Na moje vprašanje ali zaradi tega ne bo prihajalo do zmede. Je zatrdila, da nikakor ne in da je že v redu.

Hm, le zakaj ji ne verjamem?

Čisto tako tudi ravnateljica za predšolski program je letos nova… z tisto gospo prej sem imela dve leti zelo dobre izkušnje. Tudi kar se papirologije tiče nikdar nobenih težav. No sedaj pa…:( Upam, da gre samo za začetno zmedo…

Skratka sedaj so vsi trije v šoli. Patrick je sicer letos vstopil že v predzadnji letnik in ima tako že sistem predavanj. Najbolj pa je vesel, ker njim ta velikim gledajo skozi prste, kar se tiče uniform in hodi v šolo v kavbojkah, zgoraj sicer še nosi polo majico, ki spada k uniformi… Mladina pač… hoče biti po modi… v teh letih je bolj pomembno kaj je na glavi in ne kaj je v njej ;)

Pa sej smo bili vsi enkrat najstniki in dobro je da se spomnimo, kako smo se takrat počutili potem nam je lažje, da ne težimo našim ta malim zaradi takih bedarij kot so katere hlače mora nosit za v šolo…

In ja, kaj sem že sploh hotela povedat?

Aja… no novo šolsko leto je tu.

In pa ja tale zapise sem napisala že, včeraj dopoldan a ni bilo časa ga urediti in potrditi zato šele sedaj v jutranjih urah… In kaj se je vmes zgodilo, da sedaj tole dopisujem.

Omar se je danes končno nehal jokati in po besedah učiteljice že navezal nekaj prijateljskih stikov. Tako, da ni kaj… vesela sem zanj!

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  mateja
  30/09/2011 ob 8:26 AM

  ma kako sta srčkana:) Tele oblekice so pa tudi simpatične, ne vem sicer kako je, če jih moraš vsak dan obleči….

  Pri nas noske in ritke brišejo pomočnice vzgojiteljice. Ampak vseeno se mi zdi, da se delo vzgojiteljice in pomočnice ne deli tako strogo in so vsaj za nas, starše, bolj ali manj enakovredne.. No, vsekakor niso take gospe kot v Egiptu:)

 2. 2
  Ave
  30/09/2011 ob 11:00 AM

  Iiiii, Samia je ful srčkana. Veliko sreče vsem trem. Kako pa imate šolanje urejeno po koncu šole? Srednja in nato uni ali kako drugače?

 3. 3
  boba
  30/09/2011 ob 11:16 AM

  Bata, živio!

  Kako izredno luštne otroke imaš! Vse tri!!!Moje čestitke! <Meni so ta leta že kar davna, ko sem imela take otroke kot ti, se pa še sedaj dobro spomnim, ko sem mojega ta mlajšega dajala v vrtec(takrat smo še rekli v družinsko varstvo, kjer je bilo samo po pet otrok)in kakor sem ga zjutraj pustila (pri radiatorju in oknu), tako sem ga popoldne dobila. Groza! Otroci se med seboj zelo razlikujejo, čeprav imajo iste starše. S starejšim nisem nikoli imela podobnih problemov. Vem samo eno: ni treba jih “porivati” v samostojnost, samostojnost si bo vsak sam “pravočasno” izboril, eden prej, drugi kasneje. Moj mlajši sin je spal pri meni do 8 leta, pa se je kljub temu razvil v popolno osebnost! Za tvoje Omarja predpostavljam, da je ta šola ali vrtec enostavno prezgodnja. Večina otrok pri teh letih rabi predsem mamico. Me pa čudi v Egiptu taka hitrost vključevanja otrok v šolo, saj ste mamice v glavnem doma, ne v službah, prav zato, da se posvečate otrokom. Čudno!

  Berem pa knjigo slovenskega avtorja Mirka Škibina iz Nove Gorice, katero je l. 2007 izdal v samozaložbi Velika piramida govori. Na preko 250 straneh, izhajojoč iz meritev egiptologov, čisto numerično raziskuje skrivnost in poslanstvo izgradnje velike Keopsove)piramide v Gizi ter Sfinge. Knjiga je sicer težka za branje, ker je zelo empirična, bolj študija kot leposlovno branje. Zanimiva.

  Še nekaj, Bata, kaj te lahko kontaktiram na tvoj e mail ali pa na skype ? Lp Boba

 4. 4
  Techka
  30/09/2011 ob 4:13 PM

  O, tud Samia je ful zrasla v tem letu! Prava mlada dama! Pa še prav pozira na vsaki fotki! :-)

  Za Omarja sem pa itak že zadnjič rekla, kako je zrasel. Ampak, glede na prvo fotko, sta s sestrico skoraj enako velika.

  Da bi se le radi učili…

  Šola pa zgleda res urejena in lepa.A ima vsaka učilnica klimo?

 5. 5
  mina
  01/10/2011 ob 12:14 PM

  Bata, berem te že od januarja letos. Samo berem. Komentarjev nisem mislila napisati, ampak MORAM. Ta tvoja otroka sta prava angelčka. Tako luštkana, da sem morala to napisati. Želim jima vse lepo, pa uspešno novo šolsko leto. Pozdrav iz (za ta čas) zelo tople in sončne Slovenije.

 6. 6
  Vera
  01/10/2011 ob 7:53 PM

  Bata pozdravljena,

  Oglašam se sicer prvič, čeprav me je že nekajkrat zamikalo, da napišem svoje komentar; res uživam v branju tvojega bloga in ti želim , da bi še dolgo ohranila tako veder duh. In sedaj kar se tiče šlamparije… Mislim, da res že dolgo ne živiš v tej naši preljubi državi, zato morda v premislek o urejeni Evropi in Sloveniji: včeraj sva z možem prejela z Upravne enote sosedovo gradbeno dovoljenje v vednost kot stranki v postopku in glej ga zlomka! V gradbenem dovoljenju je bil naveden naslov na katerem smo živeli pred 6 leti. Še dobro, da na živim v velemestu in nas poštarji kar poznajo tako, da mi je pošto prinesel na pravi naslov. Še v pojasnilo: spremembo bivališča (odjava – prijava) sem uredila na tej isti Upravni enoti in sicer kot to veleva zakon v 30-ih dneh po preselitvi na novi naslov. Torej to se dogaja v državi z dvema miljonoma ljudi, kaj šele pri vas.

 7. 7
  batabata
  01/10/2011 ob 11:48 PM

  Mateja,

  uniforme so ena od stvari, ki so mi zelo všeč v Egiptu, kar se šole tiče.

  Vsi enaki :)

  Nič razmišljanja kaj bo otrok oblekel za v šolo? Poleg tega so luštne in udobne in pa ogromno izbiro imaš. Imajo namreč tudi bunde in jakne pa puloverje za pozimi, ter hlače in komplete trenirk ter športnih majic, če otroku takole polo majice in hlače ali oblekce ne odgovarjajo… vse ta oblačila so kot uniforma… Skratka ni nujno imeti oblekco :) Nujno je samo, da je del šolske garderobe, kombinacij je pa kar nekaj, potem pa kakor komu paše.

  Čeprav večina deklic ima kar rada oblekce in fantki so tudi raje v teh polo majicah in hlačah kot v trenirkah.

  Starejši imajo pa potem prav tako hlače in polo majice, ampak drugačna barva…taka bež je majica v kombinaciji z zeleno in zelene so potem tudi hlače.

  Ne vem tole je fotka iz FB ja od enega sošolca Patrickovega pa ne vem a je javna ali ne. No poskusi odpret. Gor so učenci starejših razredov med odmorom na igrišču, so pa v uniformah.

  fotka

  No meni se kakorkoli obrneš uniforme zdijo fajn. :)

  Ave,

  najprej 3 leta predšolskega neobveznega programa potem 6 let obvezne osnovne šole potem še 3 leta ne več obvezne osnovne šole in potem 3 leta gimnazije…

  Vse to zgoraj našteto lahko v privatnih šolah opraviš v eni stavbi:)

  Za tem pa potem sledi uni. ali fakulteta.

  Boba,

  tako zgodaj jih uvajamo, da se socializirajo prav zaradi tega, ker so navajeni samo na mamico :) Pa zame je pomembno tudi, da se malo prekužijo do obvezne šole…(da niso potem preveč odsotni, ko gre za res) Ta njihov program traja 4 do 5 urc na dan. Oddam ga ( ju) ob 8.45 in iskat sem ga hodila ob 12.30 sedaj od jutri naprej pa bodo končali ob 1.30.

  V tem času jedo, se igrajo zunaj na igralih in v učilnici pojejo, rišejo ter nabirajo znanje. V Omarjevem primeru, se pravi njegova starost od 3 do 4 leta se naučijo, barve, oblike predmetov, sadje, zelenjavo, domače in divje živali in pa prepoznajo črke ter številke do 10. V arabščini in angleščini…

  Vse to skozi igro… se pravi precej podobno kot vrtec v Sloveniji, le da gre v mojem primeru za veliko krajši čas ko je otrok od doma.

  Glede vsiljevanja pa… točno tako si jaz mislim. Če bo spal do 8 leta pri meni ali babici pač bo :) V šolo gre pa zelo rad… in komaj je čakal, tako da tu mora bit neki drug razlog, za tisti jok. Predvidevam, da je pač rabil nekaj dni, da je pogruntal, da tudi če ni mamice zna biti qul ;) in da mamica dosti hitro pride ponj…

  Mail imaš zgoraj med kontakti in mi lahko pišeš. Le prosim napiši zraven, da si Boba iz bloga…Dobim namreč en kup mailov pa če ne poznam ljudi potem … včasih niti ne odgovarjam več.

  Techka,

  ja šola je čista in urejena, ter kot si opazila vsaka učilnica ima klimo. Imajo tudi dober učni program, kar dokazujejo s tem, da so iz te šole vsako leto učenci izbrani za kake nagradena tekmovanjih kjer so otroci iz celega 87 miljonskega Egipta in tam tudi osvajajo nagrade.

  Skratka ni tako svinjsko draga kolikor je vredna. To je vsa moja logika ;)

  Otroci pa rastejo ja…kot bi mignil bom stara mama inšallah :lol:

  Mina,

  hvala, da si se oglasila. Kadar čutiš, da bi kaj napisala se le oglasi, pa naj bo dobro ali slabo… se bomo že zmenili :)

  Vera,

  aha… se dogaja tudi pri vas? O.k. sej malo mi je pa le v tolažbo tvoja zgodba… :)

  In kot sem zgoraj napisala Mini, kadar bi rada kaj napisala, ne oklevaj…napiši!

  Vsem skupaj pa hvala za vse lepe misli in besede o otrocih. Otroci so res naši zakladki! Sama si ne znam predstavljati, kaj bi brez njih…

  Hvala in lp vsem!

 8. 8
  Alenka
  03/10/2011 ob 12:07 AM

  Joj kok sta cute :-) prava srčka :-)

 9. 9
  Kalyani
  03/10/2011 ob 2:23 PM

  Držim pesti za Omarja, da bo čim prej bolje in da se bo navadil, me pa to spominja na uvajanje v vrtec in je nekaj čist normalnega taka reakcija otroka. Torej držim pesti :) Glede te zmešnjave z imeni, bi pa mene tudi skrbelo, kako pa bo potem pri ocenjevanju oz. verjetno imate govorilne ure tudi in če bosta otroka (z istim imenom) dokaj različna, kako bodo vedeli kateri je kateri. Glupo resnično, da so tako šlampasti. :S

 10. 10
  blanka
  06/10/2011 ob 3:23 PM

  OOo krasna sta, s čim ju fotraš da tko rasteta???..uniforme so pa tko kjut, da bi jih še v SLO uvedla :) Ej, moja mala je tud k men hodila do njenega 11 leta…no pol se je pa le nehalo…zdaj se grem pa jaz kdaj k njej pocrklat :) Morda je boljše, da se menjajo učitelji bolj pogosto, ker zame so pol že preveč udomačeni in …Larisi se je zgodilo da jo je učiteljica večkrat poklicala z mojim imenom…(pa ne samo ena)Torej sem bla tolk pridna al pa žleht da so se me zapomnili po juhuhu letih…je pa res da sva si zlo podobne…

 11. 11
  batabata
  08/10/2011 ob 3:53 PM

  Kalyani,

  glede imena sedaj v šoli pri obeh fantkih uporabljajo osebno ime, ki je Omar in četrto ime v rojstnem listu, ki pa je različno. Skupna imata samo prva tri imena…

  Samo itak… da se bodo zamenjave dogajale. Že zato ker majo 4 Omarje v razredu… :roll:

  Domov je prinesel risbico in ni bila narisana niti malo tako kot moj Omar riše a na njej piše samo Omar… pa sem ga vprašala, zakaj je tako čičkal in on pravi: ” To ni moje!” in prav vidi se mu na izrazu obraza, da prvič vidi risbico, ki naj bi bila njegova…

  Tako, da če se bo to ponavljalo bom pač mogla it malce spet v šolo…čeprav mi je prav nerodno, ker sem letos tam vsak drug dan in nekaj “težim”, ker je pač vse živo narobe!

  Nazadnje so mi v sredo pocepili otroka brez mojega privolenja… Potem si pa misli kako sem norela! Hvala Bogu je šlo za “polio” cepivo v obliki kapljic, ki ga dajo kar v usta in ni nek “big deal” ampak vse eno se to tako NE DELA. Če nisem dala pisnega soglasja potem pač ne bi smeli tega dati otroku.

  Skratka to leto je NAPORNO…

  Blanka,

  ja sej to sem ravno razlagala eni učiteljici, da je v Sloveniji možnost, da mojega otroka uči ista učiteljica kot je mene, tu pa se vsako leto menjajo. Sploh mi ni mogla verjet, da lahko en učitelj dela na eni šoli leta in leta…

 12. 12
  Kalyani
  10/10/2011 ob 1:01 PM

  OMG, cepljenje brez soglasja staršev. Za katero bolezen so pa bili cepljeni?

 13. 13
  batabata
  10/10/2011 ob 1:26 PM

  Proti otroški paralizi. Tisto živo oralno cepivo v obliki kapljic OPV, ki ste ga v Sloveniji že dolgo nazaj opustili in zamenjali za veliko boljšimi kombiniranimi inaktiviranimi cepivi. Jah tako imate urejeno v civilizacji mi tu pa smo še daleč…

  S tem da sicer v šoli pošljejo na dom list papirja, ki ga moraš podpisati, da se strinjaš s tem da otroka cepijo. Jaz ga za Samio nisem podpisala… Za Omarja pa sem. A pocepili so oba!

  Hvala Bogu me je njun osebni pediater pomiril, da ne bo zaradi teh kapljic v usta nobene škode…

  Drugače pa ne vem… ampak verjetno bi se mi utrgalo do konca!!

  Hvala Bogu, da je vse v redu.

 14. 14
  Kalyani
  10/10/2011 ob 3:04 PM

  Jaz sem proti vsakemu cepljenju (tle v civilizaciji), zato bi verjetno rahlo znorela.

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank