Zadnje dni imam občutek, da me zafrkava vsak, ki ima pet minut odvečnega časa.

Hmm…drugega razloga, kot da je to zato, ker sem tujka trenutno sploh ne najdem.

Že kak teden je od tega ko je v Egiptu zopet prišel čas poletnih počitnic. Ja, sreč-koti so… jaz bi tudi bila takoj mala Egipčanka. Počitnic imajo skoraj da več kot šole, kaj češ lepšega! Ne pa uboga dva meseca in potem kot pribito 1. septembra jovo na novo. Tukaj pa se konča najkasneje sredi maja in začne se… ja, no ne ve se še kdaj točno, ampak recimo inšAllah tam enkrat konec septembra je ponavadi.

Skratka sedaj so počitnice in z otroki hodimo v klub. Najprej smo do četrte ali pete ure na bazenu in potem, ko začnejo kapljati tudi Egipčani in postane tam po peti uri že na bazenu malce gneče se preselimo še na igrala in potem se tako, da ujamemo še risanko na TV Slo, odpravimo domov. Večerja in še malo igre pa kopalnica in spanje.

od jutra pa do pozno popoldan

Egipčani pa…prilezejo z otroci sploh v poletnih mesecih na plano ko pade mrak. Tako ni nič čudnega, če družine ob enih ali dveh zjutraj gredo z malimi otroki v trgovske centre ali v kino ali pa sedijo v klubu, ki obratuje poleti do polnoči.

pozno popoldan se začne polniti

No jaz tega sistema ne podpiram oziroma se tega ne grem in to je tudi eden od razlogov, zaradi česar sem, kot sem že enkrat omenila, jaz za Egipčane malce čudna in se nekako ne ujamem z Egipčanskimi ženskami.

Verjamem namreč, da morajo otroci imeti red in pa da je noč ustvarjena za spanje. No za Egipčan-ke sem pač s temi idejami čudak. O.k., nič hudega se ne sekiram zato :)

 
No in sedaj k tistemu zgornjemu, čisto ta prvemu stavku…
V klubu, kamor smo se včlanili za preživljanje prostega časa in zato seveda mastno plačali imajo tri bazene. Prvi olimpijski je namenjen bolj za šport in treninge. Srednji je namenjen zabavi in ima poleg še en mali bazenček samo za otroke in tretji bazen ali bolje rečeno bazenček, je popolnoma ograjen in je namenjen samo ženskam.

V tem tretjem, recimo mu ženski bazen, se lahko tudi jaz kot muslimanka slečem in plavam v kopalkah po želji. Kopalke meni sicer niso problem, se pravi ne moti me niti burkini, toda rada pa odložim naglavno ruto in se potapljam in z malima delam prevale stoje in pač, kar je treba, da si najbolj qul mama… ;)

In sedaj kaj se mi je ta teden dogajalo…

Pridem prvič tja in se odločim, da gremo na ženski bazen, da se bom pač lahko “slekla” in varnostnik, ki pride s ključem, da ga odklene, kajti nikogar še ni bilo notri in mi pravi:“ Gospa vi in vaša mama ter deklica lahko greste notri, vaš sin pa ne.“ Ga pogledam, če on to resno? Kajti govora je bilo o Omarju, ki je ravnokar dopolnil 3 leta! Seveda ga vprašam, če se triletnik v Egiptu smatra pod moškega ali vsaj odraslega dečka, ker v moji državi je to definitivno še otrok. Potem se je nasmejal in nas spustil notri, a z besedami, da je to izjema samo za tisti dan.

Nato sem kasneje odšla do enega od ta glavnih šefov in mu razložila, kaj se je zgodilo in ga povprašala, kaj si on o tem misli. No prijazni gospod je dejal, da definitivno triletnik lahko gre notri z mano, pa čeprav ima lulčka, ampak da ko bo 4 leta star pa ne več :roll: Nato je poklical še šefa varnostne službe in jim povedal, da mi on osebno dovoli, da se lahko kopamo v ženskem bazenu, pa čeprav je mali pač mali in ne mala…

Tako pridemo naslednji dan in zopet iščem varnostnika, da nam odkene a ga nikjer ne najdem, pa se odpravim do stavbe v kateri so zaposleni in me napotijo do ženske, ki je baje vodja kadrovske… Sploh nimam pojma zakaj k njej ampak očitno je ona pač zadolžena za še vse drugo in tako ji povem, da bi samo radi vstopili v bazen za ženske in da rabimo nekoga, da ga odklene. Ona pa pravi:“ V redu, ampak saj veste, da otroci notri ne smejo?“

Takoj sem po mislila, da je spet problem Omarček, ker ima pipco med nogami in sem ji rekla, da imam dovoljenje od tega in tega šefa.

Ona pa mi je potem hitela razlagati, da sploh ni problem to, da je fantek ampak, da je problem v obeh otrocih, ker je po njihovih pravilih v ženski bazen dovoljen vstop samo odraslim ženskam… Ampak, da mi ta dan dovoli a za naprej se bo pozanimala pri ta največjem šefu kako in kaj…

Ne vem zakaj a tisti moment sem imela občutek, kot da si jeto pravilo ravnokar izmislila….

In tako smo spet vstopili v bazen za ženske in prav kmalu se nam je pridružila še ena mamica in glej ga zlomka seboj je imela fantka in to cc 9 ali 10 let starega!

Hm… njej nihče ni nič rekel?

Tudi prvi dan so se nam v popoldanskih urah pridružili dve mamici z sicer dvema otrokoma, ki sta bili deklici, tako da takrat niti pomislila nisem, da morda tudi one kršijo pravila.

In tako se odpravim danes in seveda, ker ne maram kršit pravil najprej zavijem k tisti šefinji kadrovske kako in kaj je sedaj s tem ženskim bazenom. Bila sem optimistična saj mi je nekdo nad njo dal dovoljenje in…

Nič! Ne smemo vstopiti z otroci, samo jaz sama ali z mamo lahko. Tako je odločil ta največji šef. Pa sem se odpravila naravnost do njega in, nič ni zaleglo. On se je tako odločil in pika. Zagotovil mi je, da bo striktno dal izvajati kontrolo in da notri ne bo več otrok…

No, to bomo še videli… Jaz vem, da notri ne bom več vstopila z otrokoma a vem, da Egipčanke bodo, ker jim kršenje pravil ne dela preglavic, kot nam ubogljivim Slovencem.

Sedaj pa razmišljam, ob sobotah in torkih, če kaj ne pride vmes, hodita ta mala dva sedaj k moji svakinji za par uric popoldan, ker tam ne govorijo niti besedice katerega drugega jezika kot arabsko in je to kot neke vrste učenje, saj doma govorimo samo slovensko in od tega ne odstopim in potem nastopi problem, ker otroka govorita bolje slovensko kot arabsko, živimo pa v arabsko govoreči državi.

No v glavnem tako imam jaz sedaj po ta novem prosti čas, ki sem ga sicer imela namen porabiti za pospravljanje… sedaj pa razmišljam, da bi takrat hodili z mamo na ženski bazen.

Zakaj?

Samo zato, da bo nekdo, se pravi mi dve, notri in bo odklenjeno in bodo lahko kršili pravila in bom jaz lahko težila :)

Ker danes je bil seveda ta bazen zaklenjen in ker nobena ženska ne pride sama, se pravi brez otrok na bazen, je zaklenjen tudi ostal. Toda če bo nekdo notri potem vem, da bodo notri šle tudi mamice z majhnimi otroki, ki se sicer v ta velikem bazenu bolj redko kopajo…

Jaz pa si res želim poizkusiti ali so ta pravila res sedaj za vse? Kajti lansko leto je bilo povsem normalno, da so bile notri mamice z otroci, a lansko leto sem bila poleti precej bolna in nismo ravno hodili se kopat, letos pa, ko smo se odločili da se bomo hodili kopat, se menjavajo pravila in ne morem se znebiti občutka, kot da me ta ta glavni šef namerno zafrkava, ker sem ga enkrat ko je otrok na sredi zelenice padel v eno nezaščiteno luknjo z vodo in mu je notri celo ostal čevelj, ter s je hvala Bogu samo popraskal nogico, lahko pa bi bila tudi zlomljena… pošteno nadrla. Sedaj je tista luknja lepo pokrita, da se ne bi poškodoval še kak otrok a očitno on goji zamero…in si polni ego tudi tako da morda ustvarja nova pravila.

Mi je dejal, da to ni nič takega da pravila se pač menjajo, tako kot se v državah menjajo zakoni…

Mislim kaka bolna primerjava! :roll: Saj sem mu takoj rekla, da je to bolj slaba primerjava, ker si državo v kateri si rojen pač ne moreš izbrati med tem ko športni klub izbereš in ga tudi plačaš…Poleg tega v državi sprejemajo zakone ljudje izbrani izmed državljanov v njegovem primeru se pa bi lahko primerjali samo z diktatorstvom, kar pa je tudi v Egiptu baje zgodovina… Ampak tip je trd ko skala in ne odstopi.

Saj konkretno mu čisto nič ne morem. A malce nadležna bi pa vse eno lahko bila in mu ob vsaki kršitvi (ki jo lahko tudi na mobitel posnamem) šla pred nos z vprašanjem: „ A ni baje prepovedano tja noter z otroki?“

No ja, če bo pameten bo pred vrata nastavil varnostnika, a če ne bo, potem mu bom res kot komar brenčala okoli ušes. Tako iz principa in ker imam tudi jaz ravno pet minut časa!

Bazen oziroma bazenček za ženske pa na spodnjem videu, ko smo še smeli notri in smo ga posneli očiju, ki ne sme notrim da bi videl kako sploh je notri… ;)

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  kalyani
  27/05/2011 ob 11:01 AM

  hehe, jaz bi verjetno naredila isto, bila nadležen tečen komar, ker če veljajo pravila, naj veljajo za vse in za to bi striktno skrbela :)

 2. 2
  Techka
  27/05/2011 ob 7:18 PM

  Oooo, ampak ta bazen ste imeli samo zase. :-) Super.

  Ja ja, kar bdi nad pravilnim izvajanjem zakonov… Po mojem bo kmalu popustil tale največji šef. ;)

 3. 3
  rega rega
  28/05/2011 ob 12:59 AM

  Ja, ja…kar najedaj mu kolikor le moreš. Če ne moreš ti z otroci, ne vidim zakaj bi lahko druge matere. Pa ne iz zlobe, čisto iz principa…pa mal iz kaprica. ;) :D Poročaj. :)

 4. 4
  kornilov
  28/05/2011 ob 5:55 PM

  Bata, predlagam ti, da zamenjaš ploščo. Šefu vseh šefov prinesi kakšno darilce in ga pohvali, kako klub dobro deluje ipd. Boš videla, kako se bo v trenutku omehčal. Verjetno se te je dobro zapomnil, če si ga prej nadirala. :D Škoda živcev, da se boš sedaj obremenjevala in druge lovila, če slučajno kršijo pravila. Če moj predlog, ne bo uspešen, se lahko še vedno poslužiš tistega nasilnega in ga pretepeš. :) Lp

 5. 5
  Pino
  29/05/2011 ob 10:16 AM

  Bata mal precekiraj, da se tvojima otrokoma ne zgodi kaj takega. Upam, da ne. http://www.zurnal24.si/svet/ucitelj-pretepal-otroke-214597/video

 6. 6
  batabata
  29/05/2011 ob 12:29 PM

  Nadaljevanje zgornje zgodbe napišem zvečer, ker grem danes brenčat okoli njegovih ušes ;) Ker včeraj ga ni bilo tam…

 7. 7
  batabata
  29/05/2011 ob 12:51 PM

  Pino,

  ta posnetek sem že videla na naši tv… in prav rada bi nekaj besed napisala na to temo.

  Moj mož, ki je hodil na državno šolo bi na tole rekel:” Eh to ni še nič… veliko hujše stvari so se in se dogajajo.”

  Prav zaradi tega, ker je to ustaljena praksa v Egiptu v državnih šolah seveda, je nadvse pomembno, da otroka vpišeš v malce boljšo privatno šolo pa, če tudi komaj napraskaš skupaj za šolnino.

  Kar se tiče tega učitelja na posnetku pa… je en izmeček! Še večji izmečki pa so tisti, ki to gledajo in če dobro pogledaš cel posnetek lahko v vogalu na koncu vidiš žensko v nikabu!!!! Zato se mi kar želodec obrača, ko mi nekdo reče:” Ja moja žena je pa predana Bogu, veš… ona nosi nikab…” Bruh, bruh… za muslimane, ki mislijo, da jih obleka naredi boljše od ostalih!

  Skratka najbolj sramotno od vsega je da tole tam v vogalu gleda ena ženska (vsaj ženska bi mogla imeti toliko srca do otrok, da bi preprečila ali ugovarjala temu početju) in to v nikabu ( tiste z nikabom naj bi bile predane vernice in tole in Islam pač nikakor ne gre skupaj)!

  In žalostno je da je to nekdo snemal in ni naredil nič! Poleg tega se v odzadju sliši celo smeh. A je to komu od vas smešno?? Meni že ni!!

  Po mojem skromnem mnenju bi morali pred sodnika in v zapor vsi, ki so bili prisotni ob tem ko se je ta učitelj znašal nad otroki, ne samo učitelj!

  To je nasilje… in tako kot za poslistvo gredo pred sodnika in so včasih celo obešeni tudi tisti, ki so samo gledali, bi v tem primeru morali odgovarjati vsi, ki so za to početje vedeli in vsi, ki so bili prisotni! Ampak kot je do sedaj poznano je v zaporu samo učitelj…

 8. 8
  kalyani
  30/05/2011 ob 3:03 PM

  OMG, zakaj sem šla to gledat, pa še to je bilo samo par sekund. Mater, kar glava me je začela bolet in na jok mi gre….

 9. 9
  DajanaDajana
  30/05/2011 ob 3:11 PM

  Meni tudi kaylani. :cry:

 10. 10
  rega rega
  01/06/2011 ob 11:17 AM

  Šele danes mi je uspelo odpreti video iz linka. Že tako sem vstala na levo nogo, ko pa sem tole videla…:( V čisto kratkem opisu je ečeno, da je otroke tepel, ker ga je zadela revolucija. Tega kretena še evolucija ni zadela, kaj šele revolucija. Iz videa je razvidno, da otroke mlati iz užitka, še posebej se mi zdi da uživa v otroškem strahu, kar se najbolj vidi ko tepe deklice. Ker seveda ne razumem kaj zraven govori, bi bilo fajn da malo prevedeš ko utegneš. Tistega ki je tole snemal, pa tisto babnico tam zadaj bi pa jaz osebno namahala. Kot si rekla, to so verniki s figo v žepu, o žensko/materinskem instiktu da ne govorim. Pa tudi tvoje poročanje čakm(o)…da vidimo kako izvajaš revolucijo na bazenu :D .

 11. 11
  suum
  01/06/2011 ob 4:57 PM

  Meni se pa dozdeva, da v tem primeru ne deluješ zadosti egipčansko. Namesto, da se z osebjem racionalno pogovarjaš, bi, po mojem morala enostavno ignorirati pravila, če se že kregaš pa definitivno ne zadostuje brenčanje, ampak je potrebno še vpiti tako glasno, da te sliši in opazi vsa okolica.

 12. 12
  batabata
  01/06/2011 ob 8:54 PM

  Rega rega,

  učitelj jim ob tem ko jih tepe z ravnilom po roki govori, da je to zato, da se bodo drugič blj potrudili… ” Da boš drugič naredil še bolje…”

 13. 13
  batabata
  01/06/2011 ob 8:57 PM

  Suum,

  hehehe… ja točno tako kot si napisala je po Egipčansko. Ampak jaz tega res še nimam v krvi in po pravici povedano si tega niti ne želim naučiti…

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank