Lahko bi napisala samogovori ampak ker je javno je tole pač brundanje. Vem da nisem medo (medved), ampak moj oče je vedno rekel, kadar sem kaj momljala v pol glasnem razmišljanju da brundam…torej brundanje.

Sem se odločila, da se malo spočijem od političnih tem, ki tako ali tako niso zame. Politika in čustva prav gotovo ne gredo skupaj.

Ko sem bila zelo mlada sem še verjela, da lahko kaj spremenim tudi jaz z svojo aktivnostjo in z svojo energijo. No danes ne verjamem več…

Da je temu tako je lep primer moja Domovina Slovenija. Menim namreč, da ni problem v tem da ljudje izvolijo napačne ljudi, problem je v tem da se pravi ljudje ne ukvarjajo s politiko ali pa dvignejo roke od nje takoj, ko vidijo koliko je ura. Besedo pravi bi z lahkoto nadomestila z besedo pošteni.

Tako, da tole prav gotovo nikdar ne bo političen blog. Pa čeprav vem, da Egipčanska zgodba nikakor ni zaključena. Marsi kaj se še lahko zgodi…

Danes, ko zgleda, kot da je hudo za nami in je napetost popustila sem kar malce zbolela. Cel dan sem se prestavljala iz enega konca stanovanja na drug, zeblo me je kljub topli obleki in prav tak občutek sem imela kot, da se me bo lotila kaka gripa. Vendar upam, da je to počutje samo razlog preutrujenosti zaradi ne spanja.

V teh dneh in predvsem nočeh, ko sem imela ogromno časa za razmišljati sem naredila, kar nekaj sklepov za prihodnost.

V teh dneh sem se namreč končno zavedala, da je življenje res kratko in lepo in, da se vse skupaj lahko v enem samem dnevu podre kot hiška iz kart.

Večina med temi zaobljubami, so osebne toda tiste med njimi, ki jih lahko napišem pa so vezane na moje bližnje…

Samo nekaj njih za danes…

Najprej moram mami odpeljati v notranjost piramide.

Štiri leta je že tu in piramide imam pred nosom pa tega še nisem naredila! :(

Tako, da upam, da se turisti, kmalu vrnejo v Egipt in da se vse turistične točke ponovno odprejo.

Sploh sem se odločila, da bomo veliko več hodili na okrog inšAllah. Bencin in prevoz tu itak ni drag, upam, da tako tudi ostane in jesti moraš ali si doma ali pa kje zunaj. Tako, da to sploh ne bo drag šport. :)

Otroke moram nujno začet ne samo splošno izobraževati ampak tudi versko. Prav sram me je, da moji otroci znajo zrecitirat državno himno ter cel kup pesmic in niti enega teksta iz Korana. Moj mož je do svojega petega leta imel že eno tretjino Korana v glavi moji otroci pa niti enega stavka. Obup! Bog me bo prav gotovo na sodni dan vprašal tudi po tem. Na svojega moža ali kogar koli v družin na žalost ne moram računati, tako, da je to popolnoma na meni. Ne želim, da bi samo znali nekaj na pamet ampak, da bi stvari tudi razumeli. Moj tast je sicer pisal knjige o islamski zgodovini toda tiste so že bolj za najstnike.. Skratka ena od zaobljub je tudi Boga bolj približati otrokom.

Tudi sebe moram spraviti v red. Kako kilo bo treba dol dat in malo bolj aktivno gibat. Rada imam plavanje ampak rana po operaciji se mi še ni zacelila, tako da takoj se tega ne morem lotiti ampak obljuba meni, da bom, pa ostaja.

Vedno kadar imam zdrava obdobja življenja, kar pomeni da se gibam in bolj zdravo prehranjujem se ne samo fizično ampak tudi psihično bolje počutim.

Tudi to sem se odločila, da je po treh letih čas, da z otroci obiščemo Slovenijo. Poleti je za nas najbolj primeren čas in že sedaj bom začela tudi sama denar kupčkat. Stanovanja ne bom izpraznila. Vaši nasveti so bili več kot prepričljivi zakaj bi bilo to neumno in zato se vam zahvaljujem. Poleti bomo stanovanje raje najeli za mesec ali dva, bo res bolj praktično iz vseh vidikov.

Drugače pa, pri nas bi se v normalnih okoliščinah jutri končale počitnice, ampak sem na internetni strani šole prebrala, da pouka ne bo vsaj še do 21. Februarja. Samia, ki res tako zelo rada hodi v šolo je danes, ko sem ji povedala, da bodo še počitnice, kar zajokala.

Moža je še vedno zunaj službeno,čeprav gradbišča še kar stojijo ampak na veliko sestankujejo in iščejo rešitev. Nič ne kaže, da se bo kaj premaknilo iz točke nič, kajti ogromno ljudi je popokalo denar in pobegnilo, tisti ki so ostali pa čakajo kaj bo saj trenutno ni pravi čas za vlaganja.

Tako, da treba bo spet lepo na veliko pisat ponudbe na vse konce in kraje in čakati, da bo kaka sprejeta. Tudi posel z Saudsko Arabijo se je ustavil. Praktično vse stoji, še projekt na letališču.

Ampak slej, ko prej bo moralo iti tudi navzgor, inšAllah.

Kako lepo je biti mačkon. Nobenih skrbi nima. :)

mačkon brezskrbno spi

Tale fotografija je za vse mačko ljube in predvsem za mojo prijateljico Majo.

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  Metka
  13/02/2011 ob 12:21 AM

  bata

  pozdravljena…. velikokrat grem na tale tvoj blog… in berem… in berem…! Zanimivo razmišljanje! Zelo lepo in pohvalno, da te v teh “težkih” dneh ni preplavil strah v tolikšni meri, da si imela še čas delati razne “zaključke” in “obljube”. Bravo! Res si optimistična! Več takih bi potreboval naš svet! By the way, si opazila, da si tekst dvakrat “prilepila”? Bodite fajn! Metka

 2. 2
  Špelca
  13/02/2011 ob 12:27 AM

  Ti kar brundaj, Bata, in uživaj. Pa glej, da se ti želje in zaobljube izpolnijo :)

 3. 3
  MAX HARDCORE
  13/02/2011 ob 12:32 AM

  Si sedaj v redu? Morda si imela histerični napad.

 4. 4
  batabata
  13/02/2011 ob 12:38 AM

  Špelca,

  ja brundam javno…danes so pač taki časi, da pišemo na računalnik namesto v knjigico, ki smo jo skrbno zaklepali. :)

  Metka,

  opazila. Hvala :)

  Te dni me je precej čustveno metalo… kar se prav jasno vidi iz zapisov. Ampak ja zaključkov in idej kaj bom in kako bom sem si pa naredila kot, da bom živela 100let, da Bog da. :)

  MAX H,

  ja itak da sem imela tudi stanja na robu živčnega zloma.Saj sem samo človek.

 5. 5
  Dragica
  13/02/2011 ob 8:39 AM

  Dobro jutro, Bata,

  hvala, da si moje pojasnilo v zvezi z neucinkovito pomocjo drzave tako lepo sprejela dneve nazaj, potem sem bila tako zelo zasedena, da si nisem mogla vzeti casa za odgovor in so dnevi odleteli… Da obvestijo vse svoje drzavljanje v tujini o neki nevarnosti, je njihova dolznost, ki jo imajo zapisano, da pa tem istim ljudem pomagajo iz stiske financno, pa ne. Nikomur. Njihova naloga je z informacijo zakljucena. Kako je to premalo, pa si ugotovila sama v dneh upora in nevarnosti drzavljanjske vojne in tudi vecina ljudi, ki so te brali. …

  Modro, da si boste vzeli vec casa zase, to je vse oz najvec, kar si lahko podarite. Ko starsi nimajo casa za otroke in obratno in ne partner za partnerja, so to mrtve naveze:)

  Glede vsega drugega pa – jaz mojih otrok namenma ne izpostavljam nobenim veroukom, saj je bog v nas in ko ga imamo v sebi, ga vidimo povsod in cutimo povsod.

  Moja najvecja duhovna uciteljica je bila zenska, v slovenskem prostoru dokaj znana, zdraviteljica, Ajra, ki me je naucila toliko stvari, kot me jih ni nobena sveta knjiga preteklosti ali razodetja.Napisala je tudi dve knjigi, Dotik vecnosti, angelova pripoved, ta je se posebej zunajserijska.

  Ce imas priliko poseci po knjigi dr. Newtona, hipnoterapevta, Potovanje dus – je v slovenskem jeziku – se ti bo odkril svet , da si ne bos nikoli vec ocitala, cesa vse tvoji otroci ne vedo in kaj vse si premalo v verski vzgoji zanje naredila…

  Pa veliko srece z Egiptom, tudi nam je kar nekajkrat padlo potovanje v vodo, ko smo mislili iti tja – sama smatram namrec Egipt za zibelko civilizacije, od katere so Grki kopirali in se od njih ucili vsaj toliko, kot Rimljani od njih…

  Pa da bi regija z drzavo vred cimprej stabilizirala.

  Bodi lepo, Dragica.

 6. 6
  Toktok
  13/02/2011 ob 9:55 AM

  Ja mackonom je pa res zelo lepo.

 7. 7
  Techka
  13/02/2011 ob 11:42 AM

  Super zaobljuba, da mogoče poleti pridete v SLO. Yeeeeeeeeee, komej čakam, da se spet vidimo! ;-)

 8. 8
  batabata
  13/02/2011 ob 2:02 PM

  Dragica,

  jaz sem za način življenja izbrala Islam. In Islam je tisto v kar verjamem. Zato sem napisala tudi tisto o otrocih in veri.

  O Veleposlaništvu pa sploh ne razmišljam več. Vem, da od njih nimaš kaj pričakovati in da velja kot vedno sam si pomagaj in Bog ti bo pomagal.

  Hvala za vse nasvete in lp, bata

 9. 9
  batabata
  13/02/2011 ob 2:04 PM

  Tok tok, ja a mu ni fajn. Spi ko top in to na hrbtu :)

  Techka, ja že kupčkam denar :) Inšallah se poleti vidimo.

 10. 10
  kornilov
  13/02/2011 ob 5:54 PM

  Nisem še bral korana. Po moje ni nujno, da ga znajo otroci zrecitirati, bolj pomembno je, da ga razumejo. To pa je pri rosno mladih letih težka naloga. Če nekaj znaš na pamet, ne čutiš potrebe, da bi to tudi razumel. To je samo moje skromno ateistično mnenje. ;) Lp

 11. 11
  batabata
  13/02/2011 ob 6:09 PM

  Kornilov,

  nekaj vrstic Korana je nujno potrebnih znati za molitev :)

  Drugače pa ja… bolj važno je razumeti kot nekaj na pamet recitirati:)

 12. 12
  boba
  13/02/2011 ob 6:30 PM

  Lepo, da boš poleti prišla malo v Slovenijo. Upam, da boš to objavila in, ker je Slovenija tako majhna, bomo (mislim, da nas je veliko)od koderkoli kamorkoli prišli, da te spoznamo, ti damo roko in te objamemo. Mi, ki beremo tvoj blog te namreč že dokaj dobro poznamo in si enkratna. Bog nam daj (čeprav nisem verna), da bi kmalu lahko tudi mi prišli zopet v Egipt in to tak, kakršnega poznamo pred temi revolucijami.

 13. 13
  zavest
  13/02/2011 ob 6:50 PM

  Le potrudi se, da se otroci naučijo kakšno molitev. Poleg arabskih še kaj slovenskega: Sveti angel ne bo čisto nič motil niti v islamu. Dragico z new age blodnjami pa glede vere in molitve ne jemlji resno. Take reči vodijo k negotovosti v izrednih situacijah.

 14. 14
  jest
  13/02/2011 ob 7:26 PM

  Brundanje navzven je zdravo!! Ljudje vse preveč brundamo vase in potem čustveno implodiramo, posledice pa morajo prenašati ljudje okoli nas. Zato brundajte, brundajte in to na glas, tako kot so to počeli pri vas na trgu.

  brund, brund

  jest

 15. 15
  modri
  13/02/2011 ob 9:41 PM

  Bravo za otroke! Kar k verouku jih poslat. Da bodo, ko odrastejo imeli neke pozitivne vrednote.

 16. 16
  MAX HARDCORE
  16/02/2011 ob 5:21 AM

  Bata, zdravo!

  Ko že govorimo o vzgoji otrok, kakšno je tvoje mnenje o knjigah Vitana Mala? Morda bi bil na to temo dobrodošel kak blogerski zapis.

  Tukaj so linki: http://www.delo.si/clanek/130262 http://www.ljudmila.org/siqrd/2010/01/vitan-mal-napacna-odlocitev/

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank