Te politične zadeve so mi vskočile na moj blog ravno, ko sem imela namen objaviti nekaj popolnoma drugega.

In sicer 25. Januarja letos sem postala mamica šestnajstletniku.

Ne, ne brez skrbi ne bom vas sedaj morila v podrobnosti z svojo porodno zgodbo in bolečinam ter vsem, kar paše poleg… No vsaj danes ne. ;)

V povezavi z njegovim rojstvom bom napisala samo tisti lepši del in sicer kako sva se spoznala.

Spomnim se, da sem odprla oči in nisem vedela ne kje sem in ne kaj se dogaja.

Zvok je prišel do moje zavesti pred sliko, ko je prišla še slika sem po vseh napravah na katere sem bila priklopljena ugotovila, da sem v bolnici. Poskusila sem se premaknit toda bolečina mi ni dovolila. Želela sem spregovoriti pa tudi to zaradi hude bolečine v grlu ni šlo. Tako sem obrnila glavo proti izvoru hrupa, ki je bil druagačen od tistega, ki so ga oddajale naprave na katere sem bila priklopljena.

Tam je bila medicinska sestra in pred seboj je imela tiste plastične posteljice skozi katere se vidi vsebina njih in to so male zavite štručke, ki izpod tople odejice kažejo le glavice. Te plastične posteljice na koleščkih so ob tem, ko so jih porivali oddajale zvok, ki me je predramil in takrat sem se zavedala, kje sem in zakaj: ” Ja, mamica sem!”

Iz svojega položaja sem prav dobro lahko videla dve štručki. Eden od njiju je bil tako lep. V mislih sem si želela: ” O ko bi bil ta lepotec moj dojenček.” Imel je tako lepo temno polt in ogljeno črne lase, ter tako lep nosek in ustka…”

Seveda sem takoj realno pomislila, da to dete takega izgleda itak, da ne more biti moje dete, čeprav je Patrickov očka, se pravi moj prvi mož bolj temen kot pa blond, toda ne do te mere… :)

No, tista druga štručka poleg tega lepotca pa je bilo dete, vso zariplo v obraz, svetle polti in svetlih las. ” Ja itak ta je moj…” sem pomislila.

Sem namreč tiste vrste človek, ki mi dojenčki prve dni po rojstvu pač niso nekaj najlepšega kar obstaja in tudi vsi dojenčki mi niso absolutely cute. Eni dojenčki so luškani in drugi pač niso, tako pač stvari vidim jaz.

In ja tudi vsi moji niso bili luškani. Ko so mi prinesli hčerko sem se je kar ustrašila. Ampak to pač ni zgodba o njej :)

Kje sem ostala…

Potem je medicinska sestra odpeljala oba zgoraj omenjena dojenčka na drugo stran sobe za intezivno nego, meni bolj pred oči pa porinila novo stekleno posteljico v kateri je bil še en dojenček, ki je še ostal in tudi ta za moje oči ni bil nič čeden: ” No ja potem bo pa najverjetneje tale moj”: sem si mislila.

Nakar je druga medicinska sestra odpeljala še tega in takrat me je popadel strah: ” Pa menda ja ni moje dete umrlo? Joj, naj bo kakršenkoli pa če mu manjka pol noge, sam naj bo živ!”

Nakar se vrne prva medicinska sestra in išče nekoga, ki se piše prav tako kot jaz. In glasno sprašuje, kje je gospa “ta in ta ?”

“Jaz sem ta”: se oglasim s hripovim glasom. Na kar je preverila zapestnico in pred mene pripelje tistega črnega lepotca, ki sem ga prej opazovala in v momentu sem zbrala moč, da sem se malce premaknila in mu naredila prostor poleg mene, ter ga nežno toda dovolj močno stisnila k sebi.

Do zmede je prišlo očitno zaradi tega, ker me je moj oče prosil, da ob poroki obdržim družinski priimek pred moževim. Moj oče je ogromno časa porabil za sestavljanje družinskega drevesa in ker je priimek mojega očeta tik pred izumrtjem, sem mu pač z veseljem ustregla. Morda to takrat še ni bilo tako pogosto ali pa je šlo samo za birokratsko nemarnost in so meni napisali samo dekliški priimek in otroku samo moj drugi priimek, ki sem ga prevzela ob poroki.

Kakorkoli že tisto lepo dete v katerega sem se zaljubila na prvi pogled je bilo v mojem objemu in 25. Januarja letos je dopolnil 16 let.

Babica mu je tudi letos spekla dve torti in sicer, ker je pri nas ravno sezona jagod eno jagodno in drugo čokoladno.

Dobri sta bili :)

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  Špelca
  27/01/2011 ob 11:47 PM

  Kako lepo!!! Pa ravno na 25. januarja, v naši družini tudi nekdo takrat praznuje :) )))In zdaj je že tako velik …

 2. 2
  Metka
  28/01/2011 ob 12:54 AM

  Vse najboljše Patric!!! Uživaj mlada leta in sprejmi življenje kot se ti ponuja, kajti vse stvari so tako preproste, le mi ljudje si jih kompliciramo, a ne bata!? Vse lepo in mirno vam želim! Metka

 3. 3
  UmmLina
  28/01/2011 ob 11:45 AM

  vse najboljse tudi od nas… :)

  oo draga zares je lustkan ( masaAllah), poleg sarmantnosti, ki tudi bogati tega fanta. To vam bo se zanimivo :) :)

  lp

  ummLina

 4. 4
  Issi
  28/01/2011 ob 3:06 PM

  Vse najboljše mladeniču in iskrene čestitke mamici za takega junaka!

 5. 5
  Kalyani
  28/01/2011 ob 3:15 PM

  čestitke Patricku in seveda čestitke tebi. Naj zraste v fajn deca. Sem se pa že spraševala kje si naročila torte, ker se spomnem tiste objave, kjer si imela torto s sliko in gor je bila natisnjena internetna stran :)

 6. 6
  Katjosha
  28/01/2011 ob 4:25 PM

  Vse najboljše Patricku ;)

 7. 7
  Techka
  28/01/2011 ob 5:12 PM

  Patrick vse najboljše! Jst bi en kos jagodne, prosim. :-)

 8. 8
  Tomaž
  28/01/2011 ob 5:34 PM

  Vidim, da so jagode dobe, ker ena je zmanjkala že pred slikanjem :) Upam, da ste lepo praznovali

 9. 9
  Mojcica
  28/01/2011 ob 6:50 PM

  Draga Bata!

  Leto dni sem vsak dan na tvojem blogu in prebrala sem že vse objave za nazaj, naprej, levo in desno! :) Poznam te! Res! Čeprav se nikoli nisva srečali, se mogoče nikoli ne bova, te vendarle poznam. Prirasla si mi k srcu, tako da se s prijateljicami na kavici že včasih nenalašč pohvalim, da moja prijateljica živi v Egiptu in jim povem kako zanimivo zgodbo o tebi, razmišljanje… Super si, predvsem pa mi je všeč tvoje razmišljanje o svetu, ljudeh in vseh ostalih rečeh, ki gibajo ta svet. Nisem sicer navdušena nad nobeno veroizpovedjo, religijo, gibanje… Skratka verjamem v ljudi in njihovo pozitivo. Ma ne bom zdaj nakladala :) Vse naj naj tvojemu sinu in če mu ne bi bilo nerodno ali neprijetno bi te lepo prosila, da nekoč opišeš še njegovo doživljanje odhoda v Egipt, pa njegove želje o povezanosti s svojo rodno državo… Je pa prav fajn fant, tako da boš kmalu dobila kaj svežega v hišo :) ) Lepo, lepo se imejte in uživajte vsi skupaj! Lp Mojcica

 10. 10
  Petrca
  28/01/2011 ob 7:47 PM

  Kar ne morem verjeti, da je že tako odrasel… spomnim se ga kot malega navihanca, ko sta z babico večkrat prišla na počitnice na kremen. Lep pozdrav in vse dobro vam želim

 11. 11
  tamara
  28/01/2011 ob 9:17 PM

  vse najboljše mamini lepoti!!!

 12. 12
  issi
  28/01/2011 ob 10:27 PM

  Hja, očitno se je moj komentar nekam izgubil… ali pa ga je popapala tale politična situacija in cenzura… Vseeno, še vedno želim mladeniču vse naj naj, mamici pa vse čestitke za takega korenjaka! Upam, da ste vsi v redu in na varnem.

 13. 13
  milanko
  28/01/2011 ob 10:36 PM

  Vse čestitke,veliko sreče in lepih trenutkov.

 14. 14
  Gea
  28/01/2011 ob 10:55 PM

  …in po šestnajstih letih še vedno lepotec… ;) Vse najboljše!

 15. 15
  JozicaH
  31/01/2011 ob 7:39 AM

  najprej čestitke Patriku,

  mogoče ravno ne spada pod komentarje tega posta, pa vendar… prijateljica je na FB objavila to povezavo http://www.youtube.com/watch?v=z2_2cFityc4&feature=related Zelo všečno. In takoj sem pomislila nate, da to pa moraš slišati (če že ne poznaš…) :)

 16. 16
  tamara
  31/01/2011 ob 10:05 AM

  bataaaaa, kako je z vami? po tvju zgleda obupno:(

 17. 17
  ena
  31/01/2011 ob 8:32 PM

  ooo kok je lušn:) a ga lahk oženem ;)

 18. 18
  Tjasa
  01/02/2011 ob 10:48 PM

  Vidiš, Patrick se bo lahko na svoj rojstni dan spominjal še egiptovske revolucije. Komaj čakam tvoje poročilo o dogodkih in hkrati upam, da ste na varnem in ok.

 19. 19
  ana kos
  04/02/2011 ob 4:07 PM

  Kako zelo lep zapis! Vse najboljše šestnajtletniku in vsem njegovim!

 20. 20
  DajanaDajana
  04/02/2011 ob 6:32 PM

  Tomaž, jaz sem tudi takoj opazila, da je zmanjkala ena jagoda. :) Mljask, kako bi jih zdaj pojedla. :lol:

 21. 21
  batabata
  05/02/2011 ob 3:03 AM

  Jah, sej sem ga po prstih, ker sem vedela, da bodo ljudje takoj opazili. :)

  Dajana pri nas je sezona jagod decembra in januarja sedaj bo pa počasi že konec. No prav sedaj v tem momentu itak ni ničesar tako, da tud jagod ne…

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank