Ena od “opečenih” prijateljic (opekla se je na egipčanskem soncu, kjer jo njen izbranec ni “farbal” s kremo temveč z lažmi) me že dolgo nagovarja naj spišem še kakšno zgodbo na temo egipčanskih kupidov…

Za take zgodbe po resnici povedano trenutno nimam energije bi pa bil verjetno res že čas, da napišem kaj tako nasplošno na to temo.

Najbolj zmotno prepričanje v povezavi s tem je, da se takih podvigov lotujejo moški brez izobrazbe.

Ja sej se tudi taki najdejo, ampak samo v njihovih najboljših letih in če res presneto dobro izgledajo. Poleg tega verjetno v kakem Sharmu ali Hurghadi, kjer so tako ali drugače zaposleni, kar nekaj časa mečejo trnk, da se kaj prime…

Med tem, ko so pravi kupidi ponavadi vsi z fakultetno izobrazbo (zdravniki, inžinirji, odvetniki, ekonomisti, računalničarji…). Ti moški ne ribarijo na slepo temveč imajo v glavi zastavljene cilje in vizijo prihodnosti zase.

Ponavadi znajo zelo dobro vsaj en tuj jezik, kar jim stvar še dodatno olajša.

Zakaj si želijo iz Egipta in zakaj je poroka s tujko idealna rešitev?

V Egiptu brez izobrazbe si itak, da mrzel… Toda tudi tisti, ki so izobraženi, če nimajo bogatih staršev ali dobrih vez in poznanstev lahko tu samo sanjajo o dobrih službah… Pa tudi če si zdravnik…je pot do zaslužka, ki bi ti prinesel normalno življenje doooolga.

Torej si vsak želi ven. Nekam kjer ne bo kurupcije, kjer bo s pridnim delom in svojo diplomo lahko živel človeku dostojno življenje. Morda ne takoj, vendar v parih letih, ko se bi navadil še jezika ( če gre naprimer za Slovenijo ali katero drugo državo kjer ne govorijo angleško ) pa prav gotovo.

In kako naj pride ven?

A veste kam lahko greš z Egipčanskim potnim listom brez vize?

Nikamor!!

In ja nobeno veleposlaništvo pa tudi Slovensko ne izda vize, kar tako, ker bi eden pač rad tja šel in bolje živel…

Ampak, ko se gre za poroko, pa imajo več ali manj zvezane roke, saj zakon v vseh normalnih državah deluje v stilu, da mora družina, kar sta tudi dva frišno poročena živeti skupaj… če je pa na poti še otrok potem pa itak…

Toda s tujko (nearabko) egipčan ne pridobi samo vstopnice za v svet kjer je uspeh mogoč. Za svet kjer ljudje imajo pravice…

Z tako poroko pridobi še nekaj več in sicer “sponzorja”!

Kajti razlika med egipčanskim (arabskim) dekletom in tujko je ogromna.

V Egiptu se fant, ki nima zadovoljivega materialnega stanja zelo težko poroči. Če je pošten vzame pač, kar mu je na volje ali pa kako sorodnico…

Egipčan predno se poroči… mora imeti kar nekaj denarja prihranjenega in seveda stanovanje, službo… Egipčanke ne jejo ljubezni! Moto tu je :” Najprej pokaži denar in kaj mi boš nudil in potem se bom odločila ali te bom ljubila!”

Da se ne bi sedaj ponavljala, če koga zanima kako se pride v Egiptu od samskega moškega do poročenega, naj si prebere na spodnjih linkih:

I. del

II. del

Zato je to, da egipčanu, ki si pač želi iti iz Egipta uspe poročiti tujko, velik uspeh in seveda žarek upanja na boljšo prihodnost.

Seveda ne gre za zanemariti dejstva, da so tujke in med njimi tudi slovenke ponavadi lepa dekleta, ki ne poznajo svojih pravic, ki bi jih imele kot žene muslimanu v muslimanskem svetu in so poleg tega navajene življenskega vzorca iz katerega prihajajo.

Se pravi za tujko je povsem normalno, da bosta oba delala, denar bosta delila, če bosta začela tudi v najetem stanovanju ali pri njenih starših, je to pač popolnoma normalno. Če seveda on ne bo našel dela ga bo podpirala ona… Prav tako pa ob poroki ne pričakuje zlata v vrednosti par tisoč evrov.

Če ji bo (tujki) znal greti srce je to popolnoma dovolj, da je na konju…

Skratka, da skrajšam.Tujke predno rečejo:”Da!”, verjamejo v ljubezen, egipčani/ke pa v material.

Vsa opozorila zaljubljenim dekletom in predvsem ženskam so ponavadi, odveč in sama se tega že kar nekaj časa izogibam.

Toda, ko že pišem potem bi rekla, da je za dvom, da nekaj ni uredu, lahko:

1.Denar! Nekdo z resnimi nameni nikdar ne dovoli plačati ženski ničesar in si od nje ne sposoja denarja!

2.Stanovanje! Ima lastno stanovanje in solidno delo v Egiptu, ter ne kaže zanimanja za življenje v tujini. Pravzaprav prav vstraja, da se ona preseli sem k njemu v Egipt, kjer bo on, kot glava družine skrbel za njo, kot bi tudi skrbel za egipčanko. Njen denar je samo njen in se njega ne tiče niti po njemu ne sprašuje.

3.Če je musliman bo veliko govoril o Islamu, ter ji bo razložil, kaj od nje pričakuje in kaj je zanj sprejemljivo in kaj ne… Egipčani namreč ogromno dajo na ugled in ponos in tega si prav gotovo ne bo dal odvzeti.

4.Je prost vojške obveznosti ali jo je že odslužil.

5.Že od prvega pogovora dalje govori o poroki. O spolnosti se sicer pogovarja, nikakor pa ne išče priložnosti, da bi se kaj tudi zgodilo…

Torej moški, ki vam izpolni zgoraj naštete točke skoraj z zagotovostjo trdim, da so njegovi nameni dobri in vas ima rad zaradi vas in ne zaradi nekih drugih ciljev. Vse ostalo pa samo Bog ve, kaj je v resnici zadaj…

Torej samo Bog!

Jaz pa prav gotovo ne vem, zato mi ne pisat e-mailov in me spraševat za mnenje!!

In še na koncu vsem ženskam, ki se vas je tale zapis dotaknil (in berete moj blog, ker vas v Egiptu čaka habibi) svetujem, da si preberete tale zapis Warning to female tourists thinking of marrying Egyptians napisan izpod prstov egipčana Khalida. Je pa treba, ko kliknete na link malo navzdol, da pridete do teksta. Tudi linki do sorodnih tekstov spodaj so precej zanimivi in prav tako tudi lnki do črnih list, ki so jih opečene ženske, kar same sestavile.

Tale zapis sem kot sem že zgoraj omenila napisala, na pobudo in prošnjo dekleta s katero naju je prav njena nesrečna zgodba pripeljala skupaj.

lp, bata

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  NordStar
  25/01/2011 ob 11:42 AM

  Bata, ti si privatna ambasadorka Slovenije v Egiptu. :)

 2. 2
  kinkitonekinkitone
  25/01/2011 ob 12:00 PM

  Jaz sem za naše.

 3. 3
  Katjosha
  25/01/2011 ob 6:26 PM

  Bi dodala še eno točko 6. Obljube- jih ni, če pa se že kakšna najde je realna jo tudi izpolni…

 4. 4
  .
  25/01/2011 ob 10:33 PM

  slovenke se nimajo česa bati, nihče ni tako nor da bi rad hotel v Slovenijo… nažalost je stanje iz leta v leto katastrofalnejše

 5. 5
  Techka
  25/01/2011 ob 10:59 PM

  Da bi bilo opečenih čim manj.

  bata, lepo spisano.

 6. 6
  Žogca
  26/01/2011 ob 11:24 AM

  Tale, ki se je podpisal samo s piko, se pa prekleto moti, ko misli, da nihče ne bi hotel v Slovenijo. Moja prijateljica veliko potuje po Južni Ameriki in Aziji in … Tudi sama je bila poročena z nekom iz Južne Amerike, ampak on dejansko v Slovenijo ni prišel zaradi denarja. Drugače pa je sama imela cel kup oboževalcev, za katere je bilo več kot očitno, da bi jo imeli samo za vozovnico v Evropo. Res, ti s piko, prekleto se motiš. Ženska ima lahko roge na glavi in brado daljšo od Bedanca, pa bodo v vrsti stali zraven nje in se ji dobrikali. Če ne razume, da to pač tako je, če je preveč željna ljubezni in pozorni, če … lahko kaj hitro nasede. Je pa dejansko res, da niso vsi takšni in da se na takšen način rodijo tudi premnoge ljubezni. Kakor sem rekla, moja prijateljica se je poročila z Latinom. Zakon je sicer po nekaj letih propadel, zaradi alkohola, ampak zanjo je to še vedno bila največja ljubezen v življenju in ji ni žal niti malo. Ji pa trenutno težita dva (ki ju je spoznala na zadnjih počitnicah), jo klicarita in več kot očitno je, da jima gre samo za priti v Evropo in nič drugega. Je prav, da Bata opozarja, opozorilo pa ne velja samo za Egipt, ampak še za mnoge druge države.

 7. 7
  Kalyani
  26/01/2011 ob 2:54 PM

  Zelo lepo in podrobno napisano, krasno bata.

 8. 8
  eka1
  26/01/2011 ob 4:52 PM

  Ja, lepo si to napisala…

 9. 9
  batabata
  27/01/2011 ob 8:46 PM

  Hvala vsem za komentarje.

  Tudi jaz sem za naše ampak se pač zgodi, da se najdemo ljudje iz vseh koncev sveta in se imamo radi.

  Res je kot pravite, da to ne velja samo za Egipčane ampak za vse, ki prihajajo iz tretjega sveta.Toda najbolj aktivni so prav egipčani, tunizijci in maročani…

  Res je tudi, da to zgoraj ne velja za vse fante toda treba je biti previden in pri teh zadevah uporabljati tudi pamet ne samo srce.

  Jaz ne morem vedeti kaj nekdo čuti toda čas potem pokaže svoje in žalostnih zgodb je vse preveč.

  Zame je žalostna zgodba tudi ta ko se med dvema začne prepir in nastane prepad zaradi vere in različnih navad ter pričakovanj…

  Torej pamet pred srcem pa bo.

 10. 10
  Marina
  28/01/2011 ob 7:36 PM

  Zanima me ali se lahko samska ženska dobi v enem hotelu z egipčanom in ali hodita skupaj normalno po ulici?

 11. 11
  katarina
  03/02/2011 ob 6:32 PM

  sem premišljevala o tem kar si napisala zgoraj. omg … egipčanke so take kešpičke oz. materialistke? sick res. pa kaj same sploh kaj počnejo v lajfu? ti delaš al si samo doma, gospodinja? kakorkoli … jaz bi pa vsakemu tipi takoj povedala kako stvaristojijo v naši socialistični deželi. ženske že delamo in skrbimo zase, a tudi otroke pobašemo ob ločitvi dobimo preživnino zanje, ob poroki se lahko pišemo po svoje, grremo lahko ven kadar se nam zahoče, oblačimo se kakor nam paše … da ne bi oni slučajno mislili, da so ali da bodo gazde. :) )) ampak vseeno … da so egipčanke take materialistke … bog pomagaj.

 12. 12
  batabata
  05/02/2011 ob 1:16 AM

  Katarina,

  materialistke so zato, ker je tukaj pač drugačen način življenja.Od tega kako se poroči je odisna kvaliteta njenega življenja in danes bi vsak rad čim bolje živel.

  Seveda ženske delamo. Ponavadi 100% skrbimo za dom in otroke. V Sloveniji so vloge razdeljene v Egiptu ne. Mož dela večino dneva v službi je zadolžen za to da družini priskrbi denar in žena je zadolžena za dom.

  Mi imamo podjetje in včasih moram tudi tam pomagat pri papirjih. Tako da dom in gospodinjstvo ter otroci in pa včasih tudi podjetje.

  V Egiptu pa ob ločitvi žena ponavadi ostane v stanovanju z otroci in on mora za njih 100% skrbeti. V Sloveniji se stroški otroka delijo pol pol. Če otrok rabi na mesec 400 euro potem mora moški plačati 200 in ženska 200. V Egiptu plača on v vsakem primeru 400.

  Po poroki in pred poroko se pišejo po svoje, kajti tukaj ni priimkov, vsaj uradno ne ampak ima vsak 4 imena in ta se nikdar ne spreminjajo ne pred ne po poroki…

  Tudi egipčanke gredo kamor koli kadarkoli le da o tem obvestijo moža ali očeta ali pač tistega moškega, ki je zadolžen za njihovo oskrbo in preživetje.

  Tudi egipčanke se oblačijo kakor jim paše. Zunaj so ponavadi pokrite med tem ko so doma za tistega ki ga ljubijo doterane in privlačne…

  Sicer pa vedno več žensk sedaj tudi že dela v službah izven doma, te imajo potem doma služabnico, da jim pomaga skrbeti za dom.

  Tako nekako… drug svet in druge navade.

 13. 13
  Nataša
  05/02/2011 ob 10:42 AM

  No, saj je tudi v Sloveniji veliko žensk, ki ostanejo doma in so gospodinje, vendar je to na nek način že luksuz. Večina družin kolikor toliko normalno preživi le če sta oba starša zaposlena. Čeprav zna biti težava pri ženskah, ki so leta in leta gospodinje, potem pa jih zapusti partner (umre, se ločita). Običajno padejo v sektor težje zaposljivih, ker nimajo delovnih izkušenj in so (večinoma) že starejše ter se na trgu dela tudi težje znajdejo. Takim včasih ne preostane drugega kot da se podajo v lov za novim partnerjem, ki bi jih preživljal, kar je po svoje precej žalostno. Seveda z mojega stališča, ker mi značaj ne dopušča, da bi bila na milost in nemilost odvisna od dohodka nekoga, s katerim živim. :)

 14. 14
  Selina
  28/05/2012 ob 6:51 PM

  Pozdravljene

  Nekako moram komentirati :)

  Mislim da je vsaka dovolj stara in odgovorna za svoje početje. Tudi jaz se nameravam poročitu v Egiptu. Kdo pa ti danes še sploh da kakšno garancijo? Ali ko se poročiš z Slovencem imaš garancijo da te ne bo varal, oziroma prevaral in da bo idealen mož? Najbolj me pa moti da se vse veze z Egipčani meče v isti koš in naprej obsoja na propad. Vsak je pač svoje sreče kovač. Verjamem pa da vsa ta opozorila ženskam da naj ne nasedajo Egipčanom, bore malo pomagajo, saj so ponavadi zaljubljene do ušes in slišijo samo kar hočejo. Jaz se nameravam poročiti po treh letah veze, pa ne da je no sedaj nuja zaradi same poroke in da pač želim biti poročena. Daleč od tega. Vendar mi gre strašno na živce, da vsakokrat ko pride moj v Slovenijo, je potrebna cela procedura papirjev, povabil, garancij in nevem še kaj. Skratka pa se mislim jaz počasi preseliti v Egipt in ko si poročen je vse lažje. Seveda če nebi bilo ljubezni, tudi poroka odpade.

  vendar nikakor ne morem mimo tega, da se vse veze meče v isti koš in da se vsi Egipčani poročajo samo zaradi koristoljublja in ne prave ljubezni. Verjamem da je veliko tudi takšnih, vendar se takšni opazijo in slišijo na kilometer, če pa katera pade na to, pa pač naj, spet je to njena osebna izbira in takšne ponavadi ne poslušajo nikogar. Na koncu koncev je že Hurgada ali Šharm na glasu sex turizma, kamor Evropejke prihajajo po hitro zabavo in tukaj bi lahko bila dolga debata kdo sedaj koga izkorišča!

  Midva se nameravava poročiti v Egiptu in nisem še Šla v akcijo, kakšne dokumente sploh potrebujem. Torej če je katera voljna opisati svojo pot, oziroma katere dokumente, prevode, overitve se potrebuj. bi bila zelo Hvaležna.

  Pa lep pozdrav vsem

 15. 15
  Antonija
  01/06/2012 ob 1:22 PM

  Za Selino

  Ime imaš pravo oziroma več kot ustrezno za Egipt. Kdaj si dovolj star in odgovoren za svoje “početje” kot si se izrazila, smatram to, za retorično vprašanje. Garancija se praviloma izdaja samo za predmete, ki jih kupimo in ki imajo omejeno življenjsko dobo, ljudje pa smo duhovna bitja. In prav v tem stavku je poanta “najbolj pa me moti, da se vse veze z Egipčani meče v isti koš in naprej obsoja na prorad”. “Vsak je pač svoje sreče kovač.” Za tem stavkom čutim veliko veselja, sreče, odrekanja, egoizma, ponižnosti,strpnosti, drznosti, marljivosti … . Skratka, to bi si upala izreči proti koncu življenjske poti ali pa bi se še takrat raje ugriznila v jezik! “Opozorila za ženske, da naj ne nasedajo Egipčanom ……” Všeč mi je, da si ti dekle z razumom nasproti tistim, ki so zaljubljene do ušes. Papirji ti gredo na živce. No, vsaj nekaj si morala obiskovati šolo (z ljubeznijo ali brez) torej so papirji potrebni. Ne obupati, ampak se oziraj v tistega, ki ti daje moč in pomoč. Življenje je tudi veselje in prinašanje dobre volje, upanja in zaupanja, da je vredno živeti in se truditi, ko je videti prav nasprotno.

  Če ti ni odveč draga Selma mi odgovori, kako si zamišljaš tvojo prihodnost in kaj ti bo prioriteta tvojega dela v meni tako oddaljeni deželi. Lep pozdrav in srečno.

  Antonija

 16. 16
  Selina
  01/06/2012 ob 3:18 PM

  Draga Antonija

  Očitno imaš problem z mojim imenom, Ni Selma ampak Selina. Če pa je primerno za Egipt, pa verjetno kar bo, a ne? Vsak je svoje sreče kovač in odgovoren za svoje početje. V Egiptu sem že 10 let saj imam tam svojih 5 trgovin in 6 apartmajev in to mi je kar dober vir preživljanja :) . Nevem koliko si ti stara in kakšne so tvoje življenske izkušnje, vendar jaz nisem več deklica in sem ženska , ki se približuje abrahamu. Verjetno je to tudi znak, da nekaj pa le vem v življenju in da se mi ni potrebno grizti za jezik.

  Kvečjemu pa ima vsak pravico do svojega mnenja, jaz sem pač izrazila svoje. Nekdo je pač zadovoljen z takšnim življenjem, nekdo pač z drugačnim in hvala bogu da smo si ljudje različni

  lp

 17. 17
  Ta mlada
  06/11/2012 ob 8:35 PM

  Pozdravljene vse oziroma vsi (iz vzdevkov se sicer ne da razbrati, ampak glede na temo pogovora smatram, da smo same ženske), ki ste komentirale članek, jaz sem verjetno najmlajša tukaj, ki se ukvarja s to temo. V Egiptu; natančneje v Hurghadi sem pred kratkim spoznala nekoga. Vse skupaj se odvija dokaj hitro, zato sem se želela nekoliko pozanimati. Najlepša hvala za informacije. Upam, da bo v mojem primeru ljubezen tista, ki naju bo združila, ne pa njegovo hlinjenje le te, zaradi želje po boljšem življenju. Želela bi vas vprašati, kaj naj naredim, kako naj vem, če tudi pri meni gre za pokvarjenca, pa vem, da mi ne boste vedele odgovoriti. Vsekakor pa je zelo dobrodošlo v moji situaciji prebrati takšno zgodbo in seveda tudi komentarje nanjo. Hvala.

 18. 18
  Marjanca
  28/02/2013 ob 8:58 AM

  Dekleta, tudi sama imam že dobro leto partnerja v Egiptu, res sem se že veliko naučila o njihovih običajih, tudi sam me je veliko naučil. Včasih berem vse te žalostne zgodbe, in me popade strah, da me čaka enako. Vendar tako kot pravi Sabina, Pamet in Razum. Če te nekdo res ljubi bo to razumel, sama sem ga sprobala tako, ker res razmišljam o islamu, da prestopim vero in se preselim k njemu. Kakšen je bil odgovor bom raje tiho, vendar, čas bo prinesel svoje, in meni se nikamor ne mudi. Alah-Bog ve kaj je najbolje zame, in on mi kaže pot. Lep pozdrav dekleta:)

 19. 19
  majda
  13/09/2014 ob 12:27 AM

  Pozdravljene.

  Prvi post me je navedel do tega, da povem mojo izkušnjo z Egipčanom.Bom povedala zakaj.

  Lani junija sem spoznala v Sharmu Egipčana, ki se je v trenutku zagrel zame. Seveda mu nisem ne verjela, niti mu zaupala, vse sem vzela kot igro. Ker je bilo to že proti koncu mojega dopusta, se med nama itak ni nič zgodilo, razen tega, da sem mu dala svojo telefonsko številko, ker me je privlačil s svojim govorjenjem, zunanjostjo, energijo,….sem si mislila, saj bo za vogalom itak pozabil,…Ko je bil zraven njegov oče, se je obnašal čisto drugače, bil je čisto “zmešan”, obupan, kar begal je, videlo se je da se očeta boji in da je oče “glava družine”.Ko je bil sam,se je obnašal čisto drugače,…

  Prvič se je javil nekje konec avgusta, klic prvič sredi noči, potem še čez dan in kako me pogreša, me ne more pozabiti in da komaj čaka da pridem in se bova imela lepo. Nekaj dni vroči sms ji sem pa tja, potem tišina vse do starega leta, ko je ponovno “priletel” sms: Happy new jear, princes,….Potem je bilo v januarju ogromno sms jev ,sem pa tja,klici,poslala sem mu čisto spodobno slikico, ki jo je bil zelo vesel, vsaj tako je kazal, račun gromozanski.

  Mešal mi je glavo, čeprav sem zelo “delala na sebi”, da se ne bi “zacopala”, ker nisem niti za sex turizem ,muslimanov in njihove kulture se bojim, dejansko sem šla dol le na dopust.Nisem več rosno mlada,za sabo imam razpadel zakon in praktično odrasle otroke.SVOBODNA.

  11.1. je priletel sms, naj ga od sedaj naprej kličem na to drugo številko, ki mi jo je dal, to je pri moji zgodbi pomemben podatek. Mislim ,da je bilo še isti dan, ko me je poklical ob 21.00, tako kot sem mu rekla,( do minute točno) ker sem bila v službi.To je tisto kar me je navedlo, da to zgodbo pripovedujem. Zaklinjal se je pri svoji muslimanski veri, da me ljubi, da se bova poročila, imela otroke in živela v Sharmu. Sploh ni omenjal prav nikoli ,da bi šel z mano v Slovenijo.( to kar piše v prvem postu, da naj bi moški mislil resno) Ko sem to kategorično zanikala, da jaz tam ne bom živela, da imam tu svoja dva otroka, svoje življenje, službo, in da je med nama le kemija,( čeprav sem se bala da se zaljubljam, tako je znal pihati na dušo)sicer ni čisto odnehal, ni pa več o tem govoril tako pogosto, čeprav je še vedno pisaril, kako komaj čaka, da pridem, da se bova imela lepo ko bova sama.Veliko dela sem imela !sama s sabo”, da ne bi podlegla.

  Nadaljevala sva z občasnimi vročimi sms ji, včasih kak kratek klic, sicer pa “zvrcanje ” na dnevnem redu, s tem sva si nekako dokazovala, da še vedno misliva drug na drugega.

  Točno je vedel kdaj pridem tja, ker sva se dogovorila, da se takoj dobiva. In res, ko sem se julija na dogovorjen datum pojavila tam, ga ni bilo.Na njihovi “stojnici”, sta bila dva druga moška, ki ju nisem poznala.

  Nato se je zgodilo nekaj ,kar mi je spodneslo tla pod nogami.Eden od tistih dveh moških, k ista bila na njihovi stojnici nama je začel slediti, ko sva šli s kolegico mimo.Naju je prehitel in se postavil pred nama ,ter naju ustavil in ogovoril.Pokazal mi je svoj telefon in vprašal, če je to moja telefonska številka. Najprej sem zanikala, sploh nisem pogledala, ker sem moškega itak prvič videla in se mi to sploh ni zdelo mogoče, nato pa ko mi je začel kazati vse moje sms je, se mi je začelo dobesedno vrteti. Od kje mu številka, od kje me pozna, kdo sploh je?

  Ne vem kako je to mislil izpeljati, vendar mi je na moje vprašanje kdo je on, kje je Zedan in od kje mu moja telefonska številka odgovoril tole: Zedan je moj mlajši brat, brat od druge mame( torej ima foter očitno več žena). Da je Zedan zelo scrkljan, da je skoz pri svoji mami, kak mesec po tem ko naj bi jaz odšla naj bi se poročil z Egipčansko žensko, naj bi sedaj imel že otroka,da sedaj živi v Kairu.Da pa je on ( ta ki je govoril z mano) zelo priden, da dela že dvajset let, da on pa ni poročen, ( ker sem kar naprej spraševala, če res ni poročen, ker me to moti tudi če je samo za hec), da sem mu kot ženska zelo všeč in da se želi z mano poročiti.V telefonu me je imel shranjeno pod AMOR. Je torej mislil resno?

  Na vprašanje kako si on to predstavlja, mi je rekel, da bova midva živela v Sharmu( mislim ,da imajo tu družinsko delo ,stojnico, in verjetno tudi stanovanje, ker so po vsej verjetnosti iz Kaira, tu le vedno nekdo dela)

 20. 20
  majda
  13/09/2014 ob 12:45 AM

  Se imela lepo, on bo šel občasno obiskat svoje starše in to je to.

  Ko se seveda s tem nikakor nisem mogla strinjati mi je poljubljal roko, me naslavljal s princeso in mi rekel da globoko upa, da si bom premislila.

  Aha še to. Rekel mi je, da se jaz že pol leta dopisujem z njim in res je imel ogromno mojih sms jev. Sem mu rekla kako je prišel do številke, pa je rekel, da mu jo je dal Zedan, pokazal mi je tudi njegovo številko, ki sem jo seveda poznala, ne pa uporabljala.Torej tista menjava je bila iz Zedanove na njegovo številko, brez da bi jaz ves čas karkoli slutila.

  Naslednji dan sem dobila sms, da me čaka ob 00. v MC. Donaldsu. Nikoli več ga nisem videla, nisem se mu niti javila, kljub temu da je redno vseh 14 dni, ko se bila tam zvrcal, kolegica ko je šla ven s svojim Egipčanskim fantom ga je srečala in je rekla, da me prav išče. Moram pa poudariti, da ni bil popolnoma nič nasilen, zelo uglajenega vedenja.

  Mene pa je to kar dotolklo, res sem se odločila za en prijeten, strasten,zaščiten flirt, potem pa tole,…

  Končalo se je tako, da me je zvrcnil tudi ko sem še prišla domov. Takrat sem mu napisala še zadnji daljši mail, mu rekla, kako misli, da bi mu lahko zaupala, če se pol leta izdaja za drugega.Da se mi zdi to do mene izredno nepošteno in ker sem sama poštena in odkrita do ljudi,pričakujem to tudi nazaj,..Še dvakrat ta dan je zvrcnil, kot nekako da razume, potem pa je bilo vse do današnjega dne in verjetno za vedno konec, ker je dojel, da iz “te moke ne bo ravno kruha.”

  Ta zgodbica se me je kar dotaknila,posebno se mi zdi zanimivo, da mi je tip res deloval resno, odgovorno, tudi sms ji (tisti po 11.1., ko imam čisto slučajno tudi r.d) niso bili več tako nabiti s seksualno energijo, vročico, ampak še vedno pa nakazani na željo po telesnem stiku. Sedaj ko gledam nazaj, je bila sprememba v pisanju, vendar je jaz nisem niti opazila, ker seveda tega ne bi pričakovala niti v sanjah.

  Vse je bilo praktično tako kot je opisano v prvem postu, zato me je to tudi navedlo ,da tole povem.

 21. 21
  Masreya
  16/12/2014 ob 11:39 PM

  MMID sindrom – My Mohamed Is Different. Ma feesh fayda – bolj jim razlagas in pripovedujes zgodbice o nategovalcih, bolj tisijo z glavo skozi zid. In zato, drage moje, same ste se namamile, same ste se ujele na vabo, pol pa ne jokat, ko se vam zanka okrog vratu zategne, vas zvesti Mohamed pa pobegne. Sprejmite odgovornost za svojo neumnost in prazno zaupanje in si recite, jebiga, zivljenje gre naprej, sem se opekla, ker nisem imela glave na pravem mestu in cas je, da prebolim in zazivim na novo. Mnoge mora res najprej kaca piciti, da se bojece priblizajo zviti vrvi. Predhodna svarila in izpoved bolecih izkusenj nekoga drugega prav nic ne zalezejo pri eni zaljubljeni zenski, ki si zeli pozornosti. Preberite si Batin zapis pod rubriko Plenilci dus, da boste razumeli(-e), kako globoko lahko pade in kako brez vesti, pohlepen, brezbrizen in pokvarjen je lahko en posameznik. Ena nesamozavestna zenska, ki taprvemu, ki ji pihne na duso, podleze, je pac lahek plen. Tista, ki razume, da je lahko cela zgodba od enega prodajalcka z bazarja ali s plaze en sam veliki nateg, jih pac vzame z rezervo in se je lajez pocestnih “psov” ne dotakne. Tapravih dedcev s krasnim karakterjem je po vsem svetu dovolj, samo takega si je treba zasluziti s krasnim svojim karakterjem! Pametni posteni se ne palijo na neumne postene, ampak se kvecjemu prelevijo v pametne manipulatorje. Priloznost dela tatu.

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank