Na rojstni dan mi ni do nekih praznovanj in tort in če bi lahko bi ta dan v letu kar preskočila.

Najprej zato, ker si sama ne zapomnim rojstnih dni ostalih ljudi in je nadvse neprijetno, ko nikdar ne vrnem čestitk vsem, ki se potrudijo napisati mail ali sms meni…

Potem tudi zato, ker nisem ljubitelj egipčanskih slaščic. Torta, ki mi jo je vsako leto nosila tašča je potem stala dan ali dva v hladilniku nakar, ko sem videla, da je pač nihče noče jesti sem jo razdelila med nomadske otroke.

Letos sem tašči prav prepovedala, da mi kupuje torto ali kar koli drugega in sem ji hkrati potem omenila, da bomo vsi skupaj raje nekam šli in se imeli fino… In od tistega dne sta me potem tašča in moja hči, kar naprej spraševali:” Ali bo kmalu tvoj rojstni dan?” Seveda ne zato, ker bi mi želeli čestitati ampak od nestrpnosti, kdaj bomo končno šli v mesto zabave.

V našem delu mesta imamo kar dva taka zabaviščna parka eden je v sklopu Dream Landa in je primeren bolj za odrasle in vsebuje res adrenalinske zadeve in drugi, ki se imenuje Magic land ali Fun City  je v sklopu EMPC (Egyptian Media Production City) in je primeren tudi za majhne otroke in nudi kar nekaj zanimivosti tudi za odrasle.

No v tega slednjega smo se odpravili mi na moj rojstni dan.

Najprej smo si ogledali predstavo z delfini.  Seveda tam niso manjkali niti klovni.

Delfina sta bila bolj slabo razpoložena toda vse eno dovolj, da sta otroka moja tašča in seveda moja mami bili navdušeni.

ples z delfinom

Po šovu z delfini smo odšli malo na igrala in na vse zabavne stvari, ki jih mesto ponuja. Reka z brzicami, pa reka ki te popelje v svet dinozavrov, razni vrtiljaki…

    

Vmes smo si še ogledali v anfiteatru predstavo in slonček se je kasneje slikal še s Samio.

slon in Samia

Odšli smo tudi z vlakcom na ogled zunanjih površin MPC, kjer snemajo filme, videospote in nadaljevanke. Za mojo taščo sicer zanimivo in tudi za mojo mami kljub temu da ne razume arabsko. Na žalost vodič govori samo arabsko. Za otroke pa zanimivo, ker je pač vožnja z vlakcom.

MPC se mi zdi precej zanimiv tudi za turiste in tako se mi je utrnila zamisel, da naslednji dan tja pripeljem tudi Simona in Brino. Zato bom o  MPC napisala kaj več drugič.

Mi smo naš dan zaključili v Mc Donaldsu, kjer sta otroka dobila vsak svoj happy meal mi odrasli pa seveda “super zdrav obrok” ;)

Video Magic Landa  iz EMPC internetne strani.

Nekaj malega mojih fotografij.

Bilo je že temno, ko smo se vrnili domov. Med tem ko sem, kopala otroke sem si pisala tudi z Brino sms in zaradi slabe veze smo se dogovorili, da se slišimo kasneje. No, ta kasneje je bil zame ob 6h zjutraj.

Saj sem ob Omaraju, ki še vedno rabi nekoga poleg, da zaspi, tudi jaz zaspala kot top.

Zaključna misel tega dneva. Najboljši rojstni dan ever… Nič, ampak res nič ne more narediti mene bolj srečno kot to, da vidim lesk sreče in zadovoljstva v očeh mojih otrok.

Lp, bata

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  Techka
  08/10/2010 ob 5:19 PM

  Res so super te zabaviščni parki. In najbolj fino je, ker v njem zabavo res najdejo tako mladi, kot malo manj mladi… ;-)

  Nekaj let na “special dneve” boste torej hodili v tega, potem pa v tistega, za bolj velike otroke, a ne?! :-)

 2. 2
  batabata
  08/10/2010 ob 5:29 PM

  Ja ta park Magic land je za nas aktualen sedaj. Saj je primeren za dveletnika in za sedemdesetletnico. :) Tako, da bo nekaj let aktualen za babice in tamala dva. Tudi Patrick si najde zabavo tako da bo že ;)

  Tisti drugi Dream park pa res ko malce zrasteta. Ko pa vidva naslednjič prideta pa itak, da gremo tja, ker vidva sta bolj adrenalinska ;)

 3. 3
  Techka
  08/10/2010 ob 7:32 PM

  INSHALLAH! ;-)

 4. 4
  DjadjaEmAnkh
  09/10/2010 ob 8:55 PM

  zanimivo… pri nas so krave vijolične v egiptu pa sloni :)

 5. 5
  batabata
  10/10/2010 ob 11:27 PM

  Techka, ja točno tako :) Inshallah!

  DadjaEmAnkh,

  dobrodošel! :lol:

 6. 6
  Simon
  11/10/2010 ob 12:47 PM

  Hehe, še sedaj ne morem pozabiti, ko sem bil kak dan kasneje fasciniran nad delfini – tako zelo, da sem pozabil fotkat – dvomim da mi bo kdo verjel :-)

  lp, Simon

 7. 7
  batabata
  13/10/2010 ob 12:11 PM

  Jaz ti verjamem, ker tisti dan ko sta bila vidva z Brino tam sta bila kar pridna :)

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank