Spet se mi je nabralo nekaj avtorskih fotografij, ki spadajo v kategorijo “samo v Egiptu”. Res, da so fotke bolj slabe kvalitete saj jih posnamem, kar tako med vožnjo in pa seveda, kar z mobitelom, toda vidi se pa vse eno nekaj ;)

Tole je noro nevarno prevažanje otroka. Otrok star manj kot dve leti sedi sam na rezervoarju, pri tem ga nihče ne drži in vozimo se z hitrostjo vsaj 80km na uro. Mati brezskrbno sedi zadaj?!  Seveda itak, da vsi brez čelade.

družina na motorju

 

Tegala absolutno prehitim po levi, pa tudi, če čakam pol ure, da se naredi prostor na levi …

palete na maksusu

 

Tale ima namesto luči zadaj prav lične dve alominijaste ploščice. :)

 Ponoči ga pred sabo verjetno sploh ne opaziš?!

nima luči ampak ploščice

 

Temle je zmanjkalo prostora v kabini in celo zadaj na prikolici, kjer sicer eden sedi drugi pa stoji… pa so se znašli in sta se dva vsedla še na streho kabine. Pri tem je bil eden med njimi celo tako vesel, da je malce zaploskal in zapel, ko je opazil, da jih sin snema in slika, čeprav smo imeli na števcu krepko čez 100km na uro.

Video…

 http://www.vimeo.com/15276311

Fotke…

    

Zadnje čase res bolj redko najdem pravilno uporabo P ja in B ja v besedi Jumbo na zadnjem delu tovornih vozil.

jumPo

 

Pa končno eden malce bolj pismen, fotka na levi. :)

   

Fotka na desni pa… skoraj, da ni več avtobusa, ki nebi takole še dodatno hladil motor… Vrata in okna pa imajo seveda tako ali tako odprta…

In še ena prav fletna fotka. V Kairu že nekaj časa uvajamo namesto tistih starih črno belih krip, nove bele taksije z črnim kockam ob strani. Izgleda, da je tale taksist, ki sem ga posnela precej zaljubljen ali pa samo duhovit. ;)

duhoviti taksist z srčki

Normalni beli taksi…

normalni beli taksi

 

lp iz Kaira, bata

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  Biba
  25/09/2010 ob 6:07 PM

  :lol: precej zaljubljen.

 2. 2
  sezirey
  25/09/2010 ob 11:45 PM

  iiiii taxi je dober :D <3

 3. 3
  P.J.P.J.
  26/09/2010 ob 9:35 PM

  Tista prva z mopedom me spomni na otroštvo. Le 80 km/h je vseeno malo prehuda, no… Takole kolesarsko/sprehodna hitrost pa je za “male razgrajače” pravi balzam za dušo in nepozabna dogodivščina.

 4. 4
  Kalyani
  27/09/2010 ob 3:59 PM

  haha, pa kaj si nor :)

 5. 5
  Simon
  27/09/2010 ob 6:35 PM

  Ocitno sem ob obisku Egipta videl veliko, vsega pa ne – vsaj kar se prometa tiče :-) Taxi s srčki pa zmaga!

 6. 6
  batabata
  28/09/2010 ob 10:17 PM

  Hvala vsem za komentarje.Ja taksi je res zakon ;) Kakor poznam egipčane bodo sedaj sledili vsi in bo kar na enkrat namesto tistih kvadratkov vse možno od krogcev, rožic oa do zvezdic…

  P.J.,

  verjamem, da je za otroka takale vožnja zakon, saj on se ne zaveda nevarnosti. Poleg tegale motorja sem se, kar namerno malce dalj časa vozila in kar naprej, je moral otroka oče gor vlečt in popravljat, ker bi drugače mali padel… Seveda je tisti čas vozil motor samo z eno roko ampak prmejdunej, da ni niti zmanjšal hitrosti niti ga je kaj zanašalo! Se vidi, da so verjetno že natrenirani (cela družina), morda se ta otrok tako vozi že od, kar je znal sedeti :)

  Simon,

  nisi videl vsega… bosta vsaj imela razlog še za kako turo po Egiptu :)

 7. 7
  Khadija
  29/09/2010 ob 10:04 PM

  Marsikaj od tega sem že videla v živo.:) Svaka jim čast. Ob vsem prometnem kaosu se mi zdi da je resnično malo prometnih nesreč. Ali pa vsaj nisem imela prilike videti nobene. Vsak, ki jo sposoben voziti v prometnem kaosu Caira se bo znašel v katerikoli evropski metropoli. Bata, resnično si pogumna, ker se podajaša v nevarne vode prometnega kaosa Caira. Jaz si ne bi upala. Ne vem, komu so sploh namenjeni prometni predpisi, če jih nihče ne upošteva.:) Pa po informacijah mojih prijateljev je opravljanje vozniškega izpita “mala malica”, ki so jo opravili mimogrede. Niti duha in sluha o obveznih urah varne vožnje ali česa podobnega. Če bi imela na izbiro: navadni ali srčkov taksi….bi raje izbrala srčka <3<3<3. Taksist že ve zakaj je nalepil srčke :)

 8. 8
  Masreya
  02/11/2010 ob 12:27 AM

  ah, taksi s srcki… minimalisticna uporaba kica v vsakodnevnem zivljenju… cakaj, da zacnejo gor limati tiste zeleno-rdece vzorcke…

 9. 9
  batabata
  08/11/2010 ob 8:36 PM

  Khadija,

  dala si mi odlično idejo za blog… V prihodnjih dneh boš lahko prebrala eno zgodbo o tem kako se pride do vozniškega dovoljenja. Seveda resnična zgodba. :)

  Masreya,

  se je že začelo. Sedaj imajo že namesto kvadratkov od violinskih ključev do zvezdic, muc pa do sončkov. :)

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank