Sosedov vrt

Egipt miks 24/07/2010

sosedov vrt

To, da nekateri egipčani ne marajo zelenja (predvsem nižji sloj) sem že povedala. Ampak nekateri ga imajo pa očitno tako radi, da si vrt naredijo, kar na sredo še ne asfaltirane ulice.

Tako kot naš sosed na drugi strani ulice. Fotka zgoraj. (ulične svetilke naj bi bile na sredini ulice)

In tako je bilo dokler ga ni želel posnemati še en sosed.

Prav smešno, da so se šele takrat pojavili možje iz javne uprave. Menda so dobili prijavo od nekega tretjega soseda.

Skratka potem so možje državni uslužbenci merili in si zadeve ogledovali in sklenili, da bo treba vrt podreti, saj ulica  tako postane preozka.

Sosed, ki je želel zasaditi vrt je od svojega projekta odstopil med tem, ko sosed, ki si je že uredil vrt sredi ulice, pa noče o podiranju vrta niti slišati.

Sicer iskreno povedano vrt je res lep in gospod ga vsak dan ureja in redno kosi ter zaliva. Samo pišuka no, pa ne moreš imet vrt na cesti?! Aja no v Egiptu očitno lahko… ker vrt ostaja, mi vsi pa vozimo okoli njega. ;)

lp, bata

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  nevenkanevenka
  24/07/2010 ob 4:52 PM

  Se mi zdi, daje vrt v Egiptu velik projekt in če se ga kdo loti, se verjetno nanj čustveno naveže in v njegovih očeh je najlepši, tako kot vsaki mami njeno dete :-)

 2. 2
  Moiisa
  24/07/2010 ob 11:18 PM

  To pa gre v ono kategorijo ‘’samo v Egiptu” :) …no ceprav tudi kje drugje v teh nasih koncih se najdejo kake podobne cvetke :)

 3. 3
  nevenkanevenka
  25/07/2010 ob 6:02 AM

  Pri nas je divjeg vrtičkarstva kolikor hočeš. Na zunanjem delu grička, ki je zvočna zaščita pred hrupom z obvoznice, je v parih letih nastala prava ciganska vas, ker pač ljudje nimajo nobenega okusa za urejanje vrtičkov, polno nekakšnih šup (lop) zbitih iz tega in onega, predvsem pa navlečene šare, neregistriranih avtomobilov, celo parkiran čoln, nekdo je postavil sicer lep skedenj a je okoli njega popolna sračja navlaka in divje parkirišče, trave nihče ne kosi…. Vsak dan sem slabe volje, ko se peljem mimo. Javnih površin pred hišami, ki niso asvaltirane pa se nihče ne prtakne, pa so sredi sicer urejenega naselja. Človek kar težko verjame, da ljudje to mirno gledajo. Na nekaterih področjih je sicer naš župan dal podreti tole vrtičkarstvo, ampak le tam, kjer je imel z zemljišči druge načrte. Ponekod so poskusili urediti najemniško vrtičkarstvo z urejnimi parcelami in standardnimi vrtnimi hišicami. Še nič ne vem kako to v resnici uspeva.

 4. 4
  gladiolagladiola
  26/07/2010 ob 4:08 PM

  Men je tole smešno. :) :) :)

 5. 5
  batabata
  26/07/2010 ob 8:08 PM

  Nevenka,

  ja vrt v Egiptu je velik projekt, ker rabi posebno skrb zaradi pomanjkanja vode in ekstremne vročine… Jaz imam na vrtu samo travo ampak imam pa spredaj v koritih rože in… ogromno časa in energije gre zato res. Pa še vedno ne raste kot bi moralo.

  Tvoj opis divjega vrtičkarstva pa me je nasmejal. ;)

 6. 6
  batabata
  26/07/2010 ob 8:11 PM

  Gladiola,

  tudi meni je smešno. Sicer če bi mene kdo vprašal bi jim rekla naj najprej položijo asfalt in uredijo pločnike potem pa kar bo ostalo naj si sadijo okrog kar hočejo ljudje. Takole kot je sedaj je pa res… no comment no. Ulica potem pa kar pred tabo en vrt za njim pa spet ulica. ;)

  Se mi pa gospod smili, ker je res prav zaljubljen v ta svoj vrt.Včasih po ure sloni na balkonu in si ga ogleduje. ;)

 7. 7
  batabata
  26/07/2010 ob 8:13 PM

  Moiisa,

  ja res lahko bi imela kategorijo samo v Egiptu in to bi prav gotovo pasalo tja. ;)

  lp,bata

 8. 8
  DajanaDajana
  08/08/2010 ob 9:57 PM

  Bata, mislim da je to zato, ker pač ljudje nimajo veliko zelenja in so nori na to. ;) Jaz bi tudi povsod imela vrt in povsod sadila rože. Moja mama pa hodi za mano in jih ven puli. :evil:

 9. 9
  batabata
  09/08/2010 ob 3:53 AM

  Dajana,

  aaaa? Kaj pa so rože napoti mami?

  Jaz imam tudi rada zelenje in rožice, samo meni vse pocrkajo:(

  Tako sem si pred vhodom lepo nasadila, pa vse hudič jemlje. Pa zalivam , pa gnojim pa… no ja glih pogovarjam se ne z njimi. Mislim, sploh ne vem kaj delam narobe…

  Sem že naročila enega fanta iz vrtnarije tukaj blizu, da pride malo pogledat.

  Zelenje in rožice so qul ;)

 10. 10
  DajanaDajana
  09/08/2010 ob 7:30 AM

  Ma saj ne “rože”, ampak vejica od kakšne večje “rože” ali grma, ki jo prestavim na drugo stran, da bi rasla še na drugi strani in potem ona pride, preveri “šta ima novo” in vrže ven. Nekaj mi jih je uspelo podtakniti. ;) Joj, na eno sem prav ponosna. A veš tiste… kako se jim reče: Večerne frajle… Prekrasne so, rabijo čisto malo zemlje. Mogoče centimeter zemlje, a zrastejo velikanske. In sao tako lepe, da ti dih zastane. In sem jo zasadila noter v centimeterček zemlje in je velikanska in je seveda ni izpulila. Izpuli samo tiste, ki so na začetku in še majhne, ki jih podtaknem in jim še ne uspe zrasti v lepo gospodično. Zdaj sem se naučila in vem, kako jih moram skriti pred njo, ko pa zrastejo, jih itak ne izpuli.

  Joj, jaz obožujem rastline in rože. V katerokoli stanovanje grem, kjerkoli sem živela… To je moj kontakt z zemljo. Vedno sem živela v mestu in vedno sem si želela živeti na podeželju. Moje najbolj omiljene trgovine so Cvetličarne. Vse Cvetličarne naokoli imam zacahnane, vem, kaj prodajajo in kaj ne. In tudi oddelki s semeni v Mercatorju – točno vem, kakšna semena imajo… solato. Dvajset vrst solate. Nikoli ne bi sadila na vrtu solate. Nikoli. Kaj naj s solato, jo dobim na tržnici, pa še tista mi zgnije, ker se mi jo ne da čistit in prat. :roll: Od rož pa imajo samo: astre ali pa sončnice.

  Potem po cele noči premišljujem, katero rožo bi imela na balkonu (ko še nisem imela vrta) in kako bi imela, če ne bi bilo mame, če bi bilo moje in bi lahko vso svojo domišljijo z rastlinami res udejanila… in kaj naj naredim s to mično gospodično in kako naj se rešim polžev (joj, polži so mi tako luštni,ampak delajo luknje po vrtu). In…ahhh… to lahko počnem cele noči… in seveda se z njimi pogovarjam tako kot z otroci in… rože mi rastejo kot zmešane. ;)

  bata: Po moje je pri vas treba samo zalivat, zalivat, zalivat. In ja, ko jaz stopim na kakšno mojo rožo, se ji vedno opravičim… In jih zjutraj pozdravim. Ko to pišem, imam odprto okno, da jih lahko gledamj… Obožujem jih, nora sem na rastline in na naravo. ;) Hej, pogovarjam se z njimi, tako kot z otroci. Tako kot s polži, z metuljčki, z vrabci in kosi, ki jim dajem za jest. Točno vem, kdaj so lačni, ko pridejo na vrt… Spet nič novega, bo kaj za kosilo, lačen sem… in jim grem takoj vreči košček kruha… karkoli, kar imam za jest. Pa saj so živa bitja, prekrasna bitja, nora sem na naravo. ;)

 11. 11
  batabata
  11/08/2010 ob 11:04 PM

  Verjetno imaš prav to v povezavi z zalivanjem, ker sosed, ki mu vse tako lepo raste v bistvu utaplja tisti vrt, ne pa zaliva ;)

  Pri nas je zadaj, kjer imam samo travo, ker bi karkoli drugega lahko postalo primerno skrivališče za razne živalce, vse zeleno, ker kar dosti zalivam. Spredaj se pa ne upam toliko zalivat, ker pravi mož, da je to slabo za temelje in bi voda res tekla direkt v steno stavbe…

  Tako,da kolikor raste ob vsaj trikratnem zalivanju v primerjavi z Slovenijo pač raste, utapljat pa ne nameravam tistih parih dreves in nekaj rožic ;)

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank