Mango,guvava in hibiskus (karkade )…pa pravi čaj in kava. Za vse to in še kaj jaz rečem:” Ne hvala.”  

Mango je prav gotovo sadež številka ena v Egiptu. Vsi imajo radi mango.Vsi so nadvse začudeni, da nekaj tako “dobrega” jaz nikakor ne morem spraviti po grlu navzdol.

Ni mi všeč ne vonj ne okus. Ja Bog pomagaj tako pač je.

mango

Toda tukaj se težave komaj pričnejo, kajti naslednje kar ponudijo je seveda sok iz guvave. Jaz pa tudi tega ne maram, pa tudi tistega znamenitega egipčanskega napitka, ki se imenuje karkade, kar itak ni nič drugega kot navaden ohlajen hibiskusov čaj, ne maram.

Pravi čaj prav tako …sorry ne na suho ne z mlekom ni po mojem okusu. Enako velja za vse oblike kave.

V trgovinah  seveda  jogurt  in sladoled okus mango, guvava prevladuje… ampak se dobi tudi še kaj drugega, hvala Bogu.

Toda kavarne, pa so zame prava mora:

“Sveži sadni sok imate?”

“Ja imamo, katerega bi želeli mango, guvava pomaranča?”

“Jagodo bi ali pa marelico morda breskev!?”

“Nimamo.”

“O.k. pol bom pa…”

… če sem v obdobju ko zdravo živim se odločim za pomarančni sok ali samo vodo.

Če pa sem v obdobju, ki se mu reče : ” Od jutri naprej…”  in je tako po pravici povedano najbolj pogosto, pa seveda vedno  pristanem ob coca coli zero ali pepsi max. Ja, ja saj vem espartam, pa to…

Vem izbirčna sem. Priznam! Se mi sedaj pol oprosti? ;)

lp, bata

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  Techka
  17/07/2010 ob 6:43 PM

  ITAK! :-)

 2. 2
  nevenkanevenka
  17/07/2010 ob 6:51 PM

  Bata, jaz sem pa vedno mislila, da je mango podoben breskvi. Potem pa najbrž ni, če ga ne maraš? Saj se ga dobi tudi pri nas, a ga še nisem probala. Od bolj nenavadnega sadja včasih kupim liči. Čeprav se ga težko naješ, imaš preveč dela preden da ga olupiš in potem te preseneti koščica, ki je skoraj večja od ličija :-)

  Meni sicer kava občasno škodi, amapk je praktično moja edina razvada. In pregreha. Poleg tega, da vse sladim u Natrenom. Kar seveda tudi sodi v grehe. Imam sicer drugi pregrehi, ki nista na črni listi: čokolado in sladoled.

 3. 3
  batabata
  17/07/2010 ob 7:01 PM

  Techka, hvala ;)

 4. 4
  batabata
  17/07/2010 ob 7:06 PM

  Nevenka,

  ne ni kot breskva. Pri mangu je lupina neužitna okus pa močan in prav tako vonj. Tudi na sredi manga je ogromna koščica. ;)

  Čokolada in sladoled… ma to niso prepovedane substance to je zdravilo.

  To je bolj nujno od kruha in mleka ;)

 5. 5
  Lea
  18/07/2010 ob 3:36 PM

  Tudi meni ni všeč mango. Enkrat sem ga poskusila pa je imel okus po smoli :D Možno, da ni bil dovolj zrel. Kakorkoli, od takrat ga ne jem več :)

  Lp v Egipt ;)

 6. 6
  Lidija
  19/07/2010 ob 1:13 AM

  Joj,meni je pa vse tako dobro.In sokovi in čaj v vseh oblikah.Še najrajši pa imam pravi beduiski čaj.Ko sem dol,ga popijem na litre.Če je notri meta,pa mi je sploh všeč:).Je pa res,da vedno skoraj vse pojem in popijem kar mi dajo(se pozna na kilah):)Edino kave pa tudi jaz ne pijem.Doma še kakšno spijem,na potovanjih pa se je izogibam. Lp v Kairo

 7. 7
  batabata
  22/07/2010 ob 7:46 PM

  Lea, jeeeeee sva potem vsaj dve, ki ne marata manga. ;)

  lp tudi tebi verjetno v Slovenijo, lahko pa tudi da ne. :)

 8. 8
  batabata
  22/07/2010 ob 7:48 PM

  Lidija,

  verjamem, Saj večina ljudi iz Slovenije mi pravi, da je mango tukaj in pa hrana nasploh zelo dobra. Jaz pa povesim pogled in sem kar tiho… Kaj čem, zbirčna sem, čeprav po kilah mi pa ni videti. ;)

  lp, bata

 9. 9
  suum
  24/07/2010 ob 2:23 PM

  Hja, ko sem pred tremi leti potoval po Siriji, sem dobil občutek, da v arabskem svetu kar obožujejo mango in nasploh bolj sladke sadeže. Sam sem bolj pristaš kiselkastih sadežev in bistrih sokov. Čeprav je pa kar dobro zvečer popiti mešanico zmletih sadežev, kamor nasujejo še med, tako da gre že za prav hranljiv obrok. Ampak kolikor sem doslej videl arabskega sveta (Tunizija, Sirija), me resnično motijo le mesnice (vonjave, oblike mesa), tako da bi tam, če bi se preveč sukal okoli takih prodajaln, lahko postal vegetarijanec. Kar pa tudi ne bi bilo čisto napak, glede na mojo prekomerno težo. A žal ostajam šibak po karakterju. No, grem pa, v kratkem tudi v Dubaj, a tisto je verjetno bolj hi-tech arabska država in ne tako eksotična.

 10. 10
  blanka
  30/07/2010 ob 12:54 AM

  Jaz pa komi čakam, da pridem v Kairo, da se najem Manga, napijem mangovega soka ja in tud pojem marsikatero kepico mangovega sladoleda…sej vem pol bom pa spet jamrala kolk me je tašča zredila… Me Moj Mohamed tolk heca, kolk enih vrst manga ima že zame ugledanega…komi čakam…sam na ladico ob nilu grem pa na Pinacolado…seveda nealkoholno… Mi pa bomo šli tja na tvoje mesto, kajne…mi je blo všeč… Odštevam že…cca 40 dni pa pridem :)

  Zdej iščem sam še karto, dopust imam odobren…

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank