Ogromno fotografij na to temo kroži po netu. Stare in pa tudi vsako leto nove. Tudi kar nekaj blogarjev se ukvarja baje samo s tem, da objavlja “zanimive” fotografije iz Egipta.

Večkrat sem že prejela prošnjo, da objavim kake povezave ali katero izmed takih fotografij in kar je res je res… V Egiptu vidiš toliko odštekanih stvari, da verjetno res ni države na tem svetu, ki bi bila primerljiva. Sicer, ko si nekaj časa tukaj te zamenjava P in B in pomankljivo znanje angleščine niti ne nasmeje več. So pa zato razne druge situacije, ki morda niti niso smešne toda priznam, da se sama od srca nasmejim vedno znova.

Izjema so samo fotografije, ki prikazujejo otroke in slabo ravnanje z njimi! To pa priznam mi ni nikdar smešno!

Sicer imam teh fotografij ogromno na računalniku, toda večina jih tako ali tako kroži po netu in zato verjetno avtorstvo niti ni več poznano.Za tiste, ki morda še niste imeli priliko videti fotografij o katerih govorim sem v objavo vstavila dva filmčka iz you tuba, kjer je zbranih kar nekaj teh fotografij. Kar je v arabščini ne bom prevajala, če pa koga zanima naj pove in bom obrazložila naknadno.

Najprej pa dve fotki iz množice, ki sta meni že več let najbolj zanimivi.

Takole se popravlja klima. Sicer obstaja tudi še ena hujša fotografija ko serviser sedi kar na njej, ampak tudi tole ni kar tako ;)

klima servis

Hišo si je postavil, zaželel si je še balkone. Ulična svetilka pa je v napoti. V Egiptu pa to ni noben problem! Rešitev na spodnji fotografiji.

ulična svetilka

Več pa na spodnjih dveh filmčkih.

 
YouTube slika preogleda
V tem drugem je sicer veliko tudi v arabščini toda so pa zanimivi predvsem policisti. Tako tista dva, ki spita sredi belega dneva kot tisti, ki ko se dva stepeta namesto, da bi jih narazen dali še pomagajo zraven… Pa tudi smetarja na sofi sta nekaj posebnega…  
 
YouTube slika preogleda
 
Upam, da ste se vsaj malo nasmejali, lp bata

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  Dajana
  12/04/2010 ob 8:49 PM

  :lol:

 2. 2
  Jure
  12/04/2010 ob 8:58 PM

  :-) )) Parking for BMW only. Cool – ideja za nov biznis. To bi šlo v SLO za med.

 3. 3
  Kara
  13/04/2010 ob 12:03 AM

  Tiste angleške s spremenjenim pomenom so res prisrčne: “No barking”, “anal school”, “chick point” … :-)

 4. 4
  Moiisa
  13/04/2010 ob 11:27 AM

  So dobre fotke ja.. Nam se sicer zdi dosti podobnih situacij totalno komičnih … vendar mene vedno znova preseneča njihova iznajdljivost. Zelo posebne vrste unikatna iznajdljivost :)

 5. 5
  Khadija
  15/04/2010 ob 4:09 PM

  Neverjetni so…..:D:D:D….Kljub “specialni angleščini” je vse skupaj še zmeraj razumljivo…od chick point do Mitsubishit…… Škoda, ker ne razumem oz. berem arabsko, da bi še tiste napise dešifrirala. Na FB je skupina “Only in Egypt”…tam lahko najdete še več neverjetnih situacij, napisov,… Bata…. saj, kot poje Dalida v drugem filmčku “Helwa Ya Baladi”! Pozdravček v Misr!

 6. 6
  batabata
  26/05/2010 ob 3:28 PM

  Vsem komentatorjem :)

  Kar je res je res, egipčani so zelo iznajdljivi in ponosni.Prav malo jih briga, kaj si mislimo drugi, važno, da za njih zadeve funkcionirajo in da je njim qul… :lol:

  In kot pravi Khadija in prepeva Dalida… Helwa ya beladi (dobra ali super domovina )

  lp bata

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank