Kaj mislite kaj bi lahko taka pošiljka, ki gre neopazno v kovček utegnila vsebovati?

Zdravila.

Ne. Ta se namrec dobijo tudi tu in nekatera so veliko boljša kot v Sloveniji, saj Egipt še ni mahnjen na generike. Je pa res, da jih je treba plačati in to dobra zdravila zelo drago plačati, med tem, ko so v Slovenjii zastonj.

Obleko ali obutev.

Ne. Tudi ta je tukaj cenejša, če seveda ne kupuješ neki priznanih tujih znamk in pa še posebaj, če si pristaš 100% bombaža. Egipčanski bombaž je pa tako poznan, kot eden izmed najboljših na svetu. Mislim, da ga uporablja, kar nekaj v Sloveniji poznanih podjetij. Dve, ki mi padeta na pamet sta sicer na žalost propadla Mura in pa Svilanit.

Knjige.

Ja in ne. Danes, ko je računalništvo razvito in je internet vedno bolj dostopen v bistvu za odrasle po knjigah ni neke hude potrebe saj smo svojo ljubezen do knjige in pa materinega jezika že razvili v mladosti skozi šolska leta. Seveda ne vsi, ampak tisti, ki je to zamudil takrat, ga verjetno tudi danes knjiga ne zanima.

Toda otroci pa, če živijo v tujini le potrebujejo tudi kako pravo Slovensko slikanico. Tako, da sem v pošiljki dobila pravljico v obliki slikanice avtorice Svetlane Makarovič z naslovom Sovica Oka.

Tako imata moja dva ta mala dva prvo slovensko slikanico in tudi mamica uživa ob prebiranju znova in znova. Prebiramo jo vsak večer.

Sovica_Oka.jpg

In kaj še bi lahko bilo v pošiljki. Tisti, ki me poznajo seveda vedo odgovor že od vsega začetka med tem, ko tisti, ki se prebijate skozi to pisanje naj vam povem.

To je hrana. Jah, jaz pač rada papam. :)

No seveda v Egiptu nisem lačna, toda strašno pogrešam nekatere slovenske proizvode. Zato je trenutno zame praznik, saj uživam v prinešenih stvareh.

Zadnjič sem se spomnila svojih mladih let in partizanskih filmov, ter nekega dogodka v njih, ki mi nikakor ni šel v glavo, ma sedaj razumem. In sicer v tistih partizanskih filmih je bilo včasih prikazano, kako so se skoraj stepli za ščepec soli. Ja, tisti, ki je v partizanih imel jedilno sol je bil pravi bogataš in vsi so bili strašno prijazni z njim. ;) Tista sol zavita v robec jim je pomenila ogromno bogastvo.

In tako se počutim jaz pravi bogataš, ko imam v Kairu pred seboj ajvar, poli salamo, piščančje hrenovke, čokolešnik in pa argeta pašteto ter sadni čaj. Manjkajo se samo še Domačica piškoti in slika bi bila popolna.

Evo fotka v dokaz.

posiljka iz slovenije

posiljka iz slovenije

Jah, takle mamo bi rekla moja prijateljica v Sloveniji.

Ma sem full vesela :)

lp iz trenutno prevročega Kaira

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  cic
  26/07/2009 ob 9:13 PM

  laško pivo se dobi dol ?

  ;)

 2. 2
  batabata
  26/07/2009 ob 10:57 PM

  Lasko pivo se ne dobi se pa dobi ” Hainiken” ( ne vem kako se prav zapise ).

  Drugace pa Slovenija enostavno ni zainteresirana da bi kaj izvozila. Pred casom se je dobilo kar nekaj izdelkov od Droge . Kot naprimer caji 1001 cvet vseh vrst pa barcaffe in tudi argeta pastete… Sedaj ze vec kot eno leto ni nicesar Slovenskega!

  Na vprasanje zakaj? Mi v Egiptu odgovarjajo , da ni interesa z strani Slovenije. Sem pisala v zvezi s tem tudi na Drogo, pa pravijo da nimajo zastopnika in tako naprej.

  Zanimivo je da so v tem obdobju, kar sem tukaj za nekaj casa izginili tudi Podravkini izdelki iz Hrvaske. Najbolj me je skrbelo kaj bom brez Vegete ;) Ko sem povprasala isto kot za Slovenske izdelke sem v Egiptu dobila enak odgovor, ko pa sem pisala e-mail se na Podravko so mi odgovorili, da bo stvar hitro urejena, da imajo nekaj tezav z zastopnikom. Uf, kje sem ze to slisala? ;)

  Ampak , kar je res je res. In res je da so hitro uredili in da ze vsaj eno leto nisem naletela na to da Podravkinih stvari ne bi bilo na policah.

  In pa se nekaj zate v vednost. Imamo zelo dobro brezalkoholno pivo. :)

 3. 3
  Masreya
  27/07/2009 ob 5:05 PM

  A to misliš Birel? Meni iz Slovenije nosijo kozmetiko in tampone, hihi. Dokler nisem nekaterih nujnih stvari tukaj zvohala, sem si jih pa tudi iz Slovenije dobavljala.

  PS V Šarmu v Metroju dobim Vegeto, imajo pa tudi čokolado Dorina, čaje 1001 cvet in gotovo še kaj. Smešno mi je bilo, ko sem v 24/7 samopostrežbi kupila metlico za stepanje (šibo) in jo prinesla domov, pa vidim, da je bila proizvedena v Sloveniji.

  Pa kje ste vi, Slovenci??? Jaz sem tukaj v Šarmu kot na Marsu!

 4. 4
  batabata
  27/07/2009 ob 5:10 PM

  Ja tudi Briel je eden izmed njih.

  Drugace pa kot sem zgoraj zapisala se v Kairu od Podravke dobi vse zivo in s tem ni tezav. Mene najbolj zanima Vegeta in ta je skoz na policah.

  Od droge pa se ne dobi nic vec. sem pa bila v Sharmu v Metroju pred 14 dnevi in sem iskala slovenske izdelke pa tudi tam nisem nicesar nasla :(

  Si ti v Sharmu stalno?

  Ker v kratkem morda spet pridem pa bi sle lahko na sok.

  Lep pozdrav iz Kaira

 5. 5
  batabata
  27/07/2009 ob 5:17 PM

  Kje so slovenci? V Egiptu jih zgleda ni. V Sharmu je bila 5 let moja prijateljica, vendar je trenutno v Sloveniji. Verjetno se poznata, ce si tudi ti tam stalno. Trenutno pa ne vem za nobeno, ki bi bila v Sharmu stalno.

  V Kairu pa se mi je ravnokar javila ena gospa tako, da lahko recem da sva sedaj dve. Komaj cakam da jo spoznam.

  Da skrajsam. Drustva se nam nikakor ne splaca ustanavljati saj nas ne bo dovolj niti za vodstvo kje so pa potem se clani he,he,he… :lol:

 6. 6
  nevenkanevenka
  27/07/2009 ob 6:03 PM

  A veš, da se mi zdi žalostno, da se Slovenci ne zmigamo in ne poskrbimo za izvoz, če je priložnost. Vsi stokajo o recesiji, tam kjer so priložnosti, jih pa nihče ne izkoristi. Tako zelo neposlovno, pa tako se imamo za “nekaj”. Vidiš, Podravka ne bo propadla, mi pa razprodajamo blagovne znamke. Sram nas je lahko.

  O, privoščila bi ti kakšno slovensko družbico v Egiptu.

 7. 7
  batabata
  27/07/2009 ob 6:14 PM

  Ja nevenka. Slovenska roba je bila sedaj je ze dolgo ni vec v Kairu. Sicer kamorkoli grem kot naprimer pred kratkim v Sharm zavijem v trgovine in iscem ce je kje kaksna stara zaloga. Saj caji in kava se ne pokvari in tudi ce bi zapraseni stali na policah bi jih kupila.

  Caj je tukaj problem zato ker kljub temu da ga je ogromno na izbiro ima ves “pridah” pravega caja. Tudi vsi sadni okusi imajo dodatek pravega caja :(

  Imas prav Droga ocitno nima interesa, ker da se da prodat dokazuje Podravka.

  Druzbo ” slovensko” sicer imam. Saj ves, da imam ze par let na obisku mojo mamo, ampak lepo je imeti se slovenske prijatelje, ki ti niso v sorodstvu.

 8. 8
  Masreya
  11/08/2009 ob 7:04 AM

  Na Sharm forumu sem ti pustila zasebno sporočilo s telefonsko številko. Pošlji mi kak SMS, da bom vedela, da si ti. Na neznane številke namreč ne odgovarjam… slabe izkušnje z duševno motenimi primerki, ki naključno klicano številko shranijo in nadlegujejo do onemoglosti.

 9. 9
  batabata
  11/08/2009 ob 2:08 PM

  Masreya:

  Ja, sem videla. Bom shranila in se ti javim. Sicer pa 500km verjetno tudi ti nimas namena prepotovati samo za en sok… :) Sicer pa ce bom kaj kmalu na vesem koncu se slisiva obvezno. ;)

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank